ORDU’DA 1500 ARMUT FİDANI YENİDEN TOPRAKLA BULUŞTU

BÖLGE GÜNDEMİ 08.03.2023 - 12:15, Güncelleme: 08.03.2023 - 15:02 1827+ kez okundu.
 

ORDU’DA 1500 ARMUT FİDANI YENİDEN TOPRAKLA BULUŞTU

ORDU’DA BİTKİ VE FİDANLARIN GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI VE ÇOĞALTILMASINA İLİŞKİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
      Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma verdiği destek büyüyor. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kırsalda yaşayan vatandaşların gelir kaynaklarını artırmak ve üretime yönlendirmek için başlayan çalışmalar kapsamında, Aybastı ilçesinde uzun yıllardan bu yana yetiştirilen yerli armut çeşitleri mevcut ağaçlardan kalem alınarak aşılama yöntemiyle çoğaltıldı. 1500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU Çoğaltımı yapılan armut fidanları, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Aybastı ilçesindeki üreticilere dağıtıldı. Serende, tevekküle, karnıyarık, kazancılı, göbayı, çiğitsiz, bal, çayır, uzun armut gibi yörede yetişen yerel çeşitlerden oluşan 1.500 adet fidan tekrar toprakla buluştu. GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI VE ÇOĞALTILMASI AMAÇLANIYOR Büyükşehir Belediyesi’ne ait Biyo-İnovasyon Merkezi bünyesinde bulunan Ata Tohum Merkezinde yapılan yerli tohumların korunması ve yaygınlaştırılması çalışmalarının benzeri mahiyetindeki bu çalışmayla il genelindeki bitkisel gen kaynaklarının korunarak yaygınlaştırılması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında toprak ve iklim koşullarına adapte olmuş, verimli bitkilerin çoğaltılmasına yönelik çalışmalar 19 ilçede devam edecek.
ORDU’DA BİTKİ VE FİDANLARIN GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI VE ÇOĞALTILMASINA İLİŞKİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma verdiği destek büyüyor. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kırsalda yaşayan vatandaşların gelir kaynaklarını artırmak ve üretime yönlendirmek için başlayan çalışmalar kapsamında, Aybastı ilçesinde uzun yıllardan bu yana yetiştirilen yerli armut çeşitleri mevcut ağaçlardan kalem alınarak aşılama yöntemiyle çoğaltıldı.

1500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Çoğaltımı yapılan armut fidanları, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Aybastı ilçesindeki üreticilere dağıtıldı. Serende, tevekküle, karnıyarık, kazancılı, göbayı, çiğitsiz, bal, çayır, uzun armut gibi yörede yetişen yerel çeşitlerden oluşan 1.500 adet fidan tekrar toprakla buluştu.

GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI VE ÇOĞALTILMASI AMAÇLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Biyo-İnovasyon Merkezi bünyesinde bulunan Ata Tohum Merkezinde yapılan yerli tohumların korunması ve yaygınlaştırılması çalışmalarının benzeri mahiyetindeki bu çalışmayla il genelindeki bitkisel gen kaynaklarının korunarak yaygınlaştırılması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında toprak ve iklim koşullarına adapte olmuş, verimli bitkilerin çoğaltılmasına yönelik çalışmalar 19 ilçede devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.