Çocuklarda Maske Takmalı

SAĞLIK 12.08.2020 - 10:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2266+ kez okundu.
 

Çocuklarda Maske Takmalı

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, korona virüs salgınında bulaşma yaşlarının çocuklara kadar indiğini belirterek, “Bazı aile bireyleri kendileri maskeleri takıyor ama çocuklarına maske takmıyor. Gerekçeleri de çocuklarının rahatsız olması. Bun yanlış bir düşünce. Her çocuğa maske takılması gerekiyor” dedi.
Korana virüs salgınında vaka sayılarının tekrar tırmanışa geçmesi korkutuyor. Çocuklarıyla birlikte dışarıya çıkan aileler, küçük yaştaki çocuklarının risk grubunda olmadığını düşünerek maske takmıyor. Bazı ebeveynler ise çocuklarının maske taktığında huzursuz olduğunu, ağladığını, çıkartmak istediklerini belirterek, çocuklarına maske takmıyor. Hal böyle olunca çocuklar da artık risk grubunda yer alıyor. Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun da, çocuklarına maske takmayan ailelere önemli uyarılarda bulundu. Salgının bulaşma yaş aralığının çok yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Coşkun, ailelerin mutlaka çocuklarına da maske takma alışkanlığı kazandırması gerektiğini vurguladı. “Maskeyi çocuklara oyunla taktırın” Yeni doğan bebeklerden yaşlılara kadar herkesin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini kaydeden Coşkun, “Korona virüsün çocuğu, genci, yaşlısı yok. Bu virüs herkese bulaşabilir. Yaş ortalaması genel olarak yaşlı grubu kapsasa da herkes risk altında. Ben ailelerden şunu istirham ediyorum; çocuklarınıza mutlaka maske takma eğitimini evlerinde versinler. Bunun eğitimini yapsınlar. Gerekirse bunu bir oyun haline getirsinler. Öncelikle maske kullandırma üzerinde dursunlar. Eğer maskeyi çocuklarına sevdirirlerse çocuklar dışarıda da bu maskeleri çıkarmayacaktır.    Sadece dışarıya çıktığınızda çocuklara bu maskeyi takarsanız, çocuklar hali ile ilk defa gördüğü bir şeyi takmak istemeyecektir. Bunu dışarı çıkma antrenmanı gibi oyun şeklinde bir eğitim olarak verirlerse, aile istemese bile bu kez çocuk maske takmak isteyecektir. Bu çok önemli bir husus. Her ailenin bu konuda özenli davranmasını istiyoruz” diye konuştu.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, korona virüs salgınında bulaşma yaşlarının çocuklara kadar indiğini belirterek, “Bazı aile bireyleri kendileri maskeleri takıyor ama çocuklarına maske takmıyor. Gerekçeleri de çocuklarının rahatsız olması. Bun yanlış bir düşünce. Her çocuğa maske takılması gerekiyor” dedi.

Korana virüs salgınında vaka sayılarının tekrar tırmanışa geçmesi korkutuyor. Çocuklarıyla birlikte dışarıya çıkan aileler, küçük yaştaki çocuklarının risk grubunda olmadığını düşünerek maske takmıyor. Bazı ebeveynler ise çocuklarının maske taktığında huzursuz olduğunu, ağladığını, çıkartmak istediklerini belirterek, çocuklarına maske takmıyor. Hal böyle olunca çocuklar da artık risk grubunda yer alıyor. Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun da, çocuklarına maske takmayan ailelere önemli uyarılarda bulundu. Salgının bulaşma yaş aralığının çok yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Coşkun, ailelerin mutlaka çocuklarına da maske takma alışkanlığı kazandırması gerektiğini vurguladı.

“Maskeyi çocuklara oyunla taktırın”

Yeni doğan bebeklerden yaşlılara kadar herkesin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini kaydeden Coşkun, “Korona virüsün çocuğu, genci, yaşlısı yok. Bu virüs herkese bulaşabilir. Yaş ortalaması genel olarak yaşlı grubu kapsasa da herkes risk altında. Ben ailelerden şunu istirham ediyorum; çocuklarınıza mutlaka maske takma eğitimini evlerinde versinler. Bunun eğitimini yapsınlar. Gerekirse bunu bir oyun haline getirsinler. Öncelikle maske kullandırma üzerinde dursunlar. Eğer maskeyi çocuklarına sevdirirlerse çocuklar dışarıda da bu maskeleri çıkarmayacaktır.    Sadece dışarıya çıktığınızda çocuklara bu maskeyi takarsanız, çocuklar hali ile ilk defa gördüğü bir şeyi takmak istemeyecektir. Bunu dışarı çıkma antrenmanı gibi oyun şeklinde bir eğitim olarak verirlerse, aile istemese bile bu kez çocuk maske takmak isteyecektir. Bu çok önemli bir husus. Her ailenin bu konuda özenli davranmasını istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.