Ordu’yu örnek göstererek TEDES istemediler

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.07.2018 - 22:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1938+ kez okundu.
 

Ordu’yu örnek göstererek TEDES istemediler

Samsun’da kurulması gündemde olan TEDES uygulamasına bası sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri Ordu’yu örnek göstererek karşı çıktı.
Samsun’da gündem kısa adı TEDES olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi. Ordu'ya kurulan ve tepkilerin odağı haline geldikten sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile kaldırılan  Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne (TEDES)  Samsun'a kurulması konusunda çalışma başlattı. Sistemin kurulacağını Samsun Valiliği duyururken, Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli kararları aldığı ortaya çıkmıştı. Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, sistemin bir hata olduğunu ifade ederek Guda, "Bence çok yanlış.  Samsun'da kör nokta yok ki nereye kuracaklar bu sistemi? Samsun'da otopark yüzünden adam öldürüyorlar. Bu sistemin kurulması halinde kıyamet kopar kentte. Hepten kötü olur. Sistemi kuracaklarına devriyeleri artırsınlar, kavşaklarda polis ekiplerini görevlendirsinler. Kavşaklarda ekibi yok. O zaman sorun kısmen çözülür "dedi.  TEDES’ten memnun olan yok Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır ise, "TEDES'in kurulduğu illerde yaşanan sorunları görüyoruz. Ordu'da uygulandı, kaldırıldı. Samsun'da Ordu'daki gibi sürücüleri isyan ettiren bir modeli Samsun'da kurulursa sıkıntı büyük olur.  Ayrıca bu kadar önemli bir kararın alındığı trafikle ilgili toplantılara bizleri davet etmiyorlar. TEDES'in kurulduğu ve memnun olan bir şehir gösterin bana" dedi. Ciddi bir karmaşa var Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG ) Samsun İl Temsilcisi Mustafa Koldere de, "Özellikle trafik levhalarında ciddi bir karmaşa var. Meskun mahal denilen yer aslında kavram olarak başka görülebiliyor. Bunların yeniden düzenlenmesine ihtiyaç var. Ordu'daki bir sistem Samsun'a kurulacaksa tabi sürücüleri isyan ettirir. Ancak ben denetimden yanayım. Polisler, ilgili kurumlardaki görevlilerin hepsinin eğitimden geçmesi taraftarıyım. Bu kapsamda hizmet içi eğitimlerin artırılması gerekiyor. "diye konuştu.  MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Ordu'daki örnek bir sistemin Samsun'a kurulmasının hata olacağını belirterek, "Çok dikkatli olunmalı. Vatandaşları mağdur edecek bir düzenleme yapılmamalıdır. Karar ortak akılla alınmalıdır "diye konuştu.   
Samsun’da kurulması gündemde olan TEDES uygulamasına bası sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri Ordu’yu örnek göstererek karşı çıktı.

Samsun’da gündem kısa adı TEDES olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi. Ordu'ya kurulan ve tepkilerin odağı haline geldikten sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile kaldırılan  Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne (TEDES)  Samsun'a kurulması konusunda çalışma başlattı. Sistemin kurulacağını Samsun Valiliği duyururken, Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli kararları aldığı ortaya çıkmıştı.

Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, sistemin bir hata olduğunu ifade ederek Guda, "Bence çok yanlış.  Samsun'da kör nokta yok ki nereye kuracaklar bu sistemi? Samsun'da otopark yüzünden adam öldürüyorlar. Bu sistemin kurulması halinde kıyamet kopar kentte. Hepten kötü olur. Sistemi kuracaklarına devriyeleri artırsınlar, kavşaklarda polis ekiplerini görevlendirsinler. Kavşaklarda ekibi yok. O zaman sorun kısmen çözülür "dedi. 

TEDES’ten memnun olan yok

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır ise, "TEDES'in kurulduğu illerde yaşanan sorunları görüyoruz. Ordu'da uygulandı, kaldırıldı. Samsun'da Ordu'daki gibi sürücüleri isyan ettiren bir modeli Samsun'da kurulursa sıkıntı büyük olur.  Ayrıca bu kadar önemli bir kararın alındığı trafikle ilgili toplantılara bizleri davet etmiyorlar. TEDES'in kurulduğu ve memnun olan bir şehir gösterin bana" dedi.

Ciddi bir karmaşa var

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG ) Samsun İl Temsilcisi Mustafa Koldere de, "Özellikle trafik levhalarında ciddi bir karmaşa var. Meskun mahal denilen yer aslında kavram olarak başka görülebiliyor. Bunların yeniden düzenlenmesine ihtiyaç var. Ordu'daki bir sistem Samsun'a kurulacaksa tabi sürücüleri isyan ettirir. Ancak ben denetimden yanayım. Polisler, ilgili kurumlardaki görevlilerin hepsinin eğitimden geçmesi taraftarıyım. Bu kapsamda hizmet içi eğitimlerin artırılması gerekiyor. "diye konuştu. 

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Ordu'daki örnek bir sistemin Samsun'a kurulmasının hata olacağını belirterek, "Çok dikkatli olunmalı. Vatandaşları mağdur edecek bir düzenleme yapılmamalıdır. Karar ortak akılla alınmalıdır "diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.