Astsubay Öldürüldü mü ?

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2020 - 22:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1232+ kez okundu.
 

Astsubay Öldürüldü mü ?

Arabası Terk Edilmiş Olarak Bulunan Emekli Astsubaydan 16 Gündür Haber Alınamıyor
Altınordu’da köyüne giden emekli astsubay Remzi Bayazit’ten (58) yaklaşık iki haftadır haber alınamıyor. Arabası dere kenarında terk edilmiş olarak bulunan Bayazit’in kız kardeşi Kudret Odabaşı, ağabeyinin öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniyor. Altınordu’nun Gökömer Mahallesi’ndeki Zabtiye Deresi kenarında terk edilmiş şekilde bir araç, mahallelilerin dikkatini çekti. 5 gündür aracın aynı yerde olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri, bölgede yaptığı incelemede otomobil emekli astsubay Remzi Bayazit’e ait olduğunu belirledi. Bunun üzerine jandarma, Bayazit’in ailesine haber verdi. Bayazit’in yakınlarının da kendisinden haber alamadığını beyan etmesi üzerine bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Jandarmaya ait iz takip köpeklerinin de katıldığı çalışmalarda bir sonuca ulaşılamadı. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. HERHANGİ BİR İZE RASTLANILMADI Remzi Bayazit’in Anakra’da hemşire olan kız kardeşi Kudret Odabaşı, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ağabeyinin herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını belirten Odabaşı, “Ağabeyim, kaybolmadan iki gün önce yengemle tartışmış. Ağabeyim daha sonra evden ayrılarak otelde kalmaya başlamıştı. Daha sonra Gökömer Mahallesi’ndeki babamızdan miras kalan eve gitmiş. Ardından arabası mahallemizden geçen Zabtiye Deresi’nin kenarında mahalleliler tarafından 8 Ekim’de fark edilmiş ve jandarmaya haber vermiş. Bizim de o gün haberimiz oldu. Biz üç kardeşiz. Olayın hemen ardından kaybolduğu yere gittik. Komşularımızla görüştük. Herhangi bir sonuca varılamadı. Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri ve iz takip köpekleri de dere ve çevresinde arama çalışması yaptı. Bunlardan da bir sonuç alınamadı. Ağabeyim intihar edecek bir insan değil. İntihar edeceğini düşünmüyoruz” dedi. ‘ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ’ Odabaşı, ağabeyi ile kaybolmadan üç gün önce telefonla görüştüğünü ifade ederek, “Ben ağabeyimle telefonla konuştum. Canının sıkıldığı bir şey yoktu. Biz bu nedenle öldürülmüş olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü 15 gündür herhangi bir banka hareketi yok. Karadeniz, en çok arazi anlaşmazlığı yaşanan bir bölge. Bizim de maddi durumumuz iyi olduğu için fındığımızı başkalarına toplatıyoruz. Acaba bunun akrabalarımız arasında sorun oluşturup, oluşturmadığını düşünüyoruz. Kimseden borç isteyecek veya alacak ve verecek davamız yok. Bunları düşününce herkesten şüpheleniyoruz. Çünkü şu an fındık mevsimi değil. Araba günlerdir orada aynı şekilde duruyormuş. Bir kişinin görmesi gerekirdi. Çünkü araba görülmeyecek bir yerde değil” diye konuştu. Öte yandan Remzi Bayazit’in iki çocuğunun olduğu, eşi Neriman Bayazit’in de olay sonrası yüzbaşı olan oğluyla birlikte İzmir’e gittiği öğrenildi.
Arabası Terk Edilmiş Olarak Bulunan Emekli Astsubaydan 16 Gündür Haber Alınamıyor

Altınordu’da köyüne giden emekli astsubay Remzi Bayazit’ten (58) yaklaşık iki haftadır haber alınamıyor. Arabası dere kenarında terk edilmiş olarak bulunan Bayazit’in kız kardeşi Kudret Odabaşı, ağabeyinin öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniyor.

Altınordu’nun Gökömer Mahallesi’ndeki Zabtiye Deresi kenarında terk edilmiş şekilde bir araç, mahallelilerin dikkatini çekti. 5 gündür aracın aynı yerde olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri, bölgede yaptığı incelemede otomobil emekli astsubay Remzi Bayazit’e ait olduğunu belirledi. Bunun üzerine jandarma, Bayazit’in ailesine haber verdi. Bayazit’in yakınlarının da kendisinden haber alamadığını beyan etmesi üzerine bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Jandarmaya ait iz takip köpeklerinin de katıldığı çalışmalarda bir sonuca ulaşılamadı. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

HERHANGİ BİR İZE RASTLANILMADI

Remzi Bayazit’in Anakra’da hemşire olan kız kardeşi Kudret Odabaşı, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ağabeyinin herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını belirten Odabaşı, “Ağabeyim, kaybolmadan iki gün önce yengemle tartışmış. Ağabeyim daha sonra evden ayrılarak otelde kalmaya başlamıştı. Daha sonra Gökömer Mahallesi’ndeki babamızdan miras kalan eve gitmiş. Ardından arabası mahallemizden geçen Zabtiye Deresi’nin kenarında mahalleliler tarafından 8 Ekim’de fark edilmiş ve jandarmaya haber vermiş. Bizim de o gün haberimiz oldu. Biz üç kardeşiz. Olayın hemen ardından kaybolduğu yere gittik. Komşularımızla görüştük. Herhangi bir sonuca varılamadı. Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri ve iz takip köpekleri de dere ve çevresinde arama çalışması yaptı. Bunlardan da bir sonuç alınamadı. Ağabeyim intihar edecek bir insan değil. İntihar edeceğini düşünmüyoruz” dedi.

‘ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ’

Odabaşı, ağabeyi ile kaybolmadan üç gün önce telefonla görüştüğünü ifade ederek, “Ben ağabeyimle telefonla konuştum. Canının sıkıldığı bir şey yoktu. Biz bu nedenle öldürülmüş olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü 15 gündür herhangi bir banka hareketi yok. Karadeniz, en çok arazi anlaşmazlığı yaşanan bir bölge. Bizim de maddi durumumuz iyi olduğu için fındığımızı başkalarına toplatıyoruz. Acaba bunun akrabalarımız arasında sorun oluşturup, oluşturmadığını düşünüyoruz. Kimseden borç isteyecek veya alacak ve verecek davamız yok. Bunları düşününce herkesten şüpheleniyoruz. Çünkü şu an fındık mevsimi değil. Araba günlerdir orada aynı şekilde duruyormuş. Bir kişinin görmesi gerekirdi. Çünkü araba görülmeyecek bir yerde değil” diye konuştu.

Öte yandan Remzi Bayazit’in iki çocuğunun olduğu, eşi Neriman Bayazit’in de olay sonrası yüzbaşı olan oğluyla birlikte İzmir’e gittiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.