Çaybaşı’nda ‘Tasarım-Beceri Atölyeleri’ Dönemi Başladı

EĞİTİM (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 28.02.2019 - 14:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1652+ kez okundu.
 

Çaybaşı’nda ‘Tasarım-Beceri Atölyeleri’ Dönemi Başladı

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Aşıklı İlkokulu, tasarım ve beceri atölyesini oluşturdu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul ve ortaokullarda ‘sanat’, ‘bilim’, ‘kültür’, ‘spor’ ve ‘yaşam’ ana temalarıyla hayata geçirilen tasarım beceri atölyeleriyle, öğrencilerin okulda düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabileceği ortamlar yaratılıyor.   Bu kapsamda İlküvez Aşıklı İlkokulu tarafından hayata geçirilen, Okul=Hayat Projesi Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı gerçekleşti. Okul=Hayat Projesi dahilinde oluşturulan tasarım ve beceri atölyesinin açılışına, Çaybaşı Kaymakamı Hasan Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Güneş, daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışın ardından katılımcılar, atölyede öğrencilere eşlik ederek yörenin geçim kaynağı alan fındık ağacından anahtarlık ve magnet yaptı. İlküvez Aşıklı İlkokulu bünyesinde oluşturulan bu atölye, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini sağlarken, aynı zamanda okulu eğlenceli bir eğitim kurumuna dönüştürüyor. Bu sayede öğrenciler okula heyecanla devam ediyor.
2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Aşıklı İlkokulu, tasarım ve beceri atölyesini oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul ve ortaokullarda ‘sanat’, ‘bilim’, ‘kültür’, ‘spor’ ve ‘yaşam’ ana temalarıyla hayata geçirilen tasarım beceri atölyeleriyle, öğrencilerin okulda düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabileceği ortamlar yaratılıyor.

 

Bu kapsamda İlküvez Aşıklı İlkokulu tarafından hayata geçirilen, Okul=Hayat Projesi Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı gerçekleşti.

Okul=Hayat Projesi dahilinde oluşturulan tasarım ve beceri atölyesinin açılışına, Çaybaşı Kaymakamı Hasan Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Güneş, daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışın ardından katılımcılar, atölyede öğrencilere eşlik ederek yörenin geçim kaynağı alan fındık ağacından anahtarlık ve magnet yaptı.

İlküvez Aşıklı İlkokulu bünyesinde oluşturulan bu atölye, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini sağlarken, aynı zamanda okulu eğlenceli bir eğitim kurumuna dönüştürüyor. Bu sayede öğrenciler okula heyecanla devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.