Vali Erol, Ana Arı Yetiştiriciliği Kursunu Ziyaret Etti

BÖLGE GÜNDEMİ 20.04.2024 - 00:59, Güncelleme: 20.04.2024 - 00:59 1739 kez okundu.
 

Vali Erol, Ana Arı Yetiştiriciliği Kursunu Ziyaret Etti

Vali Muammer Erol, Karapınar mahallesinde sürdürülen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu’nu ziyaret ederek, kurs çalışmalarını yerinde inceledi.
        İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu kapsamında kurs faaliyetlerini yerince inceleyen Vali Muammer Erol’a, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Ordu İl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi de eşlik etti.     Vali Muammer Erol, ana arı yetiştiriciliği eğitim alanında 23 kursiyerlerin çalışmalarını yerince inceleyerek, kursiyerlere başarılar diledi.   Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Muammer Erol, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konunun uzmanı araştırmacılar tarafından 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı olan arıcılara ana arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.   Vali Muammer Erol’a incelemeler sonrası kursiyerler adına arıcı körüğü hediye edildi.   Tarım ve Orman Bakanlığının “Ana Arı Yetiştiriciliği Talimatnamesi” kapsamında 15 gün boyunca düzenlenen kurs sonunda, yapılacak sınav sonrası başarılı olan kursiyerlere “Ana Arı Yetiştirici Sertifikası” verilecek.   Kurs kapsamında koloni bireyleri tanıma, ana arının kolonideki önemi, ana arının kalitesini etkileyen faktörler, üretim yöntemleri, kalite kontrolü, bankalama, koloniye kazandırma başta olmak üzere, damızlık ana arı yetiştiriciliği uygulama talimatnamesi ile damızlık ana arı üretimi hakkında eğitim verilecek.
Vali Muammer Erol, Karapınar mahallesinde sürdürülen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu’nu ziyaret ederek, kurs çalışmalarını yerinde inceledi.

 

 

 

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu kapsamında kurs faaliyetlerini yerince inceleyen Vali Muammer Erol’a, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Ordu İl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi de eşlik etti.  

 

Vali Muammer Erol, ana arı yetiştiriciliği eğitim alanında 23 kursiyerlerin çalışmalarını yerince inceleyerek, kursiyerlere başarılar diledi.

 

Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Muammer Erol, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konunun uzmanı araştırmacılar tarafından 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı olan arıcılara ana arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.

 

Vali Muammer Erol’a incelemeler sonrası kursiyerler adına arıcı körüğü hediye edildi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığının “Ana Arı Yetiştiriciliği Talimatnamesi” kapsamında 15 gün boyunca düzenlenen kurs sonunda, yapılacak sınav sonrası başarılı olan kursiyerlere “Ana Arı Yetiştirici Sertifikası” verilecek.

 

Kurs kapsamında koloni bireyleri tanıma, ana arının kolonideki önemi, ana arının kalitesini etkileyen faktörler, üretim yöntemleri, kalite kontrolü, bankalama, koloniye kazandırma başta olmak üzere, damızlık ana arı yetiştiriciliği uygulama talimatnamesi ile damızlık ana arı üretimi hakkında eğitim verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.