Kabataş'ta Karantina Kararı

BÖLGE GÜNDEMİ 16.10.2020 - 09:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1864+ kez okundu.
 

Kabataş'ta Karantina Kararı

İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin almış olduğu karar ile Kabataş Elbeyi Mahallesinde karantinaya alındı.
İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 01.10.2020 tarihinde saat 18.00'da Ordu Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı'nda toplanmış olup, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri uyarınca aşağıdaki kararları almıştır. ALINAN KARARLAR Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır. Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır. Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin olarak aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. Bu kapsamda; 1- Ordu İli Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi'nde vaka ve olası vaka ile bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişilerin sayısında artış olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi'nde 15.10.2020 tarihi saat 24.00'dan itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına; Yukarıda belirtilen çerçevede, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanmak suretiyle uygulanmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının sıralı amirlerce denetlenmesine ve kararlara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir.
İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin almış olduğu karar ile Kabataş Elbeyi Mahallesinde karantinaya alındı.


İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 01.10.2020 tarihinde saat 18.00'da Ordu Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı'nda toplanmış olup, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri uyarınca aşağıdaki kararları almıştır.

ALINAN KARARLAR

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır.

Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.

Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin olarak aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda;

1- Ordu İli Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi'nde vaka ve olası vaka ile bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişilerin sayısında artış olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Kabataş İlçesi Elbeyi Mahallesi'nde 15.10.2020 tarihi saat 24.00'dan itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına;

Yukarıda belirtilen çerçevede, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanmak suretiyle uygulanmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının sıralı amirlerce denetlenmesine ve kararlara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılmasına,

Oy birliği ile karar verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.