İki farklı enstrüman aynı sahnede

SANAT 04.06.2018 - 23:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2250+ kez okundu.
 

İki farklı enstrüman aynı sahnede

Ünye Belediyesi’nin “Ramazan Etkinlikleri” kapsamında klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici ile Neyzen Burcu Karadağ dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.
Ünye Belediyesi’nin “7. Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Neyzen Burcu Karadağ ve klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, kendilerini izlemeye gelenler keyifli bir akşam yaşattılar. -“Ney benim için huzur kaynağı”- Ney üflemenin zor olduğunu ifade eden Neyzen Burcu Karadağ, “Ney zor bir enstrüman. Ben bunun zor olduğunu bile bile hayatımı ney için harcadım. Üzerinde bulunan 7 tane deliği kullanarak nefesimle her türlü sesi çıkarmaya çalışıyorum ve nefesimi ney ile buluşturmayı seviyorum. Üflemeli bir çalgı olduğu için çok fazla emek harcamak gerekiyor. Ney benim huzur kaynağım.” dedi. -“Rap söyleyenlerde arabesk merakı arttı”- Ünlü Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, kendini izlemeye gelen vatandaşlarla sıcak diyaloglar kurarak, “Bizler sadece klarnetimizle arabesk, pop ve duygusal şarkılar çalarken rap söyleyenlerde şimdi arabeske merak sardı. Tabi dinlenir mi dinlenmez mi o tamamen siz dinleyicilerimizin tercihidir.” diye konuştu. -“Neyin kraliçesi, klarnetin ustası”- Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, sanatçılara teşekkür ederek, “Bu akşam Türkiye’nin ilk bayan neyzeni Burcu Karadağ ile klarnetin ustası Hüsnü Şenlendirici’yi aynı sahnede buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Neyin kraliçesi ilk kadın neyzeni Burcu Karadağ’ın hayatını harcadığı bu meslekte sabrını ve ustalığını tebrik ediyorum. Yıllardır bizlere klarnetin müziklere ayrı bir renk katarak ustalığını parmaklarıyla gösteren Hüsnü Şenlendirici’yi bu sahnede sizlerle buluşturan başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi. Program sonunda Erhan Eren, her iki sanatçıya plaket ve çiçek verdi.  
Ünye Belediyesi’nin “Ramazan Etkinlikleri” kapsamında klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici ile Neyzen Burcu Karadağ dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Ünye Belediyesi’nin “7. Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Neyzen Burcu Karadağ ve klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, kendilerini izlemeye gelenler keyifli bir akşam yaşattılar.

-“Ney benim için huzur kaynağı”-

Ney üflemenin zor olduğunu ifade eden Neyzen Burcu Karadağ, “Ney zor bir enstrüman. Ben bunun zor olduğunu bile bile hayatımı ney için harcadım. Üzerinde bulunan 7 tane deliği kullanarak nefesimle her türlü sesi çıkarmaya çalışıyorum ve nefesimi ney ile buluşturmayı seviyorum. Üflemeli bir çalgı olduğu için çok fazla emek harcamak gerekiyor. Ney benim huzur kaynağım.” dedi.

-“Rap söyleyenlerde arabesk merakı arttı”-

Ünlü Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, kendini izlemeye gelen vatandaşlarla sıcak diyaloglar kurarak, “Bizler sadece klarnetimizle arabesk, pop ve duygusal şarkılar çalarken rap söyleyenlerde şimdi arabeske merak sardı. Tabi dinlenir mi dinlenmez mi o tamamen siz dinleyicilerimizin tercihidir.” diye konuştu.

-“Neyin kraliçesi, klarnetin ustası”-

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, sanatçılara teşekkür ederek, “Bu akşam Türkiye’nin ilk bayan neyzeni Burcu Karadağ ile klarnetin ustası Hüsnü Şenlendirici’yi aynı sahnede buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Neyin kraliçesi ilk kadın neyzeni Burcu Karadağ’ın hayatını harcadığı bu meslekte sabrını ve ustalığını tebrik ediyorum. Yıllardır bizlere klarnetin müziklere ayrı bir renk katarak ustalığını parmaklarıyla gösteren Hüsnü Şenlendirici’yi bu sahnede sizlerle buluşturan başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Program sonunda Erhan Eren, her iki sanatçıya plaket ve çiçek verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.