Kefeli Han’da Restorasyon Çalışmaları Başladı

TURİZM 12.03.2019 - 10:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2272+ kez okundu.
 

Kefeli Han’da Restorasyon Çalışmaları Başladı

Kültür yolu projesi kapsamında yeniden canlandırılacak tarihi yapılardan biri olan Kefeli Han restorasyon çalışmaları başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler genel Müdürlüğü tarafından kültür mirasının geleceğe taşınması adına bugün Kefeli Han’daki restorasyon çalışmalarına Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü denetimiyle başlandı.   İhalesi TEKAŞ Restorasyon Mühendislik İnşaat Proje San. ve Tic. A.Ş tarafından alınan yapının sözleşme bedeli 1.499.844,29 TL olurken, restorasyonun süresi 1 yıl olarak belirlendi. Kefeli Han’ın restorasyon işinde Şantiye Şefi Y.İnş.Müh. Sinan Tek olurken Kontrol Teşkilatı; Kontrol Amiri Ali Sarıalioğulu (Y.İnş.Müh.), Mimar Hande Güneş Anıl, İnşaat Mühendisi Erhan Kocaman, Makine Mühendisi Gökhan Köse, Elek. Elektronik Mühendisi Atilla Çağman olarak belirlendi.
Kültür yolu projesi kapsamında yeniden canlandırılacak tarihi yapılardan biri olan Kefeli Han restorasyon çalışmaları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler genel Müdürlüğü tarafından kültür mirasının geleceğe taşınması adına bugün Kefeli Han’daki restorasyon çalışmalarına Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü denetimiyle başlandı.

 

İhalesi TEKAŞ Restorasyon Mühendislik İnşaat Proje San. ve Tic. A.Ş tarafından alınan yapının sözleşme bedeli 1.499.844,29 TL olurken, restorasyonun süresi 1 yıl olarak belirlendi.

Kefeli Han’ın restorasyon işinde Şantiye Şefi Y.İnş.Müh. Sinan Tek olurken Kontrol Teşkilatı; Kontrol Amiri Ali Sarıalioğulu (Y.İnş.Müh.), Mimar Hande Güneş Anıl, İnşaat Mühendisi Erhan Kocaman, Makine Mühendisi Gökhan Köse, Elek. Elektronik Mühendisi Atilla Çağman olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.