Ordu'nun önceliği Tıp Fakültesi

BÖLGE GÜNDEMİ 03.09.2019 - 11:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1190+ kez okundu.
 

Ordu'nun önceliği Tıp Fakültesi

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Ordu’nun önceliğinin kampus içinde yapılacak bir Tıp Fakültesi Hastanesi olması gerektiğini ifade etti.
Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Ordu’nun önceliğinin kampus içinde yapılacak bir Tıp Fakültesi Hastanesi olması gerektiğini ifade ederek Botanik Park arsasının yeşil alan olarak kalmasının daha uygun olacağını söyledi.       Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Düşünebiliyor musunuz Ordu Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültemiz var ama bir Tıp Fakültesi hastanemiz yok. Buna karşın hastanelerimiz de dökülüyor. Eğitim Araştırma hastanesi yeterli değil. Şehrin hem sağlık konusunda hem de eğitim konusunda en önemli ihtiyacı üniversite hastanesidir. Mutlaka ve mutlaka bir Tıp Fakültesi Hastanesi kampus içinde kazandırılmalıdır. Yeri de hazır. Şehir Hastanesine de karşı değiliz. Olacaksa bu da uygun bir yerde olmalı.” dedi.    Botanik park arsasında inşaat istenmiyor   Botanik Park arazisinin devasa yapılaşmalar için uygun olmadığını aktaran Ordu Kent Konseyi Başkanı Aydın, “Botanik Park’ın adı üstünde park olarak kalmalı. Ordu’ya eğer Şehir Hastanesi yapılacaksa bu iyi planlanmalı. Şehrin 10, 20, 30 yıl sonraki hali düşünülmeli. Buna göre karar alınmalı. Bunu göre hastane doğru bir yerde planlanmalı. Botanik Park arazisi Şehir Hastanesi için uygun değil. Hiçbir Ordulu da bu alana hastane yapılarak şehrin arka tarafından sıkıştırılmasını bir anlamda boğulmasını onaylamıyor.  Yetkililerimiz de Ordulunun istemediği bir şeyi yapmamalı. Artık yeşil alanlarımızı inşaat ile doldurmaktan vazgeçelim.” diye konuştu.
Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Ordu’nun önceliğinin kampus içinde yapılacak bir Tıp Fakültesi Hastanesi olması gerektiğini ifade etti.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Ordu’nun önceliğinin kampus içinde yapılacak bir Tıp Fakültesi Hastanesi olması gerektiğini ifade ederek Botanik Park arsasının yeşil alan olarak kalmasının daha uygun olacağını söyledi.      

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Düşünebiliyor musunuz Ordu Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültemiz var ama bir Tıp Fakültesi hastanemiz yok. Buna karşın hastanelerimiz de dökülüyor. Eğitim Araştırma hastanesi yeterli değil. Şehrin hem sağlık konusunda hem de eğitim konusunda en önemli ihtiyacı üniversite hastanesidir. Mutlaka ve mutlaka bir Tıp Fakültesi Hastanesi kampus içinde kazandırılmalıdır. Yeri de hazır. Şehir Hastanesine de karşı değiliz. Olacaksa bu da uygun bir yerde olmalı.” dedi.   

Botanik park arsasında inşaat istenmiyor

 

Botanik Park arazisinin devasa yapılaşmalar için uygun olmadığını aktaran Ordu Kent Konseyi Başkanı Aydın, “Botanik Park’ın adı üstünde park olarak kalmalı. Ordu’ya eğer Şehir Hastanesi yapılacaksa bu iyi planlanmalı. Şehrin 10, 20, 30 yıl sonraki hali düşünülmeli. Buna göre karar alınmalı. Bunu göre hastane doğru bir yerde planlanmalı. Botanik Park arazisi Şehir Hastanesi için uygun değil. Hiçbir Ordulu da bu alana hastane yapılarak şehrin arka tarafından sıkıştırılmasını bir anlamda boğulmasını onaylamıyor.  Yetkililerimiz de Ordulunun istemediği bir şeyi yapmamalı. Artık yeşil alanlarımızı inşaat ile doldurmaktan vazgeçelim.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.