267 kişi 600 dönüm arazi kiraladı

Ünye Milli Emlak Şefliği’nden edinilen bilgiye göre, Orman vasfının yitirmiş ve tarım arazisi olarak kullanılan hazine arazilerinin kullanan kişilere kiralama işlemleri kapsamında 267 kişi, Ünye Milli Emlak Şefliğinden yaklaşık 600 dönüm arazi kiraladığı öğrenildi.

31 Aralık 2017 tarihinden önce son 3 yıl boyunca, hazineye ait tarım arazilerini kullanan üreticilere; kullandıkları bu arazileri 10 yıla kadar tarımsal amaçlı kiralama imkânı getirilmişti. Üreticilere tanınan, kullandıkları arazileri kiralama imkânında süre 19 Kasım Pazartesi günü sona ermişti. 

Düzenlemeden faydalanacak üreticiler Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil edilerek, kayıt dışının önüne geçilecek. Üreticiler kiralanan arazilerle birlikte ucuz kredi imkânlarından, tarım sigortalarından, tarımsal desteklerden de faydalanabilecek.

Yapılan uygulamayla birlikte Ünye’de 267 kişi müracaat ederek yaklaşık 600 dönüm arazi kiraladılar. Bu arazilerin tamamının kiralanması ve tarımsal desteklere başvurulması durumunda ilçeye yıllık yaklaşık 110 bin lira ilave tarımsal destek kazandırılacak.

23 Haziran 2018 tarih ve 30457 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mili Emlak Genel Tebliği gereğince 31.12.2017 tarihi itibariyle geçmişe dönük en az 3 yıl hazine arazisini tarımsal amaçlı kiralayan üreticiler bu arazileri tarımsal amaçlı 10 yıla kadar kiralayabilme, 10 yılın sonunda da doğrudan satın alabilme imkanı getirilmişti.