Ordu’da 347 proje yapılıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 07.10.2021 - 22:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 790+ kez okundu.
 

Ordu’da 347 proje yapılıyor

Ordu’da Halen İnşaatı Devam Eden Veya Tamamlanmak Üzere Olan Yaklaşık 8 Milyar Liralık 347 Adet Devlet Kamu Yatırımı Bulunuyor. 347 Projenin 144’ü Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yürütülüyor
  Ordu’da sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.       Koordinasyon Kurulu’nda yapılan açıklamaya göre, 2021 yılı Eylül ayı sonu itibariyle il genelinde devlet kamu yatırım projesi sayısının 347, bu yatırımların toplam proje bedelinin yaklaşık 7 milyar 982 milyon TL olduğu açıklandı.       Yatırımcı kurum ve kuruluşların İl Yatırım Takip Sistemi’ne (İLYAS) girmiş olduğu verilere göre, Ordu’da yürütülen 347 adet kamu yatırım projesinden 175 adedi devam ettiği, devam eden bu projelerin 144’ünün Ordu Büyükşehir Belediyesi ait olduğu açıklandı.       2021 yılı içerisinde 69 adet projede yüzde100 gerçekleşme sağlanarak, yatırımların tamamlandığını vurgulayan Vali Tuncay Sonel, ”İlimizdeki toplam 347 yatırım projesinin 144 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine aittir. İlimizdeki yatırımlar ağırlıklı olarak, diğer kamu hizmetleri, tarım, ulaştırma-haberleşme, eğitim ve turizm ile sağlık sektörlerinde yoğunlaşmaktadır” diye konuştu.       GÜLER’DEN 3 UYARI   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, ”Ordu, ileriki dönemlerde iklim değişikliğinden dolayı nüfus olarak daha da artacak. Bizim şimdiden altyapı, gıda güvenliği ve su konusunda hazırlık yapmamız lazım. Bu üç noktada biz bir teyakkuz içinde bulunursak iyi olur diye düşünüyorum. Bu noktada bizim çok iyi koordinasyonumuz var. Valimiz sağ olsun çok şanslıyız bu noktada. Sizler de öylesiniz. Bu birlikteliği uygulamada da gösteririz inşallah” şeklinde konuştu.                              
Ordu’da Halen İnşaatı Devam Eden Veya Tamamlanmak Üzere Olan Yaklaşık 8 Milyar Liralık 347 Adet Devlet Kamu Yatırımı Bulunuyor. 347 Projenin 144’ü Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yürütülüyor

 

Ordu’da sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.

 

 

 

Koordinasyon Kurulu’nda yapılan açıklamaya göre, 2021 yılı Eylül ayı sonu itibariyle il genelinde devlet kamu yatırım projesi sayısının 347, bu yatırımların toplam proje bedelinin yaklaşık 7 milyar 982 milyon TL olduğu açıklandı.

 

 

 

Yatırımcı kurum ve kuruluşların İl Yatırım Takip Sistemi’ne (İLYAS) girmiş olduğu verilere göre, Ordu’da yürütülen 347 adet kamu yatırım projesinden 175 adedi devam ettiği, devam eden bu projelerin 144’ünün Ordu Büyükşehir Belediyesi ait olduğu açıklandı.

 

 

 

2021 yılı içerisinde 69 adet projede yüzde100 gerçekleşme sağlanarak, yatırımların tamamlandığını vurgulayan Vali Tuncay Sonel, ”İlimizdeki toplam 347 yatırım projesinin 144 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine aittir. İlimizdeki yatırımlar ağırlıklı olarak, diğer kamu hizmetleri, tarım, ulaştırma-haberleşme, eğitim ve turizm ile sağlık sektörlerinde yoğunlaşmaktadır” diye konuştu.

 

 

 

GÜLER’DEN 3 UYARI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, ”Ordu, ileriki dönemlerde iklim değişikliğinden dolayı nüfus olarak daha da artacak. Bizim şimdiden altyapı, gıda güvenliği ve su konusunda hazırlık yapmamız lazım. Bu üç noktada biz bir teyakkuz içinde bulunursak iyi olur diye düşünüyorum. Bu noktada bizim çok iyi koordinasyonumuz var. Valimiz sağ olsun çok şanslıyız bu noktada. Sizler de öylesiniz. Bu birlikteliği uygulamada da gösteririz inşallah” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.