Meteoroloji Verileri Noksan Ve Yanlış

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.10.2020 - 23:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1040+ kez okundu.
 

Meteoroloji Verileri Noksan Ve Yanlış

‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 10 gün içinde iki kez Ordu için sağanak yağış uyarısı yaptı ancak iki tahmin de gerçek çıkmadı. Meteroloji’nin yanlış ve noksan tahminleri tarımı, turizmi olumsuz etkilerken Ordu-Giresun Havaalanı’nda da uçuş iptallerine neden oluyor.
Ordu ve Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Hafta sonu yapılan sağanak uyarısı gerçekleşmedi. Dün için önceki gün yapılan sağanak yağış tahmini de tutmadı. Bütün bunların elbette Ordu’ya bir maliyeti var. Olumsuz etkileri var. Bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerekir. Bu kadar sık hatalı tahmin kabul edilebilir değil.” dedi.               OGU’DA UÇUŞ İPTALLERİ YAŞANIYOR İnsanların günlük planlarını hava şartlarına göre yaptıklarını aktaran Şahin, “Ankara, İstanbul’daki insanlar Ordu’ya gelecek bakıyor ki hava yağışlı vazgeçiyor. O zaman da burada ki iş hayatı bundan olumsuz etkileniyor. Fındık sezonundaki yanlış tahminler üreticiyi olumsuz etkiliyor. Ayrıca Ordu-Giresun Havaalanı’nda (OGU) da uçuş iptalleri yaşanıyor.” diye konuştu.               TEK ÇARE X BANT RADAR   Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ise konu hakkında yaptıkları araştırmada hatalı tahminlerinin nedenin Ordu’da x bant radar cihazının olmaması olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Ordu’nun ya da Giresun’un hava tahminleri Samsun ya da Trabzon’daki radar cihazları kullanılarak yapılıyormuş. Bu da hata payını artırıyormuş. Artık Ordu bir büyükşehir ve bu kadar sık hatayı kaldırmıyor.” dedi.                    EKONOMİ DE OLUMSUZ ETKİLENİYOR Cihaz eksikliğinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “10 milyon liraya kurulabileceğini öğrendiğimiz bu radar cihazı mutlaka Ordu’ya kazandırılmalı. Siyasetçilerimizin gündeminde bu konuda olmalı. Çünkü bu durumdan tarım darbe aldığı gibi turizm da darbe alıyor. İnsanlar hava yoluyla, kara yoluyla doğal ve tabi güzellikleri görmeye gelecekler ama hava bozuk diye vazgeçiyorlar.” şeklinde konuştu.
‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 10 gün içinde iki kez Ordu için sağanak yağış uyarısı yaptı ancak iki tahmin de gerçek çıkmadı. Meteroloji’nin yanlış ve noksan tahminleri tarımı, turizmi olumsuz etkilerken Ordu-Giresun Havaalanı’nda da uçuş iptallerine neden oluyor.

Ordu ve Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Hafta sonu yapılan sağanak uyarısı gerçekleşmedi. Dün için önceki gün yapılan sağanak yağış tahmini de tutmadı. Bütün bunların elbette Ordu’ya bir maliyeti var. Olumsuz etkileri var. Bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerekir. Bu kadar sık hatalı tahmin kabul edilebilir değil.” dedi.            

 

OGU’DA UÇUŞ İPTALLERİ YAŞANIYOR

İnsanların günlük planlarını hava şartlarına göre yaptıklarını aktaran Şahin, “Ankara, İstanbul’daki insanlar Ordu’ya gelecek bakıyor ki hava yağışlı vazgeçiyor. O zaman da burada ki iş hayatı bundan olumsuz etkileniyor. Fındık sezonundaki yanlış tahminler üreticiyi olumsuz etkiliyor. Ayrıca Ordu-Giresun Havaalanı’nda (OGU) da uçuş iptalleri yaşanıyor.” diye konuştu.

           

 

TEK ÇARE X BANT RADAR

 

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ise konu hakkında yaptıkları araştırmada hatalı tahminlerinin nedenin Ordu’da x bant radar cihazının olmaması olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Ordu’nun ya da Giresun’un hava tahminleri Samsun ya da Trabzon’daki radar cihazları kullanılarak yapılıyormuş. Bu da hata payını artırıyormuş. Artık Ordu bir büyükşehir ve bu kadar sık hatayı kaldırmıyor.” dedi.             

 

 

 

EKONOMİ DE OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Cihaz eksikliğinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “10 milyon liraya kurulabileceğini öğrendiğimiz bu radar cihazı mutlaka Ordu’ya kazandırılmalı. Siyasetçilerimizin gündeminde bu konuda olmalı. Çünkü bu durumdan tarım darbe aldığı gibi turizm da darbe alıyor. İnsanlar hava yoluyla, kara yoluyla doğal ve tabi güzellikleri görmeye gelecekler ama hava bozuk diye vazgeçiyorlar.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.