Abdullah Öcalan’la 43 ay sonra ilk görüşme gerçekleşti: milletvekili yeğeni görüştü

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.10.2024 - 10:24, Güncelleme: 24.10.2024 - 10:24 97 kez okundu.
 

Abdullah Öcalan’la 43 ay sonra ilk görüşme gerçekleşti: milletvekili yeğeni görüştü

ULUSAL (PHA) - DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüştü.
43 aydır kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın  yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü. Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Öcalan, şu ifadeleri kullandı: Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz. 23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı.” Kaynak : PHA
ULUSAL (PHA) - DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüştü.

43 aydır kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın  yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü.

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Öcalan, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi.

Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik.

Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz.

23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim.

Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”

Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı.”

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.