Bilal Erdoğan'dan EYT açıklamaları: 'Kandırıldık, felaketti'

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.09.2024 - 17:59, Güncelleme: 16.09.2024 - 17:59 323 kez okundu.
 

Bilal Erdoğan'dan EYT açıklamaları: 'Kandırıldık, felaketti'

ULUSAL (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Kocaeli'de gençlerle bir araya geldiği etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan, EYT düzenlemesinin olumsuz etkilerini ve kendisinin bu düzenleme hakkındaki görüşlerini açıkladı. "EYT Büyük Bir Felaketti" Bilal Erdoğan, kendisini "bir ekonomist" olarak tanımlayarak, EYT hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT'ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi." Erdoğan, EYT düzenlemesinin yaratacağı mali yükü eleştirirken, "EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım" ifadesini kullandı ve düzenlemenin getirdiği yükün uzun yıllar devam edeceğine dikkat çekti. Mülteci Suç Oranlarına İlişkin Açıklamalar Bilal Erdoğan, etkinlikte mültecilerle ilgili de bir yorumda bulundu. Türkiye’deki mültecilerin suç oranlarının, kendi vatandaşlarının suç oranlarından daha düşük olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az" şeklinde konuştu. Alternatif Öneri Çağrısı Erdoğan, EYT’nin getirdiği olumsuz etkilerin yanı sıra, bu düzenlemenin yerine daha iyi alternatiflerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. "Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim" şeklindeki çağrısı, EYT konusunda yapıcı çözümler arayışını da ortaya koydu. Kaynak : PHA
ULUSAL (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Kocaeli'de gençlerle bir araya geldiği etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan, EYT düzenlemesinin olumsuz etkilerini ve kendisinin bu düzenleme hakkındaki görüşlerini açıkladı.

"EYT Büyük Bir Felaketti"

Bilal Erdoğan, kendisini "bir ekonomist" olarak tanımlayarak, EYT hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT'ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi."

Erdoğan, EYT düzenlemesinin yaratacağı mali yükü eleştirirken, "EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım" ifadesini kullandı ve düzenlemenin getirdiği yükün uzun yıllar devam edeceğine dikkat çekti.

Mülteci Suç Oranlarına İlişkin Açıklamalar

Bilal Erdoğan, etkinlikte mültecilerle ilgili de bir yorumda bulundu. Türkiye’deki mültecilerin suç oranlarının, kendi vatandaşlarının suç oranlarından daha düşük olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az" şeklinde konuştu.

Alternatif Öneri Çağrısı

Erdoğan, EYT’nin getirdiği olumsuz etkilerin yanı sıra, bu düzenlemenin yerine daha iyi alternatiflerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. "Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim" şeklindeki çağrısı, EYT konusunda yapıcı çözümler arayışını da ortaya koydu.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.