Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Ünye’de Törenle Anıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 16.09.2021 - 21:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2651+ kez okundu.
 

Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Ünye’de Törenle Anıldı

1888 yılında Sultan 2.Abdulhamit Han tarafından imtiyaz nişanesini Japon İmparatoruna vermek üzere yola çıkan ve bu görevi tamamladıktan sonra dönüş yolunda 1889 yılında fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Firkateyninde şehit düşen 500 denizcimiz Ünye’de Topyanı mevkiinde bulunan Ertuğrul Firkateyni Şehitlik anıtında gerçekleştirilen programla anıldı.
Programa Ordu Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez, Jandarma Komutanı Muhammet Ali Gökkan, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Prof.Dr. Sait Kapıcıoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.       Şehitler anısına saygı duruşu, Japon Milli Marşı ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Kaymakamı Ayhan Işık birer konuşma yaptılar.         Prof. Dr. Kapıcıoğlu, “Türk – Japon Dostluğu Ölümsüzleşmiştir”     Döneminde Japon İmparatorunun dostluk göstergesi olarak amcasını Sultan 2.Abdulhamit Han’a gönderdiğini, Sultanın da daha sonra görevlendirdiği ekiple Japonya’ya imtiyaz nişanesi gönderdiğini belirten Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Ertuğrul Firkateyninin Japonya’da coşku ile karşılandığını söyledi. Görev dönüşü, içerisinde 10 tane Ünyelinin de bulunduğu firkateynin fırtınaya yakalanarak battığını ve 500 denizcinin şehit düştüğünü kaydeden Kapıcıoğlu, Ertuğrul Firkateyni Şehitliğinin Türkiye’de sadece Ünye’de bulunduğunu belirtti. Kapıcıoğlu bu vesile ile tüm şehitlere rahmet ve minnet duygularını dile getirdi.         Başkan Tavlı, “Ertuğrul Firkateyni Türk-Japon Dostluğunun Simgesidir”     Ertuğrul firkateyninin ve içerisinde şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızın Türk-Japon dostluğunun bir simgesi haline geldiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Elim kazada şehit düşen 8 kahramanımız Ünyeliydi. Bu nedenle de bu elim hadisenin Ünye için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu vesile ile Ünye’mizde bulunan bu şehitlik anıtının bu dostluğun gelişmesine katkı sunmasını diliyor, tüm şehitlerimize rahmet ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum” dedi.         Kaymakam Işık, “Türk-Japon Dostluğu Açısından Ünye Önemli Bir Şehirdir”     Ertuğrul Firkateynin hadisesinin ve sonrasında Ünye’de 2014 yılında açılan şehitliğin Türk-Japon dostluğu açısından önemli bir simge olduğunun altını çizen Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Japonya ile ülkemiz arasında tüm bu dostluğun yanı sıra hem iş gücü hem de teknolojik yatırımlar açısından birçok işbirliği bulunmaktadır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.         Programın sonunda Ordu Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şehitlik anıtına barışı simgeleyen zeytin ağacı fidanı diktiler.                  
1888 yılında Sultan 2.Abdulhamit Han tarafından imtiyaz nişanesini Japon İmparatoruna vermek üzere yola çıkan ve bu görevi tamamladıktan sonra dönüş yolunda 1889 yılında fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Firkateyninde şehit düşen 500 denizcimiz Ünye’de Topyanı mevkiinde bulunan Ertuğrul Firkateyni Şehitlik anıtında gerçekleştirilen programla anıldı.

Programa Ordu Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez, Jandarma Komutanı Muhammet Ali Gökkan, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Prof.Dr. Sait Kapıcıoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Şehitler anısına saygı duruşu, Japon Milli Marşı ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Kaymakamı Ayhan Işık birer konuşma yaptılar.

 

 

 

 

Prof. Dr. Kapıcıoğlu, “Türk – Japon Dostluğu Ölümsüzleşmiştir”

 

 

Döneminde Japon İmparatorunun dostluk göstergesi olarak amcasını Sultan 2.Abdulhamit Han’a gönderdiğini, Sultanın da daha sonra görevlendirdiği ekiple Japonya’ya imtiyaz nişanesi gönderdiğini belirten Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Ertuğrul Firkateyninin Japonya’da coşku ile karşılandığını söyledi. Görev dönüşü, içerisinde 10 tane Ünyelinin de bulunduğu firkateynin fırtınaya yakalanarak battığını ve 500 denizcinin şehit düştüğünü kaydeden Kapıcıoğlu, Ertuğrul Firkateyni Şehitliğinin Türkiye’de sadece Ünye’de bulunduğunu belirtti. Kapıcıoğlu bu vesile ile tüm şehitlere rahmet ve minnet duygularını dile getirdi.

 

 

 

 

Başkan Tavlı, “Ertuğrul Firkateyni Türk-Japon Dostluğunun Simgesidir”

 

 

Ertuğrul firkateyninin ve içerisinde şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızın Türk-Japon dostluğunun bir simgesi haline geldiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Elim kazada şehit düşen 8 kahramanımız Ünyeliydi. Bu nedenle de bu elim hadisenin Ünye için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu vesile ile Ünye’mizde bulunan bu şehitlik anıtının bu dostluğun gelişmesine katkı sunmasını diliyor, tüm şehitlerimize rahmet ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

 

 

 

Kaymakam Işık, “Türk-Japon Dostluğu Açısından Ünye Önemli Bir Şehirdir”

 

 

Ertuğrul Firkateynin hadisesinin ve sonrasında Ünye’de 2014 yılında açılan şehitliğin Türk-Japon dostluğu açısından önemli bir simge olduğunun altını çizen Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Japonya ile ülkemiz arasında tüm bu dostluğun yanı sıra hem iş gücü hem de teknolojik yatırımlar açısından birçok işbirliği bulunmaktadır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

 

 

 

Programın sonunda Ordu Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şehitlik anıtına barışı simgeleyen zeytin ağacı fidanı diktiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.