Elektrik zammı emekli maaşını vuracak: 1 Temmuz detayı...

TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİ 29.06.2024 - 23:57, Güncelleme: 29.06.2024 - 23:57 857+ kez okundu.
 

Elektrik zammı emekli maaşını vuracak: 1 Temmuz detayı...

Elektriğe gelen zam dün açıklandı. Konutlara yüzde 38, tarım alanlarına ise yüzde 30 oranında zam yapıldı. Zam 1 Temmuz itibariyle geçerli olduğu için Haziran ayı enflasyonunu etkilemeyecek ve zam emeklilerin maaş artışına dahil edilmeyecek.
    Son dönemde peş peşe gelen zamlar, dar gelirliyi daha da zorlayacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 25 Haziran sonrası elektrik zammını açıkladı. 25 Haziran sonrası yapılan elektrik zammı, özellikle konut ve tarım alanlarını etkiledi. Konutlarda yüzde 38, tarım alanlarındaki elektrik kullanımına yüzde 30 oranında zam yapıldı.   Elektrik zammı, akaryakıt zammının hemen ardından geldi. 25 Haziran sonrası yapılan bu zam, Temmuz ayı enflasyonuna dahil edilmeyecek.   Zam, emekli ve memur için 6 aylık enflasyon farkına da dahil edilmeyecek. Bu da milyonlarca insanın daha düşük maaş artışı alacağı anlamına geliyor.   Yeni yapılan bu zamlar, yaşam maliyetlerini daha da artıracak.   Özellikle konutlardaki yüzde 38'lik artış, vatandaşın günlük yaşamına doğrudan yansıyacak.   Tarım alanlarındaki yüzde 30'luk zam ise tarım ürünlerinin maliyetlerini artıracak ve bu da dolaylı olarak gıda fiyatlarına yansıyacak.   ekonomim.com
Elektriğe gelen zam dün açıklandı. Konutlara yüzde 38, tarım alanlarına ise yüzde 30 oranında zam yapıldı. Zam 1 Temmuz itibariyle geçerli olduğu için Haziran ayı enflasyonunu etkilemeyecek ve zam emeklilerin maaş artışına dahil edilmeyecek.

 

 

Son dönemde peş peşe gelen zamlar, dar gelirliyi daha da zorlayacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 25 Haziran sonrası elektrik zammını açıkladı. 25 Haziran sonrası yapılan elektrik zammı, özellikle konut ve tarım alanlarını etkiledi. Konutlarda yüzde 38, tarım alanlarındaki elektrik kullanımına yüzde 30 oranında zam yapıldı.

 

Elektrik zammı, akaryakıt zammının hemen ardından geldi. 25 Haziran sonrası yapılan bu zam, Temmuz ayı enflasyonuna dahil edilmeyecek.

 

Zam, emekli ve memur için 6 aylık enflasyon farkına da dahil edilmeyecek. Bu da milyonlarca insanın daha düşük maaş artışı alacağı anlamına geliyor.

 

Yeni yapılan bu zamlar, yaşam maliyetlerini daha da artıracak.

 

Özellikle konutlardaki yüzde 38'lik artış, vatandaşın günlük yaşamına doğrudan yansıyacak.

 

Tarım alanlarındaki yüzde 30'luk zam ise tarım ürünlerinin maliyetlerini artıracak ve bu da dolaylı olarak gıda fiyatlarına yansıyacak.

 

ekonomim.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.