Fen Lisesi’nde ilk mezuniyetin heyecanı yaşandı

EĞİTİM 04.06.2018 - 23:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2123+ kez okundu.
 

Fen Lisesi’nde ilk mezuniyetin heyecanı yaşandı

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi’nde ilk mezuniyetin heyecanı yaşandı, okulda 4 şubeden toplamda 90 öğrenci mezun oldu.
Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Spor Salonu’nda 3 Haziran 2018 Pazar günü mezuniyet töreni düzenlendi. 4 yıl öncesi Öğretmen Lisesi kapatılarak yerine açılan Fen Lisesi ilk mezunlarını vermiş oldu.  Mezun olan öğrencilerin ve velilerin hayli heyecanlı göründüğü tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. -Okul birincisi Argan’dan Yunusça mesaj- Okulu 97.44 diploma notu ile birincilikle bitiren İlker Yasin Argan yaptığı konuşmada Yunus Emre’nin “Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen” sözünü hatırlatarak, şunları söyledi: “Bizim kültürümüzde ümitsizlik yoktur. Atalarımızın Çin Seddi’nden kalkarak Avrupa’ya oradan da Viyana’ya kadar at sırtında götürdükleri medeniyeti biz gençler bilim ve teknoloji ile donatarak bir adım daha ileriye götürmek için son derece kararlı olmalıyız. Çünkü Yeni Türkiye’nin inşası bizim eserimiz olacaktır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Türk medeniyetini muasır medeniyetin üzerine çıkarmak ana hedefimizdir. Bu hedeften asla sapmamalıyız. Devletimiz Fen Liselerini de bu amaçla kurmuştur. Önemli olan burada sağladığımız başarıyı üretime dönüştürerek insanlarımızın hizmetine sunmaktır. Geleceğimiz aydınlık ve bir o kadar da parlaktır.” -“Öğrencilerimizle gurur duymaya devam edeceğiz”- Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Müdürü Erdoğan Bölükbaş, konuşmasında velilere seslenerek, “İnanıyorum ki çocuklarınız bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim takdirlerimizi kazanmaya devam edeceklerdir. Yaşamlarının bir bölümünde bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı kendinden emin, ne istediğini bilen, hedeflerine ise cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak büyük bir mutluluk içinde tekrar sizlere takdim ediyoruz.” dedi. Liseyi 97,44’lük not ortalaması ile birinci bitiren İlker Yasin Argan’a birincilik ödülünü ve plaketini Okul Müdürü Erdoğan Bölükbaş verirken, 96,93’lük not ortalaması ile ikinci bitiren Yusuf Can Şanlı’ya başarı plaketini Müdür Başyardımcısı Bilal Yanık, 96,91’lik not ortalaması ile üçüncü bitiren Halenur Çavuşoğlu’na ise başarı plaketini Müdür Yardımcısı İsmail Yıldız verdi.   Törende mezun olan öğrenciler okulun bayrağını, flamasını ve meşalesini arkadaşlarına devretti. Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan’a katkılarından dolayı Müdür Yardımcısı Dursun Tarakçı tarafından plaket verilirken, Başkan Argan’da Okul Müdürü Erdoğan Bölükbaş’a okula katkılardan dolayı teşekkür ederek Yunus Emre plaketi verdi. Konuşmaların ardından öğrenciler sahneye gelerek mezuniyet belgelerini aldı. Mezuniyet törenine Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Yavuz Selim Kıran, Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, müdür yardımcıları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Mezuniyet töreninin ardından törene katılanlar okul bahçesinde hep birlikte iftar açtılar.  
Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi’nde ilk mezuniyetin heyecanı yaşandı, okulda 4 şubeden toplamda 90 öğrenci mezun oldu.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Spor Salonu’nda 3 Haziran 2018 Pazar günü mezuniyet töreni düzenlendi. 4 yıl öncesi Öğretmen Lisesi kapatılarak yerine açılan Fen Lisesi ilk mezunlarını vermiş oldu. 

Mezun olan öğrencilerin ve velilerin hayli heyecanlı göründüğü tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

-Okul birincisi Argan’dan Yunusça mesaj-

Okulu 97.44 diploma notu ile birincilikle bitiren İlker Yasin Argan yaptığı konuşmada Yunus Emre’nin “Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen” sözünü hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bizim kültürümüzde ümitsizlik yoktur. Atalarımızın Çin Seddi’nden kalkarak Avrupa’ya oradan da Viyana’ya kadar at sırtında götürdükleri medeniyeti biz gençler bilim ve teknoloji ile donatarak bir adım daha ileriye götürmek için son derece kararlı olmalıyız. Çünkü Yeni Türkiye’nin inşası bizim eserimiz olacaktır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Türk medeniyetini muasır medeniyetin üzerine çıkarmak ana hedefimizdir. Bu hedeften asla sapmamalıyız. Devletimiz Fen Liselerini de bu amaçla kurmuştur. Önemli olan burada sağladığımız başarıyı üretime dönüştürerek insanlarımızın hizmetine sunmaktır. Geleceğimiz aydınlık ve bir o kadar da parlaktır.”

-“Öğrencilerimizle gurur duymaya devam edeceğiz”-

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Müdürü Erdoğan Bölükbaş, konuşmasında velilere seslenerek, “İnanıyorum ki çocuklarınız bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim takdirlerimizi kazanmaya devam edeceklerdir. Yaşamlarının bir bölümünde bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı kendinden emin, ne istediğini bilen, hedeflerine ise cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak büyük bir mutluluk içinde tekrar sizlere takdim ediyoruz.” dedi.

Liseyi 97,44’lük not ortalaması ile birinci bitiren İlker Yasin Argan’a birincilik ödülünü ve plaketini Okul Müdürü Erdoğan Bölükbaş verirken, 96,93’lük not ortalaması ile ikinci bitiren Yusuf Can Şanlı’ya başarı plaketini Müdür Başyardımcısı Bilal Yanık, 96,91’lik not ortalaması ile üçüncü bitiren Halenur Çavuşoğlu’na ise başarı plaketini Müdür Yardımcısı İsmail Yıldız verdi.  

Törende mezun olan öğrenciler okulun bayrağını, flamasını ve meşalesini arkadaşlarına devretti.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan’a katkılarından dolayı Müdür Yardımcısı Dursun Tarakçı tarafından plaket verilirken, Başkan Argan’da Okul Müdürü Erdoğan Bölükbaş’a okula katkılardan dolayı teşekkür ederek Yunus Emre plaketi verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler sahneye gelerek mezuniyet belgelerini aldı.

Mezuniyet törenine Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Yavuz Selim Kıran, Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, müdür yardımcıları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet töreninin ardından törene katılanlar okul bahçesinde hep birlikte iftar açtılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.