Büyükşehir’ler Ordu’yu yuttu!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.07.2019 - 13:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2506+ kez okundu.
 

Büyükşehir’ler Ordu’yu yuttu!

Ordu, Türkiye’de 30 büyükşehir arasında marka değeri sıralamasında 28’nci, en güçlü büyükşehir markaları arasında da 25’inci sırada yer aldı.
Brand Finance ve Curiocity iş birliği ile ilk kez Türkiye büyükşehirleri için yapılan "Turkey Metropol 30" araştırması şehirlerin marka değerleri ve marka güçlerini ortaya koydu. Aralarında Ordu’nun da yer aldığı 30 büyükşehrin değerlendirildiği çalışmada ortaya çıkan tablo, Ordu için iç açıcı gözükmüyor. ‘En Değerli Büyükşehir Markaları’ başlığı altında yapılan çalışmada Ordu, 30 büyükşehir arasında 28’inci sırada yer aldı. Ordu’nun marka değeri 1,875 dolar olarak belirlenirken, marka gücü ise yüz üzerinden 50.20 olarak gerçekleştiği bildirildi. Marka gücü derecesinin ise (A-) olduğu belirtildi. Büyükşehirlerin sıralaması ise şöyle gerçekleşti: “İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Mersin, Tekirdağ, Manisa, Kayseri, Hatay, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Samsun, Eskişehir, Muğla, Aydın, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Trabzon, Malatya, Erzurum, Ordu, Mardin, Van.” En güçlü büyükşehir markalarında 25’inciyiz Öte yandan ‘Toplum’, ‘Yatırım Ortamı’ ve ‘Üretim Gücü’ yönlerinden analiz edilen araştırma sonuçlarına göre de Türkiye metropollerinin marka gücü belirlendi. Ordu, marka gücü sıralamasında ise 25’inci sırada yer aldı. ‘Toplum’da yüz üzerinden 69.6, ‘Yatırım’da yüz üzerinden 41.3, ‘Ürün ve Hizmetler’de yüz üzerinden 39.5 puan alan Ordu, toplam yüz üzerinden ortalama 50.1 ile Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şanlıurfa’nın önünde yer aldı. Raporun referans teşkil etmesi umudunu taşımaktayız Brand Finance Turkey Ülke Direktörü Muhterem İlgüner, çalışmayla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Türkiye’nin 30 büyükşehri genel nüfusun yüzde 77’sine sahip olup ülke gayri safi hasılasının da yüzde 75’ni gerçekleştirmektedir. Bu nedenle büyükşehirlerimizin doğru performans kriterleriyle yönetilmesi büyük önem taşımaktadır. Büyükşehirlerimizin elbette sorunları da büyüktür. Bu sorunların üstesinden gelmek için stratejiler hazırlanmakta, politikalar belirlenmektedir. Ancak, kamu yönetiminin önerdiği biçimde hazırlanan stratejiler daha çok ‘kurumsal’ odaklı olmaktadır. Hal böyleyken diğer dünya metropolleri küresel rekabet için daha çok ‘şehir-rekabet’ odaklı stratejiler geliştirmektedir; nitelikli ziyaretçi, nitelikli yatırımcı ve nitelikli yerleşimci çekmek gibi. METROPOL 30 araştırması ve raporunun bu amaçla bir farkındalık yaratması umut edilmektedir. Belli kriterlere göre hazırlanmış performans göstergeleri ve bu göstergeler dikkate alınarak hesaplanmış marka güç ve değerlerinin büyükşehir yönetimleri için bir referans teşkil etmesi umudunu taşımaktayız. Böyle bir çalışmanın ilk kez Türkiye için yapılmış olması nedeniyle başta Brand Finance CEO’su David Haigh ve Londra merkez ofisi çalışanlarına teşekkür etmek isterim” dedi.
Ordu, Türkiye’de 30 büyükşehir arasında marka değeri sıralamasında 28’nci, en güçlü büyükşehir markaları arasında da 25’inci sırada yer aldı.

Brand Finance ve Curiocity iş birliği ile ilk kez Türkiye büyükşehirleri için yapılan "Turkey Metropol 30" araştırması şehirlerin marka değerleri ve marka güçlerini ortaya koydu. Aralarında Ordu’nun da yer aldığı 30 büyükşehrin değerlendirildiği çalışmada ortaya çıkan tablo, Ordu için iç açıcı gözükmüyor. ‘En Değerli Büyükşehir Markaları’ başlığı altında yapılan çalışmada Ordu, 30 büyükşehir arasında 28’inci sırada yer aldı. Ordu’nun marka değeri 1,875 dolar olarak belirlenirken, marka gücü ise yüz üzerinden 50.20 olarak gerçekleştiği bildirildi. Marka gücü derecesinin ise (A-) olduğu belirtildi.

Büyükşehirlerin sıralaması ise şöyle gerçekleşti: “İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Mersin, Tekirdağ, Manisa, Kayseri, Hatay, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Samsun, Eskişehir, Muğla, Aydın, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Trabzon, Malatya, Erzurum, Ordu, Mardin, Van.”

En güçlü büyükşehir markalarında 25’inciyiz


Öte yandan ‘Toplum’, ‘Yatırım Ortamı’ ve ‘Üretim Gücü’ yönlerinden analiz edilen araştırma sonuçlarına göre de Türkiye metropollerinin marka gücü belirlendi. Ordu, marka gücü sıralamasında ise 25’inci sırada yer aldı. ‘Toplum’da yüz üzerinden 69.6, ‘Yatırım’da yüz üzerinden 41.3, ‘Ürün ve Hizmetler’de yüz üzerinden 39.5 puan alan Ordu, toplam yüz üzerinden ortalama 50.1 ile Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şanlıurfa’nın önünde yer aldı.

Raporun referans teşkil etmesi umudunu taşımaktayız

Brand Finance Turkey Ülke Direktörü Muhterem İlgüner, çalışmayla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Türkiye’nin 30 büyükşehri genel nüfusun yüzde 77’sine sahip olup ülke gayri safi hasılasının da yüzde 75’ni gerçekleştirmektedir. Bu nedenle büyükşehirlerimizin doğru performans kriterleriyle yönetilmesi büyük önem taşımaktadır. Büyükşehirlerimizin elbette sorunları da büyüktür. Bu sorunların üstesinden gelmek için stratejiler hazırlanmakta, politikalar belirlenmektedir. Ancak, kamu yönetiminin önerdiği biçimde hazırlanan stratejiler daha çok ‘kurumsal’ odaklı olmaktadır. Hal böyleyken diğer dünya metropolleri küresel rekabet için daha çok ‘şehir-rekabet’ odaklı stratejiler geliştirmektedir; nitelikli ziyaretçi, nitelikli yatırımcı ve nitelikli yerleşimci çekmek gibi. METROPOL 30 araştırması ve raporunun bu amaçla bir farkındalık yaratması umut edilmektedir. Belli kriterlere göre hazırlanmış performans göstergeleri ve bu göstergeler dikkate alınarak hesaplanmış marka güç ve değerlerinin büyükşehir yönetimleri için bir referans teşkil etmesi umudunu taşımaktayız. Böyle bir çalışmanın ilk kez Türkiye için yapılmış olması nedeniyle başta Brand Finance CEO’su David Haigh ve Londra merkez ofisi çalışanlarına teşekkür etmek isterim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.