Ordulu çiftçiler eğitildi

EĞİTİM (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 27.11.2018 - 13:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1218+ kez okundu.
 

Ordulu çiftçiler eğitildi

Ordu İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından 2018 yılında tarım ve hayvancılık ile ilgili birçok konuda açılan 24 kursta 606 çiftçi bilgilendirerek sertifikalarını aldı.
  Ordu İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından konuya ilişkin şu açıklamalı yapıldı: “ “Tarım teşkilatı olarak geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile her daim üreticilerimize destek olma ve tarıma değer katma çabası içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız içinde üreticilerimizin gerek gelişen teknolojiden ve tarımdaki yeniliklerden haberdar olmalarını sağlamak, gerekse var olan bilgilerini tazelemek ve yanlış bilinenleri düzeltmek amacıyla eğitim çalışmalarımız da aralıksız devam etmektedir. Bu eğitim çalışmalarımız içerisinde kurslar önemli bir yer tutmaktadır.   606 ÇİFTÇİ  SERTİFİKA ALDI… 2018 yılı Ocak-Ekim ayları döneminde İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki konu uzmanı personellerimiz tarafından fındıkta budama, süt hijyeni, koyun yetiştiriciliği, arıcılık, süt sığırı yetiştiriciliği ve mantar yetiştiriciliği gibi bir çok konuda eğitim amaçlı kurs düzenlenmiştir.  Düzenlediğimiz 24 kursta toplamda 606 çiftçimiz sertifikalandırılmıştır. Şu anda İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Mantar Yetiştiriciliği, Altınordu İlçe Müdürlüğümüzce Fındıkta Budama, Perşembe İlçe Müdürlüğümüzce Sürü Yönetimi, Gölköy İlçe Müdürlüğümüzce Süt Hijyeni kursları da devam etmekte olup, İl Müdürlüğü olarak önümüzdeki dönemlerde de eğitim çalışmalarımız sürdürülecektir.” 
Ordu İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından 2018 yılında tarım ve hayvancılık ile ilgili birçok konuda açılan 24 kursta 606 çiftçi bilgilendirerek sertifikalarını aldı.

 

Ordu İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından konuya ilişkin şu açıklamalı yapıldı: “

“Tarım teşkilatı olarak geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile her daim üreticilerimize destek olma ve tarıma değer katma çabası içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız içinde üreticilerimizin gerek gelişen teknolojiden ve tarımdaki yeniliklerden haberdar olmalarını sağlamak, gerekse var olan bilgilerini tazelemek ve yanlış bilinenleri düzeltmek amacıyla eğitim çalışmalarımız da aralıksız devam etmektedir. Bu eğitim çalışmalarımız içerisinde kurslar önemli bir yer tutmaktadır.

 

606 ÇİFTÇİ 

SERTİFİKA ALDI…

2018 yılı Ocak-Ekim ayları döneminde İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki konu uzmanı personellerimiz tarafından fındıkta budama, süt hijyeni, koyun yetiştiriciliği, arıcılık, süt sığırı yetiştiriciliği ve mantar yetiştiriciliği gibi bir çok konuda eğitim amaçlı kurs düzenlenmiştir.  Düzenlediğimiz 24 kursta toplamda 606 çiftçimiz sertifikalandırılmıştır. Şu anda İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Mantar Yetiştiriciliği, Altınordu İlçe Müdürlüğümüzce Fındıkta Budama, Perşembe İlçe Müdürlüğümüzce Sürü Yönetimi, Gölköy İlçe Müdürlüğümüzce Süt Hijyeni kursları da devam etmekte olup, İl Müdürlüğü olarak önümüzdeki dönemlerde de eğitim çalışmalarımız sürdürülecektir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.