İkizce’de balık ağı örmeye kadınlardan yoğun ilgi

KÜLTÜR 17.05.2018 - 08:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5692+ kez okundu.
 

İkizce’de balık ağı örmeye kadınlardan yoğun ilgi

İkizce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kapsamında İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi işbirliğiyle “Balık Ağı Örücülüğü” kursu başlattı.
İkizce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede “Balık Ağı Örücülüğü” kursu açıldı. İkizce Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Parlak, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kursa kadın kursiyerlerin daha çok ilgi gösterdiğini, 15’i kadın 19 kursiyerin eğitim almaya başladığını söyledi.   Kursa ilişkin Parlak, şu bilgiyi verdi: “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kapsamında bulunan ‘Balık Ağı Örücülüğü’ kursunu başlattık. Kursiyerlere günlük yevmiye ödenerek sağlık sigortaları da yapılıyor. Vatandaşlar bu sayede hem meslek ediniyor, hem vakitlerini kaliteli geçiriyor, hem de milli kültürün yaşatılmasını sağlıyorlar. Kursumuz ilçe sakinlerimiz tarafından büyük ilgi görüyor.” Murat Parlak, 2 ay devam edecek kursa yoğun ilgiden dolayı tekrar açılacağını sözlerine ekledi.   
İkizce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kapsamında İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi işbirliğiyle “Balık Ağı Örücülüğü” kursu başlattı.

İkizce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede “Balık Ağı Örücülüğü” kursu açıldı.

İkizce Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Parlak, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kursa kadın kursiyerlerin daha çok ilgi gösterdiğini, 15’i kadın 19 kursiyerin eğitim almaya başladığını söyledi.  

Kursa ilişkin Parlak, şu bilgiyi verdi:

“Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kapsamında bulunan ‘Balık Ağı Örücülüğü’ kursunu başlattık. Kursiyerlere günlük yevmiye ödenerek sağlık sigortaları da yapılıyor. Vatandaşlar bu sayede hem meslek ediniyor, hem vakitlerini kaliteli geçiriyor, hem de milli kültürün yaşatılmasını sağlıyorlar. Kursumuz ilçe sakinlerimiz tarafından büyük ilgi görüyor.”

Murat Parlak, 2 ay devam edecek kursa yoğun ilgiden dolayı tekrar açılacağını sözlerine ekledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.