Sakin Şehre Turizm Dopingi

 

Tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra doğal güzelliğiyle de dikkat çeken Hoynat Adası, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği çalışmalarla turizmin parlayan yıldızı haline geldi.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Hoynat Adası’nda, 2. Etap çevre düzenleme çalışmalarına hız verildi. Adaya yeni bir seyir alanı kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların yeni yıla tamamlanması amaçlanıyor.

 

 

POTANSİYELİ DAHA DA ARTACAK

 

Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir alanlardan biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun ‘sakin şehir’ unvanlı Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası’nda yapılan çalışmalarla bölge, turizmin gözdesi haline geldi.

 

Hayata geçirdiği çalışmalarla adanın Çaka Tüneline giriş kısmını önemli bir yaşam alanına kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, Çaka Tüneli çıkışından sonraki 300 metrelik alanı kapsayacak olan ikinci etap projesi ile Hoynat Adası’nın turizm potansiyelini daha da artırmayı amaçlıyor.

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Yapım İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Hoynat Adası 2. etap projesi kapsamında 4 metre genişliğinde 1.300 metrekare granit ve 200 metrekare bazalt küp taş kaplamalı yürüyüş yolu inşa edilecek. Alanda ayrıca ortalama 900 metrekare seyir terasları, emprenyeli 300 metre ahşap korkuluk, 27 adet bank, 5 adet ahşap tenteli pergole, 1 adet büfe (satış birimi), 2 adet seyir dürbünü, ağaç altı oturma alanları, 1 adet fotoğraf çekinme alanı, 5 metre tek konsollu ahşap görünümlü 17 adet elektrik direği ve 5 metre çift konsollu ahşap görünümlü 8 adet elektrik direği yer alacak.

 

YENİ YILA TAMAMLANMASI AMAÇLANIYOR

 

Kazı, dolgu, yağmur suyu gider boruları, ihata (beton) duvar, elektrik direk ankrajları yapılan projede çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yeni yılda hizmete sunulması amaçlanıyor.