Demiryolu Devletin gündeminde

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.12.2018 - 21:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1992+ kez okundu.
 

Demiryolu Devletin gündeminde

Ordu Ticaret ve Sanayi (OTSO) Odası Meclis Toplantısına katılan Vali Seddar Yavuz, kendisine sorulan demiryoluyla ilgili bir soruya; “Samsun-Sarp Demiryolu devletimizin gündeminde. Ankara’da bu proje konuşuluyor tartışılıyor” cevabını verdi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan güzel haber SORUNLAR VE YATIRIMLAR KONUŞULDU Geçtiğimiz hafta Ordu Ticaret Odası Meclis toplantısında Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, DOKA Kalkınma Ajansı yetkilisi Harun Göçer ve banka müdürleriyle beraber ticari hayatın sorunları ve çözümleri tartışıldı. OTSO Başkanı Servet Şahin, demiryolu ve liman gibi temel altyapı sorunlarını dile getirirken bazı OTSO üyeleri piyasalarda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Vali Seddar Yavuz, yatırımlarla ilgili ve bankaların çalışmasıyla ve ticari hayata katkı yapması için önerileri dinledi. Gerekli adamların atılması için meclis üyelerine de çalışma yapılacağı müjdesi verdi.           VALİYE DEMİRYOLU SORULDU OTSO Meclis Üyesi Naci Şanlıtürk, Vali Yavuz’a yıllardır Orduluların hayalini kurduğu Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’ndeki gelişmeleri sordu. Şanlıtürk, en büyük sorunların başında nakliye giderinin fazla olmasının geldiğini ifade ederek, “Piyasada çok büyük bir ekonomik sıkıntı var. Ordu olarak da en büyük sıkıntımız nakliye bedelleri. Bölgemizde ve şehrimiz demiryolu yok. Dolayısıyla navlun giderimiz çok fazla.  Demiryoluyla ilgili siyasilerin sözleri var. Verilen bu sözlerin hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz. Bu konuda sayın valimiz bizi aydınlatırsa seviniriz” diye konuştu. DEMİRYOLUNU ISRARLA İSTEYELİM Şanlıtürk’ün sorusuna cevap veren Yavuz, “Önceleri Samsun’dan Ünye ve Fatsa’ya demiryolunun getirilmesini tartışıyorduk. Ancak son zamanlarda bütün Karadeniz’i boydan boya kapsayacak olan SAMSUN-SARP DEMİRYOLU projesi Ankara’nın gündeminde. Siyasilerimiz de bürokratlarımız da bu projeye yoğunlaştılar. Tabi ki bu proje çok büyük bir proje. Bunun için ısrarlı olacağız ve sürekli gündemde tutacağız.  Bu proje ile bölgenin kederi değişecektir. Buna ben de inanıyorum. Hep beraber takipçisi olalım. Devletimizden Samsun-Sarp Demiryolu Projesini ısrarla isteyelim” ifadelerinde bulundu.
Ordu Ticaret ve Sanayi (OTSO) Odası Meclis Toplantısına katılan Vali Seddar Yavuz, kendisine sorulan demiryoluyla ilgili bir soruya; “Samsun-Sarp Demiryolu devletimizin gündeminde. Ankara’da bu proje konuşuluyor tartışılıyor” cevabını verdi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan güzel haber

SORUNLAR VE YATIRIMLAR KONUŞULDU

Geçtiğimiz hafta Ordu Ticaret Odası Meclis toplantısında Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, DOKA Kalkınma Ajansı yetkilisi Harun Göçer ve banka müdürleriyle beraber ticari hayatın sorunları ve çözümleri tartışıldı. OTSO Başkanı Servet Şahin, demiryolu ve liman gibi temel altyapı sorunlarını dile getirirken bazı OTSO üyeleri piyasalarda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Vali Seddar Yavuz, yatırımlarla ilgili ve bankaların çalışmasıyla ve ticari hayata katkı yapması için önerileri dinledi. Gerekli adamların atılması için meclis üyelerine de çalışma yapılacağı müjdesi verdi.          

VALİYE DEMİRYOLU SORULDU

OTSO Meclis Üyesi Naci Şanlıtürk, Vali Yavuz’a yıllardır Orduluların hayalini kurduğu Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’ndeki gelişmeleri sordu. Şanlıtürk, en büyük sorunların başında nakliye giderinin fazla olmasının geldiğini ifade ederek, “Piyasada çok büyük bir ekonomik sıkıntı var. Ordu olarak da en büyük sıkıntımız nakliye bedelleri. Bölgemizde ve şehrimiz demiryolu yok. Dolayısıyla navlun giderimiz çok fazla.  Demiryoluyla ilgili siyasilerin sözleri var. Verilen bu sözlerin hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz. Bu konuda sayın valimiz bizi aydınlatırsa seviniriz” diye konuştu.

DEMİRYOLUNU ISRARLA İSTEYELİM

Şanlıtürk’ün sorusuna cevap veren Yavuz, “Önceleri Samsun’dan Ünye ve Fatsa’ya demiryolunun getirilmesini tartışıyorduk. Ancak son zamanlarda bütün Karadeniz’i boydan boya kapsayacak olan SAMSUN-SARP DEMİRYOLU projesi Ankara’nın gündeminde. Siyasilerimiz de bürokratlarımız da bu projeye yoğunlaştılar. Tabi ki bu proje çok büyük bir proje. Bunun için ısrarlı olacağız ve sürekli gündemde tutacağız.  Bu proje ile bölgenin kederi değişecektir. Buna ben de inanıyorum. Hep beraber takipçisi olalım. Devletimizden Samsun-Sarp Demiryolu Projesini ısrarla isteyelim” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.