İsim Sorunu Düzeltildi

BÖLGE GÜNDEMİ 02.05.2018 - 23:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2154+ kez okundu.
 

İsim Sorunu Düzeltildi

Ünye Belediyesi’nin “Kültür Yolu Projesi” kapsamında restorasyonunu sürdürdüğü ve Belediye Konukevi olarak kullanılacak olan Feyzullah Efendi adıyla tanıtılan konağın adında yapılan yanlışlık düzeltildi.
Kültür Yolu güzergahı üzerinde yer alan tarihi konağın adı ilk olarak Feyzullah Kadı olarak belirtilmişti. Konağın eski sahiplerinin itirazı üzerine konağın adının Feyzullah Kadı değil Sabri Kadı olduğu belgeleriyle tespit edilince, belediye de bu itirazı dikkate alarak konağın ismi ile ilgili yanlışı düzeltti. Konağın isim karmaşası bir yana restorasyon çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. 80 oranında biten çalışmalar hızla devam ederken konağın Haziran ayı içerisinde açılacağı açıklandı. Ünye Belediyesi mülkiyetinde olan konak, Ünye Belediye Konukevi olarak kullanılacak. Konağın bahçesi ise halka açık olacak şekilde kafeterya olarak düzenleniyor.  
Ünye Belediyesi’nin “Kültür Yolu Projesi” kapsamında restorasyonunu sürdürdüğü ve Belediye Konukevi olarak kullanılacak olan Feyzullah Efendi adıyla tanıtılan konağın adında yapılan yanlışlık düzeltildi.

Kültür Yolu güzergahı üzerinde yer alan tarihi konağın adı ilk olarak Feyzullah Kadı olarak belirtilmişti. Konağın eski sahiplerinin itirazı üzerine konağın adının Feyzullah Kadı değil Sabri Kadı olduğu belgeleriyle tespit edilince, belediye de bu itirazı dikkate alarak konağın ismi ile ilgili yanlışı düzeltti.

Konağın isim karmaşası bir yana restorasyon çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. 80 oranında biten çalışmalar hızla devam ederken konağın Haziran ayı içerisinde açılacağı açıklandı.

Ünye Belediyesi mülkiyetinde olan konak, Ünye Belediye Konukevi olarak kullanılacak. Konağın bahçesi ise halka açık olacak şekilde kafeterya olarak düzenleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.