Bu cezamı ? Ödül mü ?

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.05.2021 - 01:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1858+ kez okundu.
 

Bu cezamı ? Ödül mü ?

Fatsa’da kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen alkollü sürücü Osman K.’nin kullandığı aracın çarpması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Melih Koç davası Cuma günü tamamlandı. Mahkeme mesleği avukat olan Osman K.”ye 8 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
‘Ceza Değil Ödül Verildi’ Koç ailesi ise yazılı bir açıklama yaparak Osman K.’nın sadece 3 yıl hapis yatacağın belirtti ve verilen cezaya tepki gösterdi.    Koç ailesini açıklaması şu şekilde: “Ordu’nun Fatsa ilçesinde, 14 Ocak 2021 tarihinde saat 20:15’te, evladımız, kardeşimiz Melih Koç (36), 2.57 promil alkollü olduğu halde aracını 200 km/s süratle süren biri tarafından öldürüldü. Aynı olayda bir başka kişi de ağır yaralandı. Bu eylemi gerçekleştiren kişi hakkında Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olası kast ile öldürme suçundan cezalandırılması için kamu davası açıldı. Savcılık tarafından Melih Koç’u öldüren sanık Osman Keskin hakkında olası kast ile öldürme ve yaralama suçlarından dava açılmış olmasına rağmen, Fatsa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten, yani sanki sadece dikkatsizliği nedeniyle bu olaya sebebiyet vermiş gibi kabul ederek sadece 8 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.   SADECE 3 YIL YATACAK Mevcut infaz kanunlarına göre bu kişinin yatacağı süre ancak 3 yılı buluyor. Bu karar ailemizi derinden sarsmıştır. Bu adaletli bir karar değildir. Akşam trafiğinin yoğun olduğu, insanların aileleriyle evlerine gittiği, misafirlikten döndüğü bir saatte ve güzergahta, izin verilen alkol limitinin 5 katından fazla, 2.57 promil alkollüyken aracının direksiyonuna geçip, saatte 200 km hızla kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpmayı önlemek için her hangi bir çaba sarf etmeden, meydana gelecek neticeyi umursamadan çarparak; o an orada bulunmak dışında en ufak bir kusuru olmayan 36 yaşında gencecik bir insanı hayattan koparmanın, bir diğerini ağır yaralamanın bedeli, yalnızca 3 yıl hapis oldu.   KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ Bu kararı Osman Keskin’e verilmiş bir ceza değil, ödül olarak değerlendiriyoruz. Cezanın arttırılması ve bu trafik katilinin hak ettiği şekilde adil bir ceza alması için üst mahkemelerde hakkımızı aramaya devam edeceğiz.” CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ Bu arada alkol alarak trafikte can kaybına neden olmanın kaza değil cinayet olduğunu savunan Koç ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu tür olayları kaza yerine cinayet olarak nitelendirilmiş Türkiye’de verilen cezaların çok az olduğun belirterek artırılmasını istemişti.
Fatsa’da kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen alkollü sürücü Osman K.’nin kullandığı aracın çarpması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Melih Koç davası Cuma günü tamamlandı. Mahkeme mesleği avukat olan Osman K.”ye 8 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

‘Ceza Değil Ödül Verildi’

Koç ailesi ise yazılı bir açıklama yaparak Osman K.’nın sadece 3 yıl hapis yatacağın belirtti ve verilen cezaya tepki gösterdi.   

Koç ailesini açıklaması şu şekilde: “Ordu’nun Fatsa ilçesinde, 14 Ocak 2021 tarihinde saat 20:15’te, evladımız, kardeşimiz Melih Koç (36), 2.57 promil alkollü olduğu halde aracını 200 km/s süratle süren biri tarafından öldürüldü. Aynı olayda bir başka kişi de ağır yaralandı. Bu eylemi gerçekleştiren kişi hakkında Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olası kast ile öldürme suçundan cezalandırılması için kamu davası açıldı. Savcılık tarafından Melih Koç’u öldüren sanık Osman Keskin hakkında olası kast ile öldürme ve yaralama suçlarından dava açılmış olmasına rağmen, Fatsa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten, yani sanki sadece dikkatsizliği nedeniyle bu olaya sebebiyet vermiş gibi kabul ederek sadece 8 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

 

SADECE 3 YIL YATACAK

Mevcut infaz kanunlarına göre bu kişinin yatacağı süre ancak 3 yılı buluyor. Bu karar ailemizi derinden sarsmıştır. Bu adaletli bir karar değildir. Akşam trafiğinin yoğun olduğu, insanların aileleriyle evlerine gittiği, misafirlikten döndüğü bir saatte ve güzergahta, izin verilen alkol limitinin 5 katından fazla, 2.57 promil alkollüyken aracının direksiyonuna geçip, saatte 200 km hızla kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpmayı önlemek için her hangi bir çaba sarf etmeden, meydana gelecek neticeyi umursamadan çarparak; o an orada bulunmak dışında en ufak bir kusuru olmayan 36 yaşında gencecik bir insanı hayattan koparmanın, bir diğerini ağır yaralamanın bedeli, yalnızca 3 yıl hapis oldu.

 

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Bu kararı Osman Keskin’e verilmiş bir ceza değil, ödül olarak değerlendiriyoruz. Cezanın arttırılması ve bu trafik katilinin hak ettiği şekilde adil bir ceza alması için üst mahkemelerde hakkımızı aramaya devam edeceğiz.”

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bu arada alkol alarak trafikte can kaybına neden olmanın kaza değil cinayet olduğunu savunan Koç ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu tür olayları kaza yerine cinayet olarak nitelendirilmiş Türkiye’de verilen cezaların çok az olduğun belirterek artırılmasını istemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.