Fatsa Belediye Başkanının Borç İsyanı

SİYASET 19.07.2019 - 09:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2298+ kez okundu.
 

Fatsa Belediye Başkanının Borç İsyanı

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, seçim sırasında kendilerine 60 milyon TL olarak açıklanan Fatsa Belediyesinin güncel borcunun 160 milyon lira olduğunu açıkladı
Kibar; "Bu yüzden borcu kabul edilebilir seviyeye taşıyana kadar projelerimizi ve şehrin çözüm bekleyen sorunlarını lokal çalışmalarla geçiştireceğiz yada biraz öteleyeceğiz." dedi Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Belediyesinin güncel borcunun 160 milyon lira olduğunu açıkladı  Başkan Kibar, ilçede görev yapan yazılı ve görsel basın temsilcileri ile makamında bir aya gelerek açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri zamandan itibaren geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade eden Kibar, belediyenin mevcut borcunun yüksek olmasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Açıklanan borçla çıkan borcun alakası yok Göreve gelmeden önce bir önceki belediye başkanı tarafından kendilerine açıklanan borcun gerçeği yansıtmadığını dile getiren Kibar, “Seçim ziyaretleri esnasında belediyeyi ziyaret etmiştik. Bizlere belediyenin toplam borcunun 60 milyon civarında olduğu ve bununla ilgili basın açıklaması yapacaklarını bizzat başkan kendi ağzından söylemişti. Ayrıca Ordu’nun en düşük borcuna sahip bir belediye devir alacağımızı kendisi ifade etmişti. Yalnız bununla ilgili basın açıklaması yapılmadığı gibi açıkladıkların borcun gerçekle yakından uzaktan ilişkisi yoktur.” dedi. Kasada 25 bin TL vardı Yazılı belgelere dayanarak konuştuğuna dikkat çeken Kibar, “Biz göreve geldiğimizde Fatsa Belediyesini 160 milyon TL borç ile devraldık. Bu rakamın boyutunu önümüze çıkaracak olduğu engelleri ve bu engelleri nasıl aşacağımızı önümüz ki 6 ay içinde göreceğiz. O zaman bu borç çok mu, az mı o zaman değerlendireceğiz. Ayrıca göreve geldiğimizde kasada bize bırakılan para 25 bin lira” şeklinde konuştu. Satıp paraya çevirecek gayrimenkul yok Son bir yıl içinde Fatsa Belediyesinde 65 milyon değerinde gayrimenkul satışının yapıldığını kaydeden Kibar, şöyle devam etti: “Doğal olarak bugün kaynak yaratma noktasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Satış yoluyla bir kaynak üreteceğimiz alan yok. Bu yüzden borcu kabul edilebilir seviyeye taşıyana kadar projelerimizi ve şehrin çözüm bekleyen sorunlarını lokal çalışmalarla geçiştireceğiz yada biraz öteleyeceğiz. Bunun başında Pazar yeri projemiz. Bunun toplam maliyeti 15 milyon liraya yakın ama biz bu projenin uygulanacağı alanda 1-2 milyon lira masrafla zemin çalışması yapacağız. Üstünü ise ilerleyen zamanlarda imkanlarımız doğrultusunda kapatacağız.”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, seçim sırasında kendilerine 60 milyon TL olarak açıklanan Fatsa Belediyesinin güncel borcunun 160 milyon lira olduğunu açıkladı

Kibar; "Bu yüzden borcu kabul edilebilir seviyeye taşıyana kadar projelerimizi ve şehrin çözüm bekleyen sorunlarını lokal çalışmalarla geçiştireceğiz yada biraz öteleyeceğiz." dedi

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Belediyesinin güncel borcunun 160 milyon lira olduğunu açıkladı

 Başkan Kibar, ilçede görev yapan yazılı ve görsel basın temsilcileri ile makamında bir aya gelerek açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri zamandan itibaren geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade eden Kibar, belediyenin mevcut borcunun yüksek olmasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Açıklanan borçla çıkan borcun alakası yok

Göreve gelmeden önce bir önceki belediye başkanı tarafından kendilerine açıklanan borcun gerçeği yansıtmadığını dile getiren Kibar, “Seçim ziyaretleri esnasında belediyeyi ziyaret etmiştik. Bizlere belediyenin toplam borcunun 60 milyon civarında olduğu ve bununla ilgili basın açıklaması yapacaklarını bizzat başkan kendi ağzından söylemişti. Ayrıca Ordu’nun en düşük borcuna sahip bir belediye devir alacağımızı kendisi ifade etmişti. Yalnız bununla ilgili basın açıklaması yapılmadığı gibi açıkladıkların borcun gerçekle yakından uzaktan ilişkisi yoktur.” dedi.

Kasada 25 bin TL vardı

Yazılı belgelere dayanarak konuştuğuna dikkat çeken Kibar, “Biz göreve geldiğimizde Fatsa Belediyesini 160 milyon TL borç ile devraldık. Bu rakamın boyutunu önümüze çıkaracak olduğu engelleri ve bu engelleri nasıl aşacağımızı önümüz ki 6 ay içinde göreceğiz. O zaman bu borç çok mu, az mı o zaman değerlendireceğiz. Ayrıca göreve geldiğimizde kasada bize bırakılan para 25 bin lira” şeklinde konuştu.

Satıp paraya çevirecek gayrimenkul yok

Son bir yıl içinde Fatsa Belediyesinde 65 milyon değerinde gayrimenkul satışının yapıldığını kaydeden Kibar, şöyle devam etti: “Doğal olarak bugün kaynak yaratma noktasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Satış yoluyla bir kaynak üreteceğimiz alan yok. Bu yüzden borcu kabul edilebilir seviyeye taşıyana kadar projelerimizi ve şehrin çözüm bekleyen sorunlarını lokal çalışmalarla geçiştireceğiz yada biraz öteleyeceğiz. Bunun başında Pazar yeri projemiz. Bunun toplam maliyeti 15 milyon liraya yakın ama biz bu projenin uygulanacağı alanda 1-2 milyon lira masrafla zemin çalışması yapacağız. Üstünü ise ilerleyen zamanlarda imkanlarımız doğrultusunda kapatacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.