Ordu’nun Atığı Elektriğe Dönüşecek

BÖLGE GÜNDEMİ 23.02.2021 - 11:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1738+ kez okundu.
 

Ordu’nun Atığı Elektriğe Dönüşecek

Başkan Güler: “Ordu’da Atık Artık Sorun Olmayacak”
Ordu’da günlük depolanan yaklaşık 250 ton evsel atık ile Büyükşehir Belediyesi elektrik enerjisi üretecek.     Çaybaşı ilçesinde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde her gün bertaraf edilen 250 ton atık elektrik enerjisine dönüştürülecek. Yıllara göre artış göstererek 7,0 megawatt (33 bin konut) saat enerji üretimi yapılacak tesiste Büyükşehir Belediyesi atığı ekonomik bir kazanç haline getirecek.   TESİS ENERJİ ÜRETİMİNE HAZIR     2020 yılı itibariyle enerji üretim çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, son çalışmalarını da tamamlayarak tesisi enerji üretimine hazır hale getirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) alınacak kesin kabul sonrası enerji üretimi, 2021 yılı Mart ayında itibaren başlatılması hedefleniyor.   “ATIĞI DEĞERLİ HALE GETİRECEĞİZ”     Günlük 250 ton değeri olmayan, geri dönüştürülemeyen atıktan enerji üretileceğini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak. Ordu’da atık artık sorun olmayacak” dedi.     Başkan Güler şöyle konuştu:     “Çaybaşı ilçemize her gün getirilen 550 ton atığın yaklaşık 250 tonu geri dönüştürülemeyen, değeri olmayan atıklardan oluşuyor. Biz bu atıklardan enerji üreterek onları değerli hale getireceğiz. Tesisimiz de kurulan enerji dönüşüm sistemiyle atıktan elektrik enerjisi üretmeye başladık. Tesisimizde üretim için gerekli her çalışmayı bitirerek üretime hazır hale getirdik. Kısa bir süre içerisinde de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan alacağımız kesin kabul sonrası üretimi başlatacağız. İlk etapta 1,4 megawaat saat ile başlangıç yapacağımız tesisimizde yıllara göre artış göstererek 7,0 megawaatt saate yani 30 bin konutun enerjisini üretecek hale getireceğiz. Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak. Ordu’da atık artık sorun olmayacak. Şimdiden tüm şehrimize hayırlı olsun.”                
Başkan Güler: “Ordu’da Atık Artık Sorun Olmayacak”

Ordu’da günlük depolanan yaklaşık 250 ton evsel atık ile Büyükşehir Belediyesi elektrik enerjisi üretecek.

 

 

Çaybaşı ilçesinde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde her gün bertaraf edilen 250 ton atık elektrik enerjisine dönüştürülecek. Yıllara göre artış göstererek 7,0 megawatt (33 bin konut) saat enerji üretimi yapılacak tesiste Büyükşehir Belediyesi atığı ekonomik bir kazanç haline getirecek.

 

TESİS ENERJİ ÜRETİMİNE HAZIR

 

 

2020 yılı itibariyle enerji üretim çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, son çalışmalarını da tamamlayarak tesisi enerji üretimine hazır hale getirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) alınacak kesin kabul sonrası enerji üretimi, 2021 yılı Mart ayında itibaren başlatılması hedefleniyor.

 

“ATIĞI DEĞERLİ HALE GETİRECEĞİZ”

 

 

Günlük 250 ton değeri olmayan, geri dönüştürülemeyen atıktan enerji üretileceğini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak. Ordu’da atık artık sorun olmayacak” dedi.

 

 

Başkan Güler şöyle konuştu:

 

 

“Çaybaşı ilçemize her gün getirilen 550 ton atığın yaklaşık 250 tonu geri dönüştürülemeyen, değeri olmayan atıklardan oluşuyor. Biz bu atıklardan enerji üreterek onları değerli hale getireceğiz. Tesisimiz de kurulan enerji dönüşüm sistemiyle atıktan elektrik enerjisi üretmeye başladık. Tesisimizde üretim için gerekli her çalışmayı bitirerek üretime hazır hale getirdik. Kısa bir süre içerisinde de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan alacağımız kesin kabul sonrası üretimi başlatacağız. İlk etapta 1,4 megawaat saat ile başlangıç yapacağımız tesisimizde yıllara göre artış göstererek 7,0 megawaatt saate yani 30 bin konutun enerjisini üretecek hale getireceğiz. Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak. Ordu’da atık artık sorun olmayacak. Şimdiden tüm şehrimize hayırlı olsun.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.