Bu Rekolte Bizi Bağlamaz

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.06.2020 - 23:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 7200+ kez okundu.
 

Bu Rekolte Bizi Bağlamaz

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, kısa adı INC olan Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi'nin bu yıl için açıkladığı 620 bin tonluk fındık rekoltesi tahminine tepki göstererek, “Bu rekolte bizi bağlamaz” dedi.
Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi'nin 39’uncu toplantısında dünya fındık rekoltesi açıklandı. Açıklamada, 2020 yılı dünya fındık rekoltesinin 84 bin 800 tonluk stokla birlikte 1 milyon 122 bin 800 ton olarak tahmin edildiği belirtildi. Türk fındığının rekoltesinin ise 620 bin ton olarak gerçekleştirileceği bildirildi. 2019 yılından devredecek stokla Türkiye’de fındık rekoltesinin 690 bin tona ulaşacağı kaydedildi. “Bu rekolte gerçeği yansıtmaz” Türkiye Ziraat Odası Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, INC Kongresi’nde açıklanan rekoltenin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Fındıkta riskli günlerin atlatılmadığını belirten Soydan, gerçek rekolte tahmini için temmuz ayının beklenmesi gerektiğini ifade etti. Soydan, “Tarım Bakanlığı’nın fındık rekoltesi çalışmasının sonucunda açıklayacağı rekolte tahmininden başka bir rekolte bizi ilgilendirmiyor. İster 620 bin ton olsun, isterse 700 bin ton olsun. Bizi rakamlar bağlamıyor. Çünkü şu anda açıklanan rekoltelerin resmi bir niteliği yok. Önceki gün bu rekolte açıklandı ama ardından rüzgar nedeniyle birçok ilde fındıklarda dökülme oldu. Hal böyle olunca bu rekolte gerçeği yansıtmaz. En iyi rekolte temmuz ayının içerisinde yapılacak olan çalışmayla tespit edilir. O zaman zararı, hasarı görürsünüz. O yüzden bu rekolte tahminlerini biz gerçekçi bulmuyoruz. Bu nedenle bu rekolte tahmini bizi bağlamaz” diye konuştu. Öte yandan Soydan, temmuz ayında yapılacak olan resmi rekolte çalışmaları için komisyonların oluşturulduğunu kaydetti.
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, kısa adı INC olan Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi'nin bu yıl için açıkladığı 620 bin tonluk fındık rekoltesi tahminine tepki göstererek, “Bu rekolte bizi bağlamaz” dedi.

Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi'nin 39’uncu toplantısında dünya fındık rekoltesi açıklandı. Açıklamada, 2020 yılı dünya fındık rekoltesinin 84 bin 800 tonluk stokla birlikte 1 milyon 122 bin 800 ton olarak tahmin edildiği belirtildi. Türk fındığının rekoltesinin ise 620 bin ton olarak gerçekleştirileceği bildirildi. 2019 yılından devredecek stokla Türkiye’de fındık rekoltesinin 690 bin tona ulaşacağı kaydedildi.

“Bu rekolte gerçeği yansıtmaz”

Türkiye Ziraat Odası Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, INC Kongresi’nde açıklanan rekoltenin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Fındıkta riskli günlerin atlatılmadığını belirten Soydan, gerçek rekolte tahmini için temmuz ayının beklenmesi gerektiğini ifade etti. Soydan, “Tarım Bakanlığı’nın fındık rekoltesi çalışmasının sonucunda açıklayacağı rekolte tahmininden başka bir rekolte bizi ilgilendirmiyor. İster 620 bin ton olsun, isterse 700 bin ton olsun. Bizi rakamlar bağlamıyor. Çünkü şu anda açıklanan rekoltelerin resmi bir niteliği yok. Önceki gün bu rekolte açıklandı ama ardından rüzgar nedeniyle birçok ilde fındıklarda dökülme oldu. Hal böyle olunca bu rekolte gerçeği yansıtmaz. En iyi rekolte temmuz ayının içerisinde yapılacak olan çalışmayla tespit edilir. O zaman zararı, hasarı görürsünüz. O yüzden bu rekolte tahminlerini biz gerçekçi bulmuyoruz. Bu nedenle bu rekolte tahmini bizi bağlamaz” diye konuştu.

Öte yandan Soydan, temmuz ayında yapılacak olan resmi rekolte çalışmaları için komisyonların oluşturulduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.