Cenazeler Karıştı, aile hukuk mücadelesi başlatacak

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.01.2020 - 22:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2553+ kez okundu.
 

Cenazeler Karıştı, aile hukuk mücadelesi başlatacak

İstanbul'da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve yerine aynı gün yaşamını yitiren Edirne Keşan nüfusuna kayıtlı Mehmet Nurad isimli şahsın cenazesi gönderilen Ordulu Ali Çalışkan, toprağa verildi. Çalışkan’ın torunu Kerem Özbekli, yapılan hata nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, “Cenazemizden sonra hukuki bir mücadele başlatmayı düşünüyoruz” dedi.
İstanbul’da tedavi gördüğü bir hastanede hayatını kaybeden Perşembe ilçesi nüfusuna kayıtlı Ali Çalışkan’ın (81) cenazesi, cuma günü memleketi Ordu’ya gönderildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi’ne getirilen Çalışkan’ın cenazesi, kontrol amacıyla aileye gösterildi. Kefenin aralanmasıyla cenazeyi kontrol eden aile, yetkililerin kendilerine gösterdikleri kişiyi görünce büyük şok yaşadı. DOĞRU CENAZE GÖNDERİLDİ Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi yetkililerinin irtibat kurması üzerine gerçek kısa sürede ortaya çıktı. İstanbul’da aynı hastanede tedavi gören Edirne Keşan nüfusuna kayıtlı Mehmet Nurad isimli kişinin cenazesinin, Ali Çalışkan’ın cenazesinin yerine Ordu’ya gönderildiği belirlendi. Ordu’ya gönderilen yanlış cenazenin tabutunun üzerinde ise ‘Ali Çalışkan’ yazdığı öğrenildi. Durumun fark edilmesi üzerine Ordu’daki cenaze, ekipler tarafından geri gönderildi. Yaşanan karışıklığın ardından Çalışkan’ın cenazesi ise dün gece İstanbul’dan özel bir ambulansla memleketi Ordu'ya getirilip, Altınordu Cenaze Hizmetleri Birimi’ne teslim edildi.  BİR GÜN SONRA DEFNEDİLDİ Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çalışkan’ın cenazesi dün sabah ailesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi’nden teslim alındı. Cenaze nakil aracıyla Perşembe’ye götürülen Çalışkan için Yeni İhsaniye Cami’inde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çalışkan, Altınordu ilçesindeki Güzelyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi. ‘CENAZELER BAŞKA BİR ARACA TRANSFER EDİLİRKEN YAŞANIYOR’ Ali Çalışkan’ın torunu Kerem Özbekli, cenazelerin İstanbul’da başka bir araca aktarılırken karıştığını söyledi. Ordu’ya geldiklerinde şoku yaşadıklarını belirten Özbekli, “Vefat eden kişi benim annemin babası oluyor. Cenazeler karışmış. Zaten bir şoktaydık, ikinci bir şoka girdik. Nasıl bir tarif olur, ne denir bilemiyorum. Cenazeler İstanbul’da karışıyor. Farklı bir araçtan başka bir araca aktarma yaparken olay yaşanıyor. Yaklaşık 25 kişi geliyoruz ve halen buradayız 2 gündür. Cenazenin bizim olmadığını burada teşhiste öğrendik” dedi. ‘MAĞDUR OLDUK’ Özbekli, “Dün bayağı bir kalabalık vardı, İstanbul’dan da gelenler oldu. Halen buradayız, herkesin işi de aksadı. Dedemin defnedileceğini bildikleri için yakınları ve hayatta olana arkadaşları da geldi. Olayı onlar öğrenince şaşırdı. Biz olayı ilk duyunca şoke olduk. Herkes bekliyordu, camiden salası da verildi herkes şok oldu. İnsanlar da mağdur oldu. Kalacak yer sıkıntısı çekildi. Otel bulamadık” ifadelerinde bulundu. ‘DEFİNDEN SONRA HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’ Özbekli, cenazenin defnedilmesinin ardından hukuki yollara başvuracaklarını da kaydederek, “Cenazelerin karıştığı diğer ailelerle bir görüşme sağlamadık. Fakat onlar da mağdurmuş. İstanbul’dan arayan arkadaşlarımız bunları söyledi. Cenazemizi defin ettikten sonra hukuki bir mücadele başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
İstanbul'da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve yerine aynı gün yaşamını yitiren Edirne Keşan nüfusuna kayıtlı Mehmet Nurad isimli şahsın cenazesi gönderilen Ordulu Ali Çalışkan, toprağa verildi. Çalışkan’ın torunu Kerem Özbekli, yapılan hata nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, “Cenazemizden sonra hukuki bir mücadele başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

