At arabası ve eşekten gezici kütüphane yaptılar

KÜLTÜR 29.03.2018 - 23:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1443+ kez okundu.
 

At arabası ve eşekten gezici kütüphane yaptılar

Erzurum'da, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla at arabası ve eşekten yapılan gezici kütüphaneler aracılığıyla vatandaşların kitap okuması sağlandı
Erzurum'da, geçmişteki uygulamanın yaşatılması ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla at arabası ve eşeklerle oluşturulan gezici kütüphaneler aracılığıyla vatandaşların kitap okuması sağlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla Yakutiye Kent Meydanı'ndaki etkinliğe katılan her yaştan insan, eşek üzerine asılan raflar ve at arabası içindeki kitapları alarak okudu. VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ Eski ve yeni dönemde kitap okuma alışkanlığının anlatıldığı etkinlikte vatandaşlar özellikle eşek üzerindeki raflar ve at arabasında bulunan kitapları görmenin şaşkınlığını yaşadı. Geçmişteki at arabası ve eşeklerle köylere kitap götürülmesi uygulamasının yaşatılması ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  
Erzurum'da, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla at arabası ve eşekten yapılan gezici kütüphaneler aracılığıyla vatandaşların kitap okuması sağlandı

Erzurum'da, geçmişteki uygulamanın yaşatılması ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla at arabası ve eşeklerle oluşturulan gezici kütüphaneler aracılığıyla vatandaşların kitap okuması sağlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde, 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla Yakutiye Kent Meydanı'ndaki etkinliğe katılan her yaştan insan, eşek üzerine asılan raflar ve at arabası içindeki kitapları alarak okudu.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Eski ve yeni dönemde kitap okuma alışkanlığının anlatıldığı etkinlikte vatandaşlar özellikle eşek üzerindeki raflar ve at arabasında bulunan kitapları görmenin şaşkınlığını yaşadı.

Geçmişteki at arabası ve eşeklerle köylere kitap götürülmesi uygulamasının yaşatılması ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.