ESKİPAZAR CAMİİ İBADETE AÇILMAYA GÜN SAYIYOR

DÜNYA 25.07.2024 - 09:50, Güncelleme: 25.07.2024 - 23:05 1097+ kez okundu.
 

ESKİPAZAR CAMİİ İBADETE AÇILMAYA GÜN SAYIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 600 yıllık Eskipazar (Bayrambey) Camii ibadete açılmaya gün sayıyor.
  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 600 YILLIK ESKİPAZAR CAMİİ’NİN RESTORASYONUNU TAMAMLADI. ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN TARİHİ CAMİ KISA SÜRE İÇİNDE İBADETE AÇILACAK       Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun hale getirildi. Restorasyonu tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmalarında da sona gelinen tarihi camii, kısa süre içerisinde ibadete açılarak uzun yıllar vatandaşlara hizmet verecek.   ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ   Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından da desteklenen restorasyon projesi kapsamında, caminin minare restorasyonu ve taç kapı imalatları tamamlandı. Caminin hem çevresindeki düzenleme hem de cami alanındaki restorasyonlarla estetik bir görünüme kavuşması büyük oranda sağlandı ve çalışmalarda artık son aşamaya gelindi.  Caminin çevre düzenleme çalışmalarına devam eden ekipler, cami alanında peyzaj aydınlatma, zemin taş döşeme ve şadırvan imalatlarına devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmasının tamamlanması ile tarihi caminin kısa süre içerisinde ibadete açılması planlanıyor.   5 TARİHİ CAMİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ    Öte yandan Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından kentin tarihi mirası olan yapıları geleceğe taşımaya devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından geride kalan sürede tarihi 5 cami restore edilerek ibadete açıldı. Bu kapsamda İkizce ilçesinde bulunan Laleli Ahşap Camii, Gülyalı ilçesinde bulunan Kestane Camii ve Çaybaşı ilçesinde bulunan Çayır Ahşap Camii, Gürgentepe ilçesi Eskiköy Ahşap Camii ve son olarak Altınordu Eskipazar Camii restore edilerek çevre düzenlemeleri ile birlikte tarihi dokusu korunarak modern bir görünüm kazandı.        
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 600 yıllık Eskipazar (Bayrambey) Camii ibadete açılmaya gün sayıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 600 YILLIK ESKİPAZAR CAMİİ’NİN RESTORASYONUNU TAMAMLADI. ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN TARİHİ CAMİ KISA SÜRE İÇİNDE İBADETE AÇILACAK

 

 

 

Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun hale getirildi. Restorasyonu tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmalarında da sona gelinen tarihi camii, kısa süre içerisinde ibadete açılarak uzun yıllar vatandaşlara hizmet verecek.

 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

 

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından da desteklenen restorasyon projesi kapsamında, caminin minare restorasyonu ve taç kapı imalatları tamamlandı. Caminin hem çevresindeki düzenleme hem de cami alanındaki restorasyonlarla estetik bir görünüme kavuşması büyük oranda sağlandı ve çalışmalarda artık son aşamaya gelindi.  Caminin çevre düzenleme çalışmalarına devam eden ekipler, cami alanında peyzaj aydınlatma, zemin taş döşeme ve şadırvan imalatlarına devam ediyor.

Çevre düzenleme çalışmasının tamamlanması ile tarihi caminin kısa süre içerisinde ibadete açılması planlanıyor.

 

5 TARİHİ CAMİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ 

 

Öte yandan Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından kentin tarihi mirası olan yapıları geleceğe taşımaya devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından geride kalan sürede tarihi 5 cami restore edilerek ibadete açıldı. Bu kapsamda İkizce ilçesinde bulunan Laleli Ahşap Camii, Gülyalı ilçesinde bulunan Kestane Camii ve Çaybaşı ilçesinde bulunan Çayır Ahşap Camii, Gürgentepe ilçesi Eskiköy Ahşap Camii ve son olarak Altınordu Eskipazar Camii restore edilerek çevre düzenlemeleri ile birlikte tarihi dokusu korunarak modern bir görünüm kazandı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.