Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

BÖLGE GÜNDEMİ 07.05.2018 - 15:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1873+ kez okundu.
 

Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Danışma Kurulunun ikinci toplantısı Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu Üyeleri Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Ünye TSO Başkanı İrfan Akar, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Yücel,  Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran katıldı.   Yükseköğretim kurumlarının iş dünyası, kurum ve kuruluşlar ile diğer paydaşlar arasındaki ilişkilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan yönetmelik doğrultusunda oluşturulan ve ilk toplantısı Üniversitemizde yapılan Ordu Üniversitesi Danışma Kurulunun ikinci toplantısı Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.   Toplantının gündeminde Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Üniversiteye tahsis edilmiş alana taşınması, meslek yüksekokullarının tüm bölümlerinde girişimcilik dersinin seçmeli olarak okutulup bu dersten geçen öğrencilere KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilmesi, Üniversite akademik çevresinin ve öğrencilerin, güncel kamu kaynaklı desteklerden haberdar olması için periyodik bilgilendirme toplantılarının organize edilmesi, Ordu’daki girişimcilerin proje bazlı kamu kaynaklarından azami ölçüde yararlanabilmesi ve gerekli yönlendirmenin yapılabilmesi için üniversite bünyesinde proje hazırlama biriminin oluşturulması gibi pek çok konu yer aldı.   Ülkelerin bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme sistemi içinde üniversitelerin önemli bir yeri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversitelerin ayrıca ülkenin ekonomik, sosyal yönden büyüme ve gelişmesine de doğrudan etki ettiğini ifade etti. Yarılgaç, “Üniversitelerin söz konusu etkileri; insan kaynağını geliştirmesi, ekonomik politikaları analiz etmesi ve araştırması, ekonomik gelişme için danışmanlık yapması, sahip oldukları bilgi ağının teknik asistanlık yoluyla sanayiye aktarması, yeni bilgiler için sürekli bir araştırma ortamına sahip bulunması şeklinde değerlendirilmektedir. Bu bağlamda Danışma Kurulumuz öncülüğünde gerekli hususlarda neler yapılabileceği konusunda ilimizdeki bütün paydaşlarla belli aralıklarla bir araya gelerek bu paydaşların kurumumuzdan beklentilerini öğrenerek ilgili birimlerimizdeki öğretim üyelerimiz ile araştırmalar ve projeler geliştirmeyi sürdürmektedir. Bu kapsamda kamu, üniversite, sanayi, girişimciler, yatırımcılar arasında iş birliği ve etkileşimini meydana getirerek paydaşların tek bir nokta üzerinden Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişiminin imkânını sağlama amacıyla hareket eden Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu bu ve benzeri toplantılarla bölge kalkınmasına yönelik çalışmalarına devam edecektir.” şeklinde konuştu.  
Üniversitemiz Danışma Kurulunun ikinci toplantısı Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu Üyeleri Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Ünye TSO Başkanı İrfan Akar, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Yücel,  Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran katıldı.

 

Yükseköğretim kurumlarının iş dünyası, kurum ve kuruluşlar ile diğer paydaşlar arasındaki ilişkilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan yönetmelik doğrultusunda oluşturulan ve ilk toplantısı Üniversitemizde yapılan Ordu Üniversitesi Danışma Kurulunun ikinci toplantısı Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

 

Toplantının gündeminde Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Üniversiteye tahsis edilmiş alana taşınması, meslek yüksekokullarının tüm bölümlerinde girişimcilik dersinin seçmeli olarak okutulup bu dersten geçen öğrencilere KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilmesi, Üniversite akademik çevresinin ve öğrencilerin, güncel kamu kaynaklı desteklerden haberdar olması için periyodik bilgilendirme toplantılarının organize edilmesi, Ordu’daki girişimcilerin proje bazlı kamu kaynaklarından azami ölçüde yararlanabilmesi ve gerekli yönlendirmenin yapılabilmesi için üniversite bünyesinde proje hazırlama biriminin oluşturulması gibi pek çok konu yer aldı.

 

Ülkelerin bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme sistemi içinde üniversitelerin önemli bir yeri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversitelerin ayrıca ülkenin ekonomik, sosyal yönden büyüme ve gelişmesine de doğrudan etki ettiğini ifade etti. Yarılgaç, “Üniversitelerin söz konusu etkileri; insan kaynağını geliştirmesi, ekonomik politikaları analiz etmesi ve araştırması, ekonomik gelişme için danışmanlık yapması, sahip oldukları bilgi ağının teknik asistanlık yoluyla sanayiye aktarması, yeni bilgiler için sürekli bir araştırma ortamına sahip bulunması şeklinde değerlendirilmektedir. Bu bağlamda Danışma Kurulumuz öncülüğünde gerekli hususlarda neler yapılabileceği konusunda ilimizdeki bütün paydaşlarla belli aralıklarla bir araya gelerek bu paydaşların kurumumuzdan beklentilerini öğrenerek ilgili birimlerimizdeki öğretim üyelerimiz ile araştırmalar ve projeler geliştirmeyi sürdürmektedir. Bu kapsamda kamu, üniversite, sanayi, girişimciler, yatırımcılar arasında iş birliği ve etkileşimini meydana getirerek paydaşların tek bir nokta üzerinden Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişiminin imkânını sağlama amacıyla hareket eden Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu bu ve benzeri toplantılarla bölge kalkınmasına yönelik çalışmalarına devam edecektir.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.