Operasyona kar engeli

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.01.2019 - 00:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2201+ kez okundu.
 

Operasyona kar engeli

Ordu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kaçak silah üretimine yönelik gerçekleştirilen operasyon, karın yolları kapatması nedeniyle sekteye uğradı. Araçların karlı yolları aşaması üzerine polisler yürüyerek adreslere ulaşmaya çalıştı.
Alınan bilgilere göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalarda; bazı şahısların silah imalathanelerinde tabanca imal ettikleri, imal etmiş oldukları tabancaları Ordu, İstanbul, Giresun illerinde piyasaya sürdükleri bildirildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen 4 aylık çalışmanın sonucunda, 20 şüphelinin silah imalatı ve ticareti yaptıkları, 10 şüphelinin ise silah imalatçılarından tabanca aldıkları tespit edildi. Polisler kara takıldı 9 Ocak’ta Ordu Emniyet Müdürlüğüne bağlı 33 ekip ve 96 personelin katılımıyla, Altınordu merkez ve köylerinde, Ulubey ilçesinde 25 şüphelinin ikamet ve işyerlerinde, ayrıca Giresun ilinde bulunan 5 şüphelinin ikamet ve işyerinde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon esnasında yoğun kar yağışının olması nedeniyle köy yollarının açılması için Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı yol ekiplerinden yardım istenildi. Bu sırada polisler operasyonu gerçekleştirmek için yürüyerek adreslere devam etmeye çalıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gelen ekipler araçların yolunu açtı. Atölyeler birer birer tespit edildi Yapılan aramalarda şüphelilerin ikametlerinin altında ve müştemilatlarda silah yapım atölyesinin olduğu, atölyeler içerisinde silah yapımında kullanılan torna makineleri, freze tezgâhları, silah kalıpları, mengeneler gibi birçok malzemenin yanı sıra çok sayıda imal edilmiş tabanca çerçeveleri, namlular, sürgüler, kabzeler ve icra yayları ele geçirildi. Operasyon kapsamında 9 silah imalathanesi, 9 adet el yapımı tabanca, 4 adet namlusu açılmaya hazır kurusıkı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 235 adet çeşitli ebatlarda tabanca fişeği ve 171 adet av tüfek fişeği ele geçirildi. 27 kişi gözaltına alındı Haklarında gözaltı kararı bulunan 27 şüpheli de yakalandı. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 12’si adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatına istinaden Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı. 15 şüpheli silah kaçakçılığı ve ticareti suçlamasıyla Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 1 şüpheli savcılıkça serbest 8 şüpheli hakkında da Adli Kontrol Kararı verildi. 6 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ordu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kaçak silah üretimine yönelik gerçekleştirilen operasyon, karın yolları kapatması nedeniyle sekteye uğradı. Araçların karlı yolları aşaması üzerine polisler yürüyerek adreslere ulaşmaya çalıştı.

Alınan bilgilere göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalarda; bazı şahısların silah imalathanelerinde tabanca imal ettikleri, imal etmiş oldukları tabancaları Ordu, İstanbul, Giresun illerinde piyasaya sürdükleri bildirildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen 4 aylık çalışmanın sonucunda, 20 şüphelinin silah imalatı ve ticareti yaptıkları, 10 şüphelinin ise silah imalatçılarından tabanca aldıkları tespit edildi.

Polisler kara takıldı

9 Ocak’ta Ordu Emniyet Müdürlüğüne bağlı 33 ekip ve 96 personelin katılımıyla, Altınordu merkez ve köylerinde, Ulubey ilçesinde 25 şüphelinin ikamet ve işyerlerinde, ayrıca Giresun ilinde bulunan 5 şüphelinin ikamet ve işyerinde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon esnasında yoğun kar yağışının olması nedeniyle köy yollarının açılması için Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı yol ekiplerinden yardım istenildi. Bu sırada polisler operasyonu gerçekleştirmek için yürüyerek adreslere devam etmeye çalıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gelen ekipler araçların yolunu açtı.

Atölyeler birer birer tespit edildi

Yapılan aramalarda şüphelilerin ikametlerinin altında ve müştemilatlarda silah yapım atölyesinin olduğu, atölyeler içerisinde silah yapımında kullanılan torna makineleri, freze tezgâhları, silah kalıpları, mengeneler gibi birçok malzemenin yanı sıra çok sayıda imal edilmiş tabanca çerçeveleri, namlular, sürgüler, kabzeler ve icra yayları ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 9 silah imalathanesi, 9 adet el yapımı tabanca, 4 adet namlusu açılmaya hazır kurusıkı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 235 adet çeşitli ebatlarda tabanca fişeği ve 171 adet av tüfek fişeği ele geçirildi.

27 kişi gözaltına alındı

Haklarında gözaltı kararı bulunan 27 şüpheli de yakalandı. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 12’si adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatına istinaden Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı. 15 şüpheli silah kaçakçılığı ve ticareti suçlamasıyla Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 1 şüpheli savcılıkça serbest 8 şüpheli hakkında da Adli Kontrol Kararı verildi. 6 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.