Seyahat İzin Kurulu otogarda…

BÖLGE GÜNDEMİ 02.04.2020 - 09:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2440+ kez okundu.
 

Seyahat İzin Kurulu otogarda…

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında Seyahat İzin Kurulu oluşturuldu. Oluşturulan komisyon Ünye Şehirlerarası Terminali’nde müracaatları kabul ediyor.
Seyahat İzin Kurulu üyesi ve Ünye Şoförler Cemiyeti Genel Sekreteri Ercan Yıldırım gazetemize yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığışehirlerarası seyahatlerle ilgili, valiliklere, valilikler ise kaymakamlıklara yetki verdi.  Ünye Kaymakamlığı ise Seyahat İzin Kurulu adı altında bir Komisyon oluşturdu. Seyahate şartları uygun bulunan vatandaşlarabu komisyon tarafındanşehirlerarası seyahatine izin veriliyor”dedi. Kurul Otogarda bulunuyor Seyahat İzin Kurulunun Şehirlerarası Otobüs Terminalinde olduğunu belirten Ercan Yıldırım, vatandaşların 0 536 766 15 07 no’lu telefondan seyahati ile ilgili bilgi alabileceklerini söyledi. Artık günlük sefer olmuyor Otogardan talebe göre sefer olduğunu ifade eden Yıldırım, “Gidişlerde biraz kısıtlama olduğu için ve bazı firmalara hiç talep gelmediği için tüm seferleri komple kapattı. Artık günlük sefer olmuyor. Talebe göre sefer oluyor. Yani 2-3 günde bir sefer olabiliyor”diye konuştu. Şehirlerarası seyahatlerde aranan şartlar Şehirlerarası seyahat için yapılması gereken işlemlerle ilgili açıklama yapan Ercan Yıldırım şunları kaydetti, “Otobüsler şuanda yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıyor. Her aldığı yolcunun ise şehirlerarası seyahat izin belgesini seyahat izin kurulundan alması gerekiyor. Yani seyahat için bir sebebi olması gerekiyor. Örneğin, Ünye’ye cenaze sebebiyle gelmiştir, hastası vardır, onun için gelmiştir, kendisi burada ama ikametgahı şehir dışında ve şehir dışındaki ikametgahına dönmek zorundadır. Memurlar izne gelmiştir görevine başlama mecburiyeti vardır, askerler terhis olmuş memleketine gidecektir. Bunlara seyahat izni belgesi veriliyor. Şu ana kadar seyahat etmek isteyenler yok denecek kadar az. Bu zamana kadar 1 talep var, o da terhisli asker.”
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında Seyahat İzin Kurulu oluşturuldu. Oluşturulan komisyon Ünye Şehirlerarası Terminali’nde müracaatları kabul ediyor.

Seyahat İzin Kurulu üyesi ve Ünye Şoförler Cemiyeti Genel Sekreteri Ercan Yıldırım gazetemize yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığışehirlerarası seyahatlerle ilgili, valiliklere, valilikler ise kaymakamlıklara yetki verdi.  Ünye Kaymakamlığı ise Seyahat İzin Kurulu adı altında bir Komisyon oluşturdu. Seyahate şartları uygun bulunan vatandaşlarabu komisyon tarafındanşehirlerarası seyahatine izin veriliyor”dedi.

Kurul Otogarda bulunuyor

Seyahat İzin Kurulunun Şehirlerarası Otobüs Terminalinde olduğunu belirten Ercan Yıldırım, vatandaşların 0 536 766 15 07 no’lu telefondan seyahati ile ilgili bilgi alabileceklerini söyledi.

Artık günlük sefer olmuyor

Otogardan talebe göre sefer olduğunu ifade eden Yıldırım, “Gidişlerde biraz kısıtlama olduğu için ve bazı firmalara hiç talep gelmediği için tüm seferleri komple kapattı. Artık günlük sefer olmuyor. Talebe göre sefