BAŞKAN GÜLER, SPEAKİNG CLUB KONUĞU

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) bünyesinde öğrenim gören ve İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin devam ettiği Speaking Club (Konuşma Kulübü) etkinliğine katıldı.

 

 

Günlük İngilizce konuşmaların yanı sıra farklı konularda İngilizce sohbetlerin edildiği ve yabancı dil pratiğinin geliştirildiği Speaking Club'ın moderatörü bu kez Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler oldu.

 

 

Başkan Güler, iki saat boyunca öğrencilerle İngilizce sohbet etti. Akıcı ve doyurucu İngilizcesiyle dikkat çeken Başkan Güler, öğrencilere Ordu’yu anlattı. Ordu’nun tarihi, turistik ve kültürel yönlerini anlattığı kadar yapılan hizmetleri anlatan Başkan Güler, iki saat boyunca öğrencilerle sohbet ederken onların sorularını cevaplandırdı.

 

Etkinlik sonunda öğrencilere seslenen Başkan Güler, şöyle konuştu:

 

“Ordu’da çok güzel çalışmaları birlikte yapabiliriz. Bu konuda Ordu Üniversitesi sizlere çok güzel fırsatlar sunduğunu biliyorum ancak bizlerin de desteği ile çok daha güzel çalışmaları birlikte yapabiliriz. Bu kapsamda artık bir hareketin olması lazım. Sizler bir adım atın, biz sizlere beş adım gelelim. Birlikte yapacağımız çalışmalarda ortadan bariyerleri kaldıralım. Engellere hiç gerek yok. Oturalım, konuşalım. Şehrimiz için, ülkemiz için neler yapabileceğimize karar verelim. Yapacağımız ortak çalışmaların İngilizce olmasına da gerek yok. Bizler aynı frekansı tutturduğumuzda bakışarak da anlaşabiliriz. Yapacağımız çalışmalarda sayının da önemi yok. Önemli olan nitelik. Bizim yapmamız gereken en önemli iş eski alışkanlıklardan kurtulmak ve bunları ortadan kaldırmak. Önce doğru bildiğimiz yanlışları düzelteceğiz. Bu akşam buradaki ortam ve sizlerin enerjisi bize büyük heyecan verdi. Siz gençlerin heyecanı ve yapabilecekleri beni mutlu etti. İnanıyorum ki kısa süre içinde tekrar bir araya geleceğiz”