Fındık kurduyla mücadelede tam zamanı

EKONOMİ 17.05.2018 - 08:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2189+ kez okundu.
 

Fındık kurduyla mücadelede tam zamanı

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık kurduyla mücadelede tam zamanın olduğunu açıkladı.
Fındık kurdunun rekolte açısından zararının çok olmasa da önlem alınması gerektiğini belirten Sarıkahraman, fındık kurduyla mücadele edilmediği takdirde önünün alınamayacak hale gelebileceğini belirtti. Osman Sarıkahraman, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin fındık kurdu başta olmak üzere diğer zararlılarla mücadele için Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası’na başvurmaları gerektiğini söyledi. fındık kurduyla mücadele için en uygun dönemin olduğunu söyledi. -“Tespit önemli”- Fındık kurdu ile mücadelede tespitin önemli olduğunun söyleyen Sarıkahraman, şunları söyledi: “Bu mevsim tam da fındık kurduyla mücadele için uygun. Fındık kurdu ile mücadelede Ünye olarak yeterli seviyeye gelemedik, mücadelede öncelikler tespit edilmesi önemlidir. Üreticilerimiz bahçelerine öncelikle beyaz bir örtü açarak, fındık dallarını silkelesinler. Eğer bir ocakta iki veya üzerinde fındık kurdu örtüye düşerse ilaçlama yapılmalı. İki veya daha az fındık kurdu görülüyorsa ilaçlama yapmanın bir gereği yok. Gerekmedikçe ilaçlama yapmak vatandaşın cebine zarar veriyor. Bu anlamda vatandaşlarımız gerek bize, gerekse İlçe Tarım Müdürlülüğümüze bilgi almak için gelirlerse yardımcı oluyoruz.” -“Mücadele edilmezse önüne geçilmez”- Sarıkahraman, fındık kurdunun rekolte açısından çok zararı olmasa da önlem alınmadığı takdirde önüne geçilemeyeceğini belirterek,  “Fındık kurdu ilaçlaması yapılmadığı takdirde, genel üretime ve rekolteye zararı çok olmasa bile kişinin bahçesine zararı olur. Fındık kurdu zararlısı günden güne artar, bu da önümüzdeki günlerde yıllarda önüne geçilemeyecek bir hal alır.” diye konuştu.  
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık kurduyla mücadelede tam zamanın olduğunu açıkladı.

Fındık kurdunun rekolte açısından zararının çok olmasa da önlem alınması gerektiğini belirten Sarıkahraman, fındık kurduyla mücadele edilmediği takdirde önünün alınamayacak hale gelebileceğini belirtti.

Osman Sarıkahraman, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin fındık kurdu başta olmak üzere diğer zararlılarla mücadele için Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası’na başvurmaları gerektiğini söyledi.

fındık kurduyla mücadele için en uygun dönemin olduğunu söyledi.

-“Tespit önemli”-

Fındık kurdu ile mücadelede tespitin önemli olduğunun söyleyen Sarıkahraman, şunları söyledi:

“Bu mevsim tam da fındık kurduyla mücadele için uygun. Fındık kurdu ile mücadelede Ünye olarak yeterli seviyeye gelemedik, mücadelede öncelikler tespit edilmesi önemlidir. Üreticilerimiz bahçelerine öncelikle beyaz bir örtü açarak, fındık dallarını silkelesinler. Eğer bir ocakta iki veya üzerinde fındık kurdu örtüye düşerse ilaçlama yapılmalı. İki veya daha az fındık kurdu görülüyorsa ilaçlama yapmanın bir gereği yok. Gerekmedikçe ilaçlama yapmak vatandaşın cebine zarar veriyor. Bu anlamda vatandaşlarımız gerek bize, gerekse İlçe Tarım Müdürlülüğümüze bilgi almak için gelirlerse yardımcı oluyoruz.”

-“Mücadele edilmezse önüne geçilmez”-

Sarıkahraman, fındık kurdunun rekolte açısından çok zararı olmasa da önlem alınmadığı takdirde önüne geçilemeyeceğini belirterek,  “Fındık kurdu ilaçlaması yapılmadığı takdirde, genel üretime ve rekolteye zararı çok olmasa bile kişinin bahçesine zararı olur. Fındık kurdu zararlısı günden güne artar, bu da önümüzdeki günlerde yıllarda önüne geçilemeyecek bir hal alır.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.