Bakanlık hastalıklı hayvan dağıtmış...

EKONOMİ 29.09.2019 - 17:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5287+ kez okundu.
 

Bakanlık hastalıklı hayvan dağıtmış...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu’da, damızlık özelliği olmayan hastalıklı hayvan dağıtımı yapmış.
Büyükbaş hayvanlarda sığır tüberkülozu, küçükbaş hayvanlarda ise koyun-keçi vebası ile koyun-keçi çiçeği hastalığı bulunan hayvanları çiftçilere verilmiş.              Sayıştay’ın Tarım ve Orman Bakanlığı 2018 Raporu'na göre sakandal bir durum ortaya çıktı. Raporda hayvan ithalatı ile ilgili çarpıcı bulgular yer aldı. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise 2016-2017 ve 2018 yılında uygulanan Genç Çiftçi Projesi’ndeki usulsüzlükler. Bakanlık hastalıklı hayvan vermiş.   Rapora göre, bakanlık damızlık vasfı olmayan, ithalatına izin verilmeyen hayvan ırklarını ve hastalıklı hayvanları ithal ederek proje kapsamında, genç çiftçilere verdi.  Sayıştay Raporu’nda 'Genç Çiftçi Projesi İçin TİGEM Tarafından Satın Alınan Bazı Hayvanların İşe Ait Teknik Şartnamelerde Belirtilen Özellikleri Taşımaması' başlığı ile yer verilen bulgulara göre yaşananlar özetle şöyle ifade ediliyor: "Genç Çiftçi Projesi kapsamında genç çiftçilere dağıtılmak üzere TİGEM (Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü) tarafından satın alınan hayvanlardan bir kısmının damızlık özelliği olmayan hayvanlar olduğu, bir kısmının şartnamede sayılan hayvan ırklarından olmadığı, bir kısmının ise sağlık yönünden aranılan şartları taşımadığı görülmüştür."   Aralarında Ordu ili de var   Diğer yandan Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü/Hayvan Sağlığı ve Karantina Şube Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; genç çiftçilere teslim edilen hayvanlarda bazı hastalıklar tespit edildiği belirtilen raporda Ordu ilinde dağıtılan hayvanlarda sığır tüberkülozu, koyu-keçi vebası, koyun-keçi çiçeği hastalıklarının olduğu belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu’da, damızlık özelliği olmayan hastalıklı hayvan dağıtımı yapmış.

Büyükbaş hayvanlarda sığır tüberkülozu, küçükbaş hayvanlarda ise koyun-keçi vebası ile koyun-keçi çiçeği hastalığı bulunan hayvanları çiftçilere verilmiş.             

Sayıştay’ın Tarım ve Orman Bakanlığı 2018 Raporu'na göre sakandal bir durum ortaya çıktı. Raporda hayvan ithalatı ile ilgili çarpıcı bulgular yer aldı. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise 2016-2017 ve 2018 yılında uygulanan Genç Çiftçi Projesi’ndeki usulsüzlükler. Bakanlık hastalıklı hayvan vermiş.

 

Rapora göre, bakanlık damızlık vasfı olmayan, ithalatına izin verilmeyen hayvan ırklarını ve hastalıklı hayvanları ithal ederek proje kapsamında, genç çiftçilere verdi. 

Sayıştay Raporu’nda 'Genç Çiftçi Projesi İçin TİGEM Tarafından Satın Alınan Bazı Hayvanların İşe Ait Teknik Şartnamelerde Belirtilen Özellikleri Taşımaması' başlığı ile yer verilen bulgulara göre yaşananlar özetle şöyle ifade ediliyor:

"Genç Çiftçi Projesi kapsamında genç çiftçilere dağıtılmak üzere TİGEM (Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü) tarafından satın alınan hayvanlardan bir kısmının damızlık özelliği olmayan hayvanlar olduğu, bir kısmının şartnamede sayılan hayvan ırklarından olmadığı, bir kısmının ise sağlık yönünden aranılan şartları taşımadığı görülmüştür."

 

Aralarında Ordu ili de var

 

Diğer yandan Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü/Hayvan Sağlığı ve Karantina Şube Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; genç çiftçilere teslim edilen hayvanlarda bazı hastalıklar tespit edildiği belirtilen raporda Ordu ilinde dağıtılan hayvanlarda sığır tüberkülozu, koyu-keçi vebası, koyun-keçi çiçeği hastalıklarının olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.