BAŞKAN TAVLI, “KAR ESARET DEĞİL, BEREKETTİR”

 

Bölgemizde beklenen kar yağışının görülmesinin ardından Ünye Belediyesi ekipleri 85 mahallede karla mücadele çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yoğun kar yağışının ardından merkez ve kırsal mahallelerinde ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdüren ekipler, 7/24 esasına göre çalışırken yol açma, tuzlama başta olmak üzere şehrin her bölgesinde yoğun mesai harcıyor.

 

Hasta ve Cenazelere Öncelik Verildi

Ekipler karla mücadele çalışmaları esnasında vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiriyor. Hasta vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanması için hassasiyet gösteren ekipler ayrıca cenaze hizmetlerine de öncelik veriyor. Kırsal mahallelerde ana arterleri açık tutmaya çalışan ekipler sokaklarda da yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Yolda Kalan Araçlara Müdahale Edildi

Ekipler kar nedeniyle yolda kalan araçlara da anında müdahale ederek mağduriyet yaşanmaması için gece boyunca ve sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürdü. Yollarda mahsur kalan sürücülerin imdadına koşan ekipler, iş makinalarıyla yolları açtıktan sonra mahsur kalan araçlarında kaldıkları yerden çıkmasını sağladı.

 

Kar Nedeniyle Devrilen Ağaçlar Kaldırıldı

Şehrin bazı noktalarında kar nedeniyle ağaçlar devrilerek ulaşımı aksattı. Ünye Belediyesi ekipleri de kar yağışı dolayısıyla devrilen ve kırılan ağaçlar için çalışma başlattı. Ekipler ayrıca ağaçlarda kar dökümü de gerçekleştirerek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasının da önüne geçti.

 

Sokak Hayvanları da Unutulmadı

Ünye Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği mama tesisi ile mama desteğini sürdürüyor. Tesiste üretilen mamalar belediye ekipleri tarafından kırsal mahallelerde sokak hayvanlarına dağıtıldı. İlçemizde yoğun kar yağışından olumsuz etkilenen sokak hayvanlarının yanı sıra yabani hayvanların da beslenme ihtiyaçları ekipler ve diğer kurumlarla ortaklaşa gerçekleştirildi.

 

 

Başkan Tavlı, “Karla Mücadele Çalışmalarımız Aralıksız Sürecek”

Bölgemizde kar yağışının meteorolojiden alınan verilere göre hafta sonu da süreceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kar esaret değil berekettir. Bu bereketten şehrimizin de nasiplenmiş olmasından dolayı mutluyuz. Kar yağışı başlamadan önce meteorolojiden aldığımız verilerle birlikte Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde oluşturduğumuz kriz masasıyla tüm mahallelerimizde 7/24 esasıyla yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçebilmek adına planlamalarımızı daha önceden yapmıştık. Kar yağışıyla beraber Büyükşehir Belediyemizin ekipleriyle sahanın her tarafında vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için çalışıyoruz. Tabi burada hasta vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması ve cenazelerimizin defin işlemlerinin aksamaması hususunda hassasiyet gösteriyoruz. Başta mesai arkadaşlarım ve büyükşehir belediyemizin personelleri olmak üzere karla mücadele çalışmalarında yer alan tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında güç birliği yaptığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e de yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.