ORTAR Propolis Çeşitlerini Artırdı

YAŞAM 14.11.2021 - 00:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2287+ kez okundu.
 

ORTAR Propolis Çeşitlerini Artırdı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarım iştiraki ORTAR A.Ş. ürün çeşitliliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor.
Kurulduğu günden bu yana yöresel ürünlerin gün yüzüne çıkarılmasının yanında mevcut ürünleri süzgeçten geçirerek yeniden vatandaşların beğenisine sunan ORTAR A.Ş. daha önce 1 olan propolis çeşidini artırarak 5’e çıkardı.       Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile kurulan ve kurulduğu günden bu yana yüzlerce ürünün uygun fiyata üreticiye ulaşmasını sağlayan ORTAR A.Ş. daha önce arı sütünden üretilen propolis çeşidini genişletti. ORTAR A.Ş. fındık yağından çözülmüş propolis çotanağını tüketicilerin beğenisine sundu.        “ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ”       Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile çalışmalara devam ettiklerini belirten  ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser, ürün çeşidini her gün artırdıklarını söyledi.        Bu kapsamda propolise önem verdiklerini ve TÜBİTAK analizleri yapılmış propolis çeşitlerinin satışa sunulduğunu belirten Genel Müdür Sancar Eser, bu konuda Türkiye’de isim yapmış uzman kişilerle çalışma yürüttüklerini kaydetti.       Genel Müdür Sancar Eser, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:       “ORTAR A.Ş. olarak ürün yelpazemizi her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Daha önce 1 olan propolis çeşidimizi yaptığımız analizler sonrası 5’e çıkardık. Şu anda analizlerini tamamladığımız fındık yağlı damla, kara mürver, çiçekli damla, zeytinyağlı damla, klasik damla, klasik sprey çeşitlerini orduorganikpazar.com da sanal mağazalarımız, Kybele kafelerimiz ve yöresel noktalarımızda satışa sunuldu. Bunların haricinde ilimizde bulunan Tarım Kredi marketleri ile Ankamar Ordu şubelerinde bu ürüne vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşabilirler”       PROPOLİS NEDİR?       Propolis, kısaca arıların belirli bitki ve ağaçların yaprak, tomurcuk ve gövdelerinden topladıkları salgıları kendi enzimleri ile işleyerek ürettiği reçinemsi bir madde olarak tanımlanıyor. Arılar, bu maddeyi kovanlarını yabancı maddelerden, çeşitli bakterilerden ve mantarlardan korumak için üretiyor. Ayrıca propolis, arılar tarafından kovandaki çatlakları onarmak ve petekleri sağlamlaştırmak için güçlü bir yapı malzemesi olarak da kullanılıyor. Arı kovanlarında yapılan incelemeler, bu arı evlerinin girişlerinin her zaman propolis ile kaplı olduğunu gösteriyor. Bu da arıların ne denli akıllı canlılar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Dışarıda dolaşan arılar, kovanlarına girerken buradaki propolisin güçlü etkisiyle üzerlerindeki yabancı maddelerden arınırken mikroorganizmaları da etkisiz hale getiriyor. Bununla birlikte propolisin çeşitli amaçlar doğrultusunda insanlar tarafından da tarih boyunca kullanıldığı biliniyor.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarım iştiraki ORTAR A.Ş. ürün çeşitliliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana yöresel ürünlerin gün yüzüne çıkarılmasının yanında mevcut ürünleri süzgeçten geçirerek yeniden vatandaşların beğenisine sunan ORTAR A.Ş. daha önce 1 olan propolis çeşidini artırarak 5’e çıkardı.

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile kurulan ve kurulduğu günden bu yana yüzlerce ürünün uygun fiyata üreticiye ulaşmasını sağlayan ORTAR A.Ş. daha önce arı sütünden üretilen propolis çeşidini genişletti. ORTAR A.Ş. fındık yağından çözülmüş propolis çotanağını tüketicilerin beğenisine sundu.

 

 

 

 “ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ”

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile çalışmalara devam ettiklerini belirten  ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser, ürün çeşidini her gün artırdıklarını söyledi. 

 

 

 

Bu kapsamda propolise önem verdiklerini ve TÜBİTAK analizleri yapılmış propolis çeşitlerinin satışa sunulduğunu belirten Genel Müdür Sancar Eser, bu konuda Türkiye’de isim yapmış uzman kişilerle çalışma yürüttüklerini kaydetti.

 

 

 

Genel Müdür Sancar Eser, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 

 

 

“ORTAR A.Ş. olarak ürün yelpazemizi her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Daha önce 1 olan propolis çeşidimizi yaptığımız analizler sonrası 5’e çıkardık. Şu anda analizlerini tamamladığımız fındık yağlı damla, kara mürver, çiçekli damla, zeytinyağlı damla, klasik damla, klasik sprey çeşitlerini orduorganikpazar.com da sanal mağazalarımız, Kybele kafelerimiz ve yöresel noktalarımızda satışa sunuldu. Bunların haricinde ilimizde bulunan Tarım Kredi marketleri ile Ankamar Ordu şubelerinde bu ürüne vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşabilirler”

 

 

 

PROPOLİS NEDİR?

 

 

 

Propolis, kısaca arıların belirli bitki ve ağaçların yaprak, tomurcuk ve gövdelerinden topladıkları salgıları kendi enzimleri ile işleyerek ürettiği reçinemsi bir madde olarak tanımlanıyor. Arılar, bu maddeyi kovanlarını yabancı maddelerden, çeşitli bakterilerden ve mantarlardan korumak için üretiyor. Ayrıca propolis, arılar tarafından kovandaki çatlakları onarmak ve petekleri sağlamlaştırmak için güçlü bir yapı malzemesi olarak da kullanılıyor. Arı kovanlarında yapılan incelemeler, bu arı evlerinin girişlerinin her zaman propolis ile kaplı olduğunu gösteriyor. Bu da arıların ne denli akıllı canlılar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Dışarıda dolaşan arılar, kovanlarına girerken buradaki propolisin güçlü etkisiyle üzerlerindeki yabancı maddelerden arınırken mikroorganizmaları da etkisiz hale getiriyor. Bununla birlikte propolisin çeşitli amaçlar doğrultusunda insanlar tarafından da tarih boyunca kullanıldığı biliniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.