İstanbul’da tedavi gördüğü bir hastanede hayatını kaybeden Perşembe ilçesi nüfusuna kayıtlı Ali Çalışkan’ın (81) cenazesi, cuma günü memleketi Ordu’ya gönderildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi’ne getirilen Çalışkan’ın cenazesi, kontrol amacıyla aileye gösterildi. Kefenin aralanmasıyla cenazeyi kontrol eden aile, yetkililerin kendilerine gösterdikleri kişiyi görünce büyük şok yaşadı.

DOĞRU CENAZE GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi yetkililerinin irtibat kurması üzerine gerçek kısa sürede ortaya çıktı. İstanbul’da aynı hastanede tedavi gören Edirne Keşan nüfusuna kayıtlı Mehmet Nurad isimli kişinin cenazesinin, Ali Çalışkan’ın cenazesinin yerine Ordu’ya gönderildiği belirlendi. Ordu’ya gönderilen yanlış cenazenin tabutunun üzerinde ise ‘Ali Çalışkan’ yazdığı öğrenildi. Durumun fark edilmesi üzerine Ordu’daki cenaze, ekipler tarafından geri gönderildi.

Yaşanan karışıklığın ardından Çalışkan’ın cenazesi ise dün gece İstanbul’dan özel bir ambulansla memleketi Ordu'ya getirilip, Altınordu Cenaze Hizmetleri Birimi’ne teslim edildi. 

BİR GÜN SONRA DEFNEDİLDİ

Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çalışkan’ın cenazesi dün sabah ailesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi’nden teslim alındı. Cenaze nakil aracıyla Perşembe’ye götürülen Çalışkan için Yeni İhsaniye Cami’inde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çalışkan, Altınordu ilçesindeki Güzelyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘CENAZELER BAŞKA BİR ARACA TRANSFER EDİLİRKEN YAŞANIYOR’

Ali Çalışkan’ın torunu Kerem Özbekli, cenazelerin İstanbul’da başka bir araca aktarılırken karıştığını söyledi. Ordu’ya geldiklerinde şoku yaşadıklarını belirten Özbekli, “Vefat eden kişi benim annemin babası oluyor. Cenazeler karışmış. Zaten bir şoktaydık, ikinci bir şoka girdik. Nasıl bir tarif olur, ne denir bilemiyorum. Cenazeler İstanbul’da karışıyor. Farklı bir araçtan başka bir araca aktarma yaparken olay yaşanıyor. Yaklaşık 25 kişi geliyoruz ve halen buradayız 2 gündür. Cenazenin bizim olmadığını burada teşhiste öğrendik” dedi.

‘MAĞDUR OLDUK’

Özbekli, “Dün bayağı bir kalabalık vardı, İstanbul’dan da gelenler oldu. Halen buradayız, herkesin işi de aksadı. Dedemin defnedileceğini bildikleri için yakınları ve hayatta olana arkadaşları da geldi. Olayı onlar öğrenince şaşırdı. Biz olayı ilk duyunca şoke olduk. Herkes bekliyordu, camiden salası da verildi herkes şok oldu. İnsanlar da mağdur oldu. Kalacak yer sıkıntısı çekildi. Otel bulamadık” ifadelerinde bulundu.

‘DEFİNDEN SONRA HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Özbekli, cenazenin defnedilmesinin ardından hukuki yollara başvuracaklarını da kaydederek, “Cenazelerin karıştığı diğer ailelerle bir görüşme sağlamadık. Fakat onlar da mağdurmuş. İstanbul’dan arayan arkadaşlarımız bunları söyledi. Cenazemizi defin ettikten sonra hukuki bir mücadele başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.