“Ortak kaygılar dikkate alınmalı”

SİYASET 25.03.2021 - 09:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4485+ kez okundu.
 

“Ortak kaygılar dikkate alınmalı”

Deva Partisi Ordu İl Teşkilatı Kurucu başkanı Ercan Öktenay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin son bir haftada temelinde birbirinden farklı gibi görünse de hem İstanbul Sözleşmesi’nin feshi hem de Merkez Bankası Başkanı’nın bir gece yarısı görevden alınmasıyla yurttaşların ortak kaygılarının dikkate alınmadığı bir ülke olmaya doğru evrildiğini ifade etti.
Kadına şiddet konusunda Ordu’da yaşanan Ceren Özdemir cinayetinin hafızalarda tazeliğini koruduğunu belirten Öktenay, “genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın da kamuoyu ile paylaştığı gibi Deva Partisi olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede Türkiye’nin imza attığı bütün uluslararası anlaşmaların arkasındayız. İstanbul Sözleşmesi kesinlikle muhafaza edilmelidir.” ifadelerini kullandı. İstanbul Sözleşmesi’nin, Avrupa Konseyi kapsamında imzalandığına dikkat çeken Öktenay, “soruna insanı merkeze alacak şekilde bakmamız gerekir” derken ülkenin içinde bulunduğu koşulları da şu sözlerle değerlendirdi: “İnsanı anlamda da ekonomik anlamda da sorunların temelinde güvensizlik ve kötü yönetim yatıyor. Ancak bu durum çıkışın zor olduğunu göstermiyor. Ülkemizin yeniden ayağa kalkması, yüksek refah seviyesine yeniden ulaşması, hak ettiği özgürlük iklimine yeniden kavuşması, hak ettiği demokrasiye kavuşmasına yönelik büyük bir potansiyelimiz var. Türkiye’nin ekonomisi, küçülmüş haliyle bile dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alıyor. Bu potansiyeli açığa çıkartmanın yolu gençlerden, kadınlardan ve iyi yönetimden geçiyor.” Kongre hazırlıkları Öte yandan Genel Başkan Ali Babacan’ın katılıyla gerçekleşen Birinci Altınordu İlçe Kongresi’nin ardından 6 ilçede daha kongre sürecine giren Deva Partisi Ordu İl Teşkilatı bir yandan kongre takvimini oluşturmaya çalışırken diğer yandan da her geçen gün artan katılımlarla üye sayısını çoğaltıyor.
Deva Partisi Ordu İl Teşkilatı Kurucu başkanı Ercan Öktenay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin son bir haftada temelinde birbirinden farklı gibi görünse de hem İstanbul Sözleşmesi’nin feshi hem de Merkez Bankası Başkanı’nın bir gece yarısı görevden alınmasıyla yurttaşların ortak kaygılarının dikkate alınmadığı bir ülke olmaya doğru evrildiğini ifade etti.

Kadına şiddet konusunda Ordu’da yaşanan Ceren Özdemir cinayetinin hafızalarda tazeliğini koruduğunu belirten Öktenay, “genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın da kamuoyu ile paylaştığı gibi Deva Partisi olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede Türkiye’nin imza attığı bütün uluslararası anlaşmaların arkasındayız. İstanbul Sözleşmesi kesinlikle muhafaza edilmelidir.” ifadelerini kullandı. İstanbul Sözleşmesi’nin, Avrupa Konseyi kapsamında imzalandığına dikkat çeken Öktenay, “soruna insanı merkeze alacak şekilde bakmamız gerekir” derken ülkenin içinde bulunduğu koşulları da şu sözlerle değerlendirdi: “İnsanı anlamda da ekonomik anlamda da sorunların temelinde güvensizlik ve kötü yönetim yatıyor. Ancak bu durum çıkışın zor olduğunu göstermiyor. Ülkemizin yeniden ayağa kalkması, yüksek refah seviyesine yeniden ulaşması, hak ettiği özgürlük iklimine yeniden kavuşması, hak ettiği demokrasiye kavuşmasına yönelik büyük bir potansiyelimiz var. Türkiye’nin ekonomisi, küçülmüş haliyle bile dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alıyor. Bu potansiyeli açığa çıkartmanın yolu gençlerden, kadınlardan ve iyi yönetimden geçiyor.”

Kongre hazırlıkları

Öte yandan Genel Başkan Ali Babacan’ın katılıyla gerçekleşen Birinci Altınordu İlçe Kongresi’nin ardından 6 ilçede daha kongre sürecine giren Deva Partisi Ordu İl Teşkilatı bir yandan kongre takvimini oluşturmaya çalışırken diğer yandan da her geçen gün artan katılımlarla üye sayısını çoğaltıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.