‘Oyum yüzde 75’in altına düşmeyecek’

SİYASET 30.01.2019 - 22:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1741+ kez okundu.
 

‘Oyum yüzde 75’in altına düşmeyecek’

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, AK Parti’den tekrar aday gösterilmemesinin ardından yaşanan sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben şunu iddia ediyorum. Ordu’da 19 ilçe içerisinde en yüksek oyla seçileceğim. Bunu yazın. Tüm Türkiye’de ve Ordu’da herkes bunu izleyecek.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kırgınlığı olmadığını ifade eden Yanık, “Benim davaya asla bir ihanetim olmaz. Benin Sayın Cumhurbaşkanımıza asla sevgimde, muhabbetimde ki Allah benim ömrümden alsın Sayın Cumhurbaşkanımıza versin. Benim kırgınlığımız aslında şu. Sayın Cumhurbaşkanımıza falan değil. Benim kırgınlığım siyasette bir ahengin, bir dürüstlüğün olmamasına.” dedi. Büyükşehirde AK Parti Hangi partiden aday olacağıyla ilgili istişarelerin devam ettiğini söyleyen Yanık, büyükşehirde AK Parti adayını desteklemeyi düşündüklerini belirterek, şunları söyledi: “21 Ocak Pazartesi itibariyle istifa ettik. Arkadaşlarımızla istişare yapıyoruz. Siyaset bir ekip işidir. Yaptığımız istişare neticesinde de bir siyasi partiden aday olmamız lazım. Belediye meclis üyesi oluşması açısından bu önemli. Ben bir dava adamıyım. Yani davama asla da ihanet etmek istemem. Büyükşehirde Siyasi partimiz olan AK Partimize de destek olmak isterim. Yani büyükşehirin kazanılmasını isterim. Kesinlikle büyükşehirde AK Parti’nin adayını desteklemeyi düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla bu istişareyi yapıyoruz. Çünkü biz öyle bir ihanet içerisinde asla olmayız. Bizim kızgınlığımız şu sadece aday gösterilmedik veyahutta niçin aday olduk kızgınlığımız buna değil. Siyaset bir vefa işidir. Ama siyasette vefanın olmadığını gördüm. Benim kırgınlığımız aslında şu. Sayın Cumhurbaşkanımıza falan değil. Benim kırgınlığım siyasette bir ahengin, bir dürüstlüğün olmamasına.” Oyum yüzde 75’in altına düşmeyecek 19 ilçe arasında en yüksek oyla seçileceğini iddia eden Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Ben şunu iddia ediyorum. Ordu’da 19 ilçe içerisinde en yüksek oyla seçileceğim. Bunu yazın, o akşamda nasip olursa bağlanın. Tüm Türkiye’de, Ordu’da herkes izleyecek. Ordu’da en yüksek oy oranıyla seçileceğim. Yani yüzde 85 demeyeyim ama yüzde 75’in altına düşmeyecek.” dedi.
Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, AK Parti’den tekrar aday gösterilmemesinin ardından yaşanan sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben şunu iddia ediyorum. Ordu’da 19 ilçe içerisinde en yüksek oyla seçileceğim. Bunu yazın. Tüm Türkiye’de ve Ordu’da herkes bunu izleyecek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kırgınlığı olmadığını ifade eden Yanık, “Benim davaya asla bir ihanetim olmaz. Benin Sayın Cumhurbaşkanımıza asla sevgimde, muhabbetimde ki Allah benim ömrümden alsın Sayın Cumhurbaşkanımıza versin. Benim kırgınlığımız aslında şu. Sayın Cumhurbaşkanımıza falan değil. Benim kırgınlığım siyasette bir ahengin, bir dürüstlüğün olmamasına.” dedi.

Büyükşehirde AK Parti

Hangi partiden aday olacağıyla ilgili istişarelerin devam ettiğini söyleyen Yanık, büyükşehirde AK Parti adayını desteklemeyi düşündüklerini belirterek, şunları söyledi: “21 Ocak Pazartesi itibariyle istifa ettik. Arkadaşlarımızla istişare yapıyoruz. Siyaset bir ekip işidir. Yaptığımız istişare neticesinde de bir siyasi partiden aday olmamız lazım. Belediye meclis üyesi oluşması açısından bu önemli. Ben bir dava adamıyım. Yani davama asla da ihanet etmek istemem. Büyükşehirde Siyasi partimiz olan AK Partimize de destek olmak isterim. Yani büyükşehirin kazanılmasını isterim. Kesinlikle büyükşehirde AK Parti’nin adayını desteklemeyi düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla bu istişareyi yapıyoruz. Çünkü biz öyle bir ihanet içerisinde asla olmayız. Bizim kızgınlığımız şu sadece aday gösterilmedik veyahutta niçin aday olduk kızgınlığımız buna değil. Siyaset bir vefa işidir. Ama siyasette vefanın olmadığını gördüm. Benim kırgınlığımız aslında şu. Sayın Cumhurbaşkanımıza falan değil. Benim kırgınlığım siyasette bir ahengin, bir dürüstlüğün olmamasına.”

Oyum yüzde 75’in altına düşmeyecek

19 ilçe arasında en yüksek oyla seçileceğini iddia eden Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Ben şunu iddia ediyorum. Ordu’da 19 ilçe içerisinde en yüksek oyla seçileceğim. Bunu yazın, o akşamda nasip olursa bağlanın. Tüm Türkiye’de, Ordu’da herkes izleyecek. Ordu’da en yüksek oy oranıyla seçileceğim. Yani yüzde 85 demeyeyim ama yüzde 75’in altına düşmeyecek.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.