Kale’de İnsan Yüzü Siluetleri

TURİZM 04.09.2018 - 14:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1476+ kez okundu.
 

Kale’de İnsan Yüzü Siluetleri

Ünye Kalesi’nde bir insan yüzü silueti daha ortaya çıktı.
Tarihi çok eskilere dayanan Ünye Kalesi’nde restorasyon çalışmaları sürerken Ünye Belediyesi’nin drone ile havadan kaydettiği görüntülerde iki insan yüzü silueti net bir şekilde görüldü. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar sosyal hesabından yaptığı paylaşımda “Ünye Kalesi bir çok sırları saklıyor. İşte; yeni bir insan yüzü silueti daha. Kalede’de iki insan yüzü silueti alt alta bulunuyor” ifadeleriyle her iki fotoğraf karesini paylaştı. Ünye Kalesi Nerede? Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında Ünye Kalesi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor; Ünye Kalesi, Ünye merkeze 7 km mesafededir. Asfalt yolla ulaşım sağlanmaktadır. Ünye – Akkuş karayolunun 7. kilometresinde yolun solunda kalan bir tepenin üzerinde kurulu, ilçenin 5 km. güney doğusunda, 2500 yıllık bir kaledir. Kale köyü sınırları içindedir. Yalçın dik yamaçlar üzerine kurulan duvarlar ve sütreler hala yeniliğini korumakta, turistlerin ilgisini çekmektedir. Kale çevre yüzeyine göre çok yüksek olduğu için XI – XII. yüzyıllarda müstahkem mevki olarak kullanılmıştır. Kapısı 5 mt. yüksekliğinde olup, incelemeler bu kapının II. Midridat zamanında yapıldığı ihtimalini kuvvetlendirir mahiyettedir. Kale girişi güneydoğudadır, bu cephede yerden on metre yüksekliğinde, genişliği 3 metre, yüksekliği 2 metre Tetrasil bir kaya mezarı bulunmaktadır. Mezarın üçgen kalınlığının her üç noktasında birer kabartma kartal bulunmakta, sağ uçtaki kabartma iyi korunmuş durumdadır. Zirveye yakın bölgede 45 derece meyille kuzeybatı yönünde iki adet dehliz ve bir sarnıç bulunmaktadır.  
Ünye Kalesi’nde bir insan yüzü silueti daha ortaya çıktı.

Tarihi çok eskilere dayanan Ünye Kalesi’nde restorasyon çalışmaları sürerken Ünye Belediyesi’nin drone ile havadan kaydettiği görüntülerde iki insan yüzü silueti net bir şekilde görüldü.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar sosyal hesabından yaptığı paylaşımda “Ünye Kalesi bir çok sırları saklıyor. İşte; yeni bir insan yüzü silueti daha. Kalede’de iki insan yüzü silueti alt alta bulunuyor” ifadeleriyle her iki fotoğraf karesini paylaştı.

Ünye Kalesi Nerede?

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında Ünye Kalesi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor;

Ünye Kalesi, Ünye merkeze 7 km mesafededir. Asfalt yolla ulaşım sağlanmaktadır.

Ünye – Akkuş karayolunun 7. kilometresinde yolun solunda kalan bir tepenin üzerinde kurulu, ilçenin 5 km. güney doğusunda, 2500 yıllık bir kaledir. Kale köyü sınırları içindedir.

Yalçın dik yamaçlar üzerine kurulan duvarlar ve sütreler hala yeniliğini korumakta, turistlerin ilgisini çekmektedir. Kale çevre yüzeyine göre çok yüksek olduğu için XI – XII. yüzyıllarda müstahkem mevki olarak kullanılmıştır. Kapısı 5 mt. yüksekliğinde olup, incelemeler bu kapının II. Midridat zamanında yapıldığı ihtimalini kuvvetlendirir mahiyettedir.

Kale girişi güneydoğudadır, bu cephede yerden on metre yüksekliğinde, genişliği 3 metre, yüksekliği 2 metre Tetrasil bir kaya mezarı bulunmaktadır. Mezarın üçgen kalınlığının her üç noktasında birer kabartma kartal bulunmakta, sağ uçtaki kabartma iyi korunmuş durumdadır. Zirveye yakın bölgede 45 derece meyille kuzeybatı yönünde iki adet dehliz ve bir sarnıç bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.