Kalp Hastalığı Genç Yaşlı Demiyor!

SAĞLIK 14.04.2018 - 22:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2378+ kez okundu.
 

Kalp Hastalığı Genç Yaşlı Demiyor!

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, Kalp Ve Damar Hastalıklarının Düzenli Olarak Kontrollerini Yaptıran Kişilerde Erken Teşhis İle Önlenebileceğini Söyledi.
Kalp Ve Damar Hastalıklarının Günümüzde Oldukça Yaygın Olduğunu Belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ Kalp Hastalıklarının Son Yıllarda Gençleri De Etkisi Altına Aldığını Vurgulayarak “09-15 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” Nedeniyle Yaptığı Konuşmasında Şunları Söyledi: “Kalp İle İlgili Birçok Hastalık Çeşidi Vardır. Bunlardan En Sık Karşılaşılanlar; Kalbin Damar Hastalıkları, Kalp Kapak Hastalıkları Ve Ritim Bozukluklarıdır. Ailesinde Kalp Hastalığı Bulunanlar, Sigara İçenler, Aşırı Yağlı Gıdalar Tüketenler, Şeker Hastaları, Yüksek Tansiyonu Olanlar, Kolesterolü Yüksek Olanlar, Fazla Kilosu Olan Hastalar, Stresli Kişiler, Hareketsiz Yaşam Sürenler Risk Grubunda Bulunan Kişilerdir. Değişen Yaşam Koşulları Nedeni İle İnsanların Beslenme Alışkanlıkları Değişmiş, Sigara Kullanımı Artmış, Daha Stresli Ortamlarda Ve Ağır İş Koşullarında Çalışmaya Başlamışlardır. Böylelikle Günümüzde Kalp Hastalıkları Daha Sık Görülmeye Başlamıştır. Yaşlı Hastalığı Olarak Bilinen Kalp Hastalığı Artık Günümüzde Genç İnsanlarda Da Ani Ölümlerin En Sık Sebebi Olarak Bilinmektedir.” Dedi. "Kalp Krizi Erken Dönemde Tespit Edilerse Riskleri Önlenebilir” Bütün Bu Olumsuzluklara Rağmen Kalp İle İlgili Hastalıkları Daha İyi Anlayıp, Daha İyi Tanıyarak Kalp Krizi Bizi Yakalamadan Gerekli Önlemlerin Alınabileceğini İfade Eden Doç. Dr. Ali Cemal Sağ Konuşmasına Şöyle Devam Etti: “ Biz Uzmanlar Hiçbir Yakınması Olmasa Da 20'li Yaşlardaki Herkesin Kolesterol, Kan Şekeri Ve Kan Basıncı Değerlerini Ölçtürmesini, 40 Yaşından Sonra İse Risk Durumuna Göre 3 Yıllık Periyotlar İle Kardiyolojik Kontrollerin Yaptırılmasını Öneriyoruz. Tıpta Yaşanan Gelişmeler Sayesinde Kalp Hastalıklarının Tedavisi Hızla Gelişmiş Ve Kalp Hastalıklarından Kaynaklanan Ölüm Oranları Giderek Azalmıştır. Bir Kalp Krizi Hastası Ne Kadar Hızlı Teşhis Edilir, Ne Kadar Erken Hastaneye Ulaştırılır Ve Ne Kadar Erken Doğru Tedaviye Başlanırsa O Hastanın Ölüm Riski O Kadar Düşmektedir. Kalp Ve Damar Hastalıklarının Tedavisinde Anjiyo, Balon, Kalp Pili Takılması, Stent Ve By-Pass Uygulamaları Önemli Bir Yer Almaktadır. Kalbin Ritim Bozukluklarının Tedavisinde Eps Ve Ablasyon Gibi İşlemler İle Hastaların Daha Konforlu Hayat Sürmesi Sağlanabilmektedir.” Diye Konuştu.
Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, Kalp Ve Damar Hastalıklarının Düzenli Olarak Kontrollerini Yaptıran Kişilerde Erken Teşhis İle Önlenebileceğini Söyledi.

Kalp Ve Damar Hastalıklarının Günümüzde Oldukça Yaygın Olduğunu Belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ Kalp Hastalıklarının Son Yıllarda Gençleri De Etkisi Altına Aldığını Vurgulayarak “09-15 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” Nedeniyle Yaptığı Konuşmasında Şunları Söyledi: “Kalp İle İlgili Birçok Hastalık Çeşidi Vardır. Bunlardan En Sık Karşılaşılanlar; Kalbin Damar Hastalıkları, Kalp Kapak Hastalıkları Ve Ritim Bozukluklarıdır. Ailesinde Kalp Hastalığı Bulunanlar, Sigara İçenler, Aşırı Yağlı Gıdalar Tüketenler, Şeker Hastaları, Yüksek Tansiyonu Olanlar, Kolesterolü Yüksek Olanlar, Fazla Kilosu Olan Hastalar, Stresli Kişiler, Hareketsiz Yaşam Sürenler Risk Grubunda Bulunan Kişilerdir. Değişen Yaşam Koşulları Nedeni İle İnsanların Beslenme Alışkanlıkları Değişmiş, Sigara Kullanımı Artmış, Daha Stresli Ortamlarda Ve Ağır İş Koşullarında Çalışmaya Başlamışlardır. Böylelikle Günümüzde Kalp Hastalıkları Daha Sık Görülmeye Başlamıştır. Yaşlı Hastalığı Olarak Bilinen Kalp Hastalığı Artık Günümüzde Genç İnsanlarda Da Ani Ölümlerin En Sık Sebebi Olarak Bilinmektedir.” Dedi.

"Kalp Krizi Erken Dönemde Tespit Edilerse Riskleri Önlenebilir”

Bütün Bu Olumsuzluklara Rağmen Kalp İle İlgili Hastalıkları Daha İyi Anlayıp, Daha İyi Tanıyarak Kalp Krizi Bizi Yakalamadan Gerekli Önlemlerin Alınabileceğini İfade Eden Doç. Dr. Ali Cemal Sağ Konuşmasına Şöyle Devam Etti: “ Biz Uzmanlar Hiçbir Yakınması Olmasa Da 20'li Yaşlardaki Herkesin Kolesterol, Kan Şekeri Ve Kan Basıncı Değerlerini Ölçtürmesini, 40 Yaşından Sonra İse Risk Durumuna Göre 3 Yıllık Periyotlar İle Kardiyolojik Kontrollerin Yaptırılmasını Öneriyoruz. Tıpta Yaşanan Gelişmeler Sayesinde Kalp Hastalıklarının Tedavisi Hızla Gelişmiş Ve Kalp Hastalıklarından Kaynaklanan Ölüm Oranları Giderek Azalmıştır. Bir Kalp Krizi Hastası Ne Kadar Hızlı Teşhis Edilir, Ne Kadar Erken Hastaneye Ulaştırılır Ve Ne Kadar Erken Doğru Tedaviye Başlanırsa O Hastanın Ölüm Riski O Kadar Düşmektedir. Kalp Ve Damar Hastalıklarının Tedavisinde Anjiyo, Balon, Kalp Pili Takılması, Stent Ve By-Pass Uygulamaları Önemli Bir Yer Almaktadır. Kalbin Ritim Bozukluklarının Tedavisinde Eps Ve Ablasyon Gibi İşlemler İle Hastaların Daha Konforlu Hayat Sürmesi Sağlanabilmektedir.” Diye Konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.