ÜNYE YENİ ADLİ BİNASI YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Ünye şehir merkezinde bulunan ve ihtiyaca cevap veremeyen adliye binasının yenisinin yapılması ile ilgili çalışmalar sonuç veriyor.

Başkan Tavlı, “12 Dönümlük alan üzerine inşa edilecek”

Otogar yakında bulunan 12 dönümlük alanda adliye binasının inşa edileceğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “8,5 dönümlük belediyemize ait bir alan var.  Daha önce ise yanında bulunan 4,5 dönümlük bir alanda 1985 yılında inşa edilen Şehit Hüseyin Başaran İlkokulu bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde okulun ömrünü tamamladığını ve ihtiyaca cevap veremediği belirtmiştik. Bu kapsamda hayırsever Zekai ve Ertuğrul Görgülü kardeşler yakın bölgede yeni bir okul yapılması için destek olacaklarını belirttiler. Kendileri daha önce Bayramca mahallesinde anneleri Emine görgülü adına 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırmışlardı. İstanbul’da AK Parti Ordu Milletvekilimiz Sn. Mustafa Hamarat ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özgür Tokgöz ile birlikte kendilerini ziyaret ederek yeni bir okul yapılması konusunda durumu belirttik. Hayırsever işadamlarımız da bizlere gereken desteği vereceklerini söylediler. Ben hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tavlı, “Adliye Binası, Emniyet ve Okul Sorunu Çözülmüş Olacak”

Yapılan çalışma ile Ünye’nin yeni bir adliye binasını kavuşmasının yanı sıra, ekonomik ömrünü tamamlamış okulun da böylece yeniden başka bir yakın alana yapılacağını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, mevcut adliye binasına da İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Tescilin taşınacağını ve Emniyet Müdürlüğünün yetersiz ve dağınık hizmet binası sorununun da ortadan kalkacağını kaydetti.