Ordulu Ünlü Oyuncu Kuruluş Osman Dizisinde...

YAŞAM 16.02.2020 - 22:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 3015+ kez okundu.
 

Ordulu Ünlü Oyuncu Kuruluş Osman Dizisinde...

Ordulu usta oyuncu Yurdaer Okur, Kuruluş Osman’ın kadrosuna dâhil oldu. Usta oyuncu, Moğol komutanı “Balgay” karakterine hayat veriyor.
Çarşamba'nın reyting birincisi olan, yapımcılığını Bozdağ Film'in üstlendiği, başrolünü Burak Özçivit'in oynadığı Kuruluş Osman'ın kadrosuna ünlü bir isim eklendi. Kostümleri ve görkemli platosu ile uluslararası arenada da adından söz ettiren diziye bu hafta Moğol komutanı "Balgay" karakteriyle usta oyuncu Yurdaer Okur dahil oldu. Tecrübeli oyuncu Yurdaer Okur’un reyting rekortmeni diziye girmesi ATV seyircisini heyecanlandırdı. YURDAER OKUR KİMDİR? Aslen Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi nüfusuna kayıtlı ünlü dizi ve sinema oyuncusu Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında doğdu. Şuan da aktif olarak dizi, tiyatro ve sinema oyunculuğu görevini yapmaktadır. Yurdaer Okur liseyi, Samsun Bafra Süper Lisesi'nde okudu. Liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmiciliği bölümünde okudu fakat okulu bitirmedi. Okulun 3.senesinde okuduğu bölümün kendisini yansıtmadığını düşündü ve okuldan ayrıldı. 1994 yılında hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı ve buradan mezun oldu. Bölümü bitirdikten sonra yüksek lisans yaptı. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yaptı. Yurdaer Okur, 1999 yılında Genco Erkal ile tanıştı. Dostlar Tiyatrosuna katıldı. Burada Yalınayak Sokrates adlı bir tiyatro oyunun rol aldı. 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 2002 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosuna atandı. Bir çok alanda Diyarbakır'lı oyunculara dersler verdi. Bir çok tiyatro oyununda yer aldı. 2000 yılından beri dizi ve filmlerde yer aldı. Bunlardan en ünlüleri Karadayı, Sakarya Fırat, Kısık Ateşte 15 Dakika ve Köprü'dür. MOĞOL KOMUTANI BALGAY KİMDİR? Kuruluş Osman dizisine 10. bölümde dahil olan Moğol komutanı BALGAY, Ünlü, meşhur komutan Cengiz Kaan'ın torunu, Kulagu Han'ın kardeşidir. Burak Özçivit'in oynadığı Kuruluş Osman'ın kadrosuna ünlü bir isim dahil oldu. Moğol komutanı 'Balgay' karakterini canlandıracak usta oyuncu "Yurdaer Okur" da diziye dahil oldu. Alişar'ın adamları tarafından pusuya düşürülen Gündüz, ağır yaralı vaziyette Kayı Obası'ndadır. Osman ağabeyine saldıranları yakalamak için harekete geçerken, Şeyh Edebalı, Bala'yı isteyen Alişar'ı reddeder. Müneccim Abdül kılığında Alişar Bey'i etkisi altına alan Yannis, Sofia'yla birlikte Alişar Bey'i Osman'a ve Şeyh Edebalı'ya karşı kışkırtır. Kayı obasına giden Alişar Bey, Dündar Bey'e meydan okuyarak kendisinden çalınan altınların iadesini talep eder.
Ordulu usta oyuncu Yurdaer Okur, Kuruluş Osman’ın kadrosuna dâhil oldu. Usta oyuncu, Moğol komutanı “Balgay” karakterine hayat veriyor.

Çarşamba'nın reyting birincisi olan, yapımcılığını Bozdağ Film'in üstlendiği, başrolünü Burak Özçivit'in oynadığı Kuruluş Osman'ın kadrosuna ünlü bir isim eklendi. Kostümleri ve görkemli platosu ile uluslararası arenada da adından söz ettiren diziye bu hafta Moğol komutanı "Balgay" karakteriyle usta oyuncu Yurdaer Okur dahil oldu. Tecrübeli oyuncu Yurdaer Okur’un reyting rekortmeni diziye girmesi ATV seyircisini heyecanlandırdı.

YURDAER OKUR KİMDİR?

Aslen Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi nüfusuna kayıtlı ünlü dizi ve sinema oyuncusu Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında doğdu. Şuan da aktif olarak dizi, tiyatro ve sinema oyunculuğu görevini yapmaktadır.

Yurdaer Okur liseyi, Samsun Bafra Süper Lisesi'nde okudu. Liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmiciliği bölümünde okudu fakat okulu bitirmedi.
Okulun 3.senesinde okuduğu bölümün kendisini yansıtmadığını düşündü ve okuldan ayrıldı. 1994 yılında hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı ve buradan mezun oldu. Bölümü bitirdikten sonra yüksek lisans yaptı. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yaptı.

Yurdaer Okur, 1999 yılında Genco Erkal ile tanıştı. Dostlar Tiyatrosuna katıldı. Burada Yalınayak Sokrates adlı bir tiyatro oyunun rol aldı. 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 2002 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosuna atandı. Bir çok alanda Diyarbakır'lı oyunculara dersler verdi. Bir çok tiyatro oyununda yer aldı.

2000 yılından beri dizi ve filmlerde yer aldı. Bunlardan en ünlüleri Karadayı, Sakarya Fırat, Kısık Ateşte 15 Dakika ve Köprü'dür.

MOĞOL KOMUTANI BALGAY KİMDİR?

Kuruluş Osman dizisine 10. bölümde dahil olan Moğol komutanı BALGAY, Ünlü, meşhur komutan Cengiz Kaan'ın torunu, Kulagu Han'ın kardeşidir.

Burak Özçivit'in oynadığı Kuruluş Osman'ın kadrosuna ünlü bir isim dahil oldu. Moğol komutanı 'Balgay' karakterini canlandıracak usta oyuncu "Yurdaer Okur" da diziye dahil oldu.

Alişar'ın adamları tarafından pusuya düşürülen Gündüz, ağır yaralı vaziyette Kayı Obası'ndadır. Osman ağabeyine saldıranları yakalamak için harekete geçerken, Şeyh Edebalı, Bala'yı isteyen Alişar'ı reddeder. Müneccim Abdül kılığında Alişar Bey'i etkisi altına alan Yannis, Sofia'yla birlikte Alişar Bey'i Osman'a ve Şeyh Edebalı'ya karşı kışkırtır. Kayı obasına giden Alişar Bey, Dündar Bey'e meydan okuyarak kendisinden çalınan altınların iadesini talep eder.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.