Hızlı Tren ihalesi iptal edildi.

BÖLGE GÜNDEMİ 29.12.2019 - 17:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1426+ kez okundu.
 

Hızlı Tren ihalesi iptal edildi.

TCDD’nin, Samsun Çarşamba Ünye Fatsa Ordu güzergahında yapılması planlanan demiryolu hattı için ilk önemli adımı olan Samsun Ordu Demiryolu Etüt, Proje Hizmet Alımı İşi ihalesi iptal edildi.
  Bölge halkının uzun süredir beklediği ve ilk büyük adım olarak nitelendirilen TCDD, Samsun-Çarşamba-Ünye-Fatsa-Ordu güzergahında yapılması planlanan demiryolu hattı için 25 Aralık’ta yapılacak Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için açılan ihalenin iptal edilmesi büyük hayal kırıklığına yol açtı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndan (EKAP) alınan bilgilere göre; Samsun-Ordu Demiryolu’nun ihalesi teknik şartnamenin uygun olmaması nedeniyle 24 Aralık’ta iptal edildiği öğrenildi. Yeni ihaleye ne zaman çıkılacağı ise henüz belli değil. Karadeniz Demiryolu İçin Hayal Kırıklığı Karadeniz’deki ticaret ve sanayi odalarının yanı sıra esnaf odası başkanlarının da destek verdiği Samsun Sarp Demiryolu hattı için ilk adım olarak nitelendirilecek Samsun Ordu Demiryolu Etüt, Proje Hizmet Alımı İşi ihalesi heyecanla bekleniyordu . Samsun-Ordu Demiryolu (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edilmişti. İhale 25 Aralık 2019 tarihinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Satın Alma ve Stok Kontrol Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilecekti. İptal edilen ihale, Samsun Çarşamba Ünye Fatsa Ordu arasında çift hatlı ve elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme olarak yapılması planlanan demiryolu hattının alternatif işletme senaryolarına göre değerlendirilerek fizibilite çalışması yapılmasını öngörüyordu. Bu teknik şartname ile Samsun Çarşamba Ünye Fatsa Ordu güzergahında mevcut ulaşım sistemine ek olarak bir demiryolu inşa edilmesi durumunun ekonomik ve finansal açıdan değerlendirilerek projenin; ekonomik açıdan yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik ekonomik analiz, finansman açısından yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik mali analizi de içerecek olan fizibilite etüdünün teknik detaylarının belirlenmesi amaçlanıyordu.
TCDD’nin, Samsun Çarşamba Ünye Fatsa Ordu güzergahında yapılması planlanan demiryolu hattı için ilk önemli adımı olan Samsun Ordu Demiryolu Etüt, Proje Hizmet Alımı İşi ihalesi iptal edildi.

 

Bölge halkının uzun süredir beklediği ve ilk büyük adım olarak nitelendirilen TCDD, Samsun-Çarşamba-Ünye-Fatsa-Ordu güzergahında yapılması planlanan demiryolu hattı için 25 Aralık’ta yapılacak Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için açılan ihalenin iptal edilmesi büyük hayal kırıklığına yol açtı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndan (EKAP) alınan bilgilere göre; Samsun-Ordu Demiryolu’nun ihalesi teknik şartnamenin uygun olmaması nedeniyle 24 Aralık’ta iptal edildiği öğrenildi. Yeni ihaleye ne zaman çıkılacağı ise henüz belli değil.

Karadeniz Demiryolu İçin Hayal Kırıklığı
Karadeniz’deki ticaret ve sanayi odalarının yanı sıra esnaf odası başkanlarının da destek verdiği Samsun Sarp Demiryolu hattı için ilk adım olarak nitelendirilecek Samsun Ordu Demiryolu Etüt, Proje Hizmet Alımı İşi ihalesi heyecanla bekleniyordu . Samsun-Ordu Demiryolu (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edilmişti. İhale 25 Aralık 2019 tarihinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Satın Alma ve Stok Kontrol Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilecekti.

İptal edilen ihale, Samsun Çarşamba Ünye Fatsa Ordu arasında çift hatlı ve elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme olarak yapılması planlanan demiryolu hattının alternatif işletme senaryolarına göre değerlendirilerek fizibilite çalışması yapılmasını öngörüyordu. Bu teknik şartname ile Samsun Çarşamba Ünye Fatsa Ordu güzergahında mevcut ulaşım sistemine ek olarak bir demiryolu inşa edilmesi durumunun ekonomik ve finansal açıdan değerlendirilerek projenin; ekonomik açıdan yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik ekonomik analiz, finansman açısından yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik mali analizi de içerecek olan fizibilite etüdünün teknik detaylarının belirlenmesi amaçlanıyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.