Gazeteciye hapis cezası

BÖLGE GÜNDEMİ 13.03.2019 - 22:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1188+ kez okundu.
 

Gazeteciye hapis cezası

Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun, dönemin AK Parti İlçe Başkanı’nın Ünye Belediye Meclisi’nde kullandığı oyu ifşa eden haberi sonucu açılan dava sonucunda 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ünye’de uzun yıllar gazetecilik yapan ve aynı zamanda Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan İbrahim Coşkun, dönemin AK Parti İlçe Başkanı’nın Ünye Belediye Meclisi’nde kullandığı oyu ifşa eden haberi yapınca mahkemelik olmuştu, açılan dava sonucunda 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2018 yılında AK Parti İlçe Başkanı olan ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Arif Ergün’ün, Ünye Belediye Meclisi’nde kullandığı oyun kendi partisine değil, başka bir partiye verdiğini iddia eden haberi yapan Gazeteci İbrahim Coşkun’a açılan davada hapis cezası çıktı. “Kişilik haklarıma ve özgürlüğüme saldırdı” gerekçesiyle Arif Ergün’ün açtığı dava sonucu Gazeteci İbrahim Coşkun’a 2 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, mahkeme tarafından üst mahkemelere temyiz yolu da kapatıldı.  “Bu bir gazetecilik başarısıdır, kendi partisine ihanet eden şahsın partinin bir üyesi değil, bizzat başkanı olması haber konusudur. Şahıs tekil bir kişi değil, halkın önünde olan bir şahıstır ve kamuya mal olan birisidir. Bu da bizim için bir haber değeri taşımaktadır.”savunmasını yapan Gazeteci İbrahim Coşkun, çıkan hapis cezası sonrası şu değerlendirmeyi yaptı: “Ne çektiysek bu iktidar partisine mensup milletvekili ve başkanlarından çekiyoruz. Basın özgürlüğü maalesef lafta kalıyor. Yerelde gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha görmüş olduk.  Maalesef özgürce haber yapmanın bedeli olarak TCK’nun 136/1 maddesi uyarınca 2 yıl hapse mahkûm edildim. Adaletin kestiği parmak acımaz” diyerek önümüzde ki günlerde adalete teslim olacağını ifade etti.  Coşkun ayrıca, yaptığı haberin yerel basında geniş yankı bulduğunu, ancak diğer gazetelerde ve haber sitelerinde yayınlanmasına rağmen, bu haber sonucunda mahkemece takipsizlik kararı çıktığını, sadece kendisine ceza yağdığına dikkat çekti.     
Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun, dönemin AK Parti İlçe Başkanı’nın Ünye Belediye Meclisi’nde kullandığı oyu ifşa eden haberi sonucu açılan dava sonucunda 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ünye’de uzun yıllar gazetecilik yapan ve aynı zamanda Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan İbrahim Coşkun, dönemin AK Parti İlçe Başkanı’nın Ünye Belediye Meclisi’nde kullandığı oyu ifşa eden haberi yapınca mahkemelik olmuştu, açılan dava sonucunda 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2018 yılında AK Parti İlçe Başkanı olan ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Arif Ergün’ün, Ünye Belediye Meclisi’nde kullandığı oyun kendi partisine değil, başka bir partiye verdiğini iddia eden haberi yapan Gazeteci İbrahim Coşkun’a açılan davada hapis cezası çıktı.

“Kişilik haklarıma ve özgürlüğüme saldırdı” gerekçesiyle Arif Ergün’ün açtığı dava sonucu Gazeteci İbrahim Coşkun’a 2 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, mahkeme tarafından üst mahkemelere temyiz yolu da kapatıldı.

 “Bu bir gazetecilik başarısıdır, kendi partisine ihanet eden şahsın partinin bir üyesi değil, bizzat başkanı olması haber konusudur. Şahıs tekil bir kişi değil, halkın önünde olan bir şahıstır ve kamuya mal olan birisidir. Bu da bizim için bir haber değeri taşımaktadır.”savunmasını yapan Gazeteci İbrahim Coşkun, çıkan hapis cezası sonrası şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ne çektiysek bu iktidar partisine mensup milletvekili ve başkanlarından çekiyoruz. Basın özgürlüğü maalesef lafta kalıyor. Yerelde gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha görmüş olduk.  Maalesef özgürce haber yapmanın bedeli olarak TCK’nun 136/1 maddesi uyarınca 2 yıl hapse mahkûm edildim. Adaletin kestiği parmak acımaz” diyerek önümüzde ki günlerde adalete teslim olacağını ifade etti. 

Coşkun ayrıca, yaptığı haberin yerel basında geniş yankı bulduğunu, ancak diğer gazetelerde ve haber sitelerinde yayınlanmasına rağmen, bu haber sonucunda mahkemece takipsizlik kararı çıktığını, sadece kendisine ceza yağdığına dikkat çekti. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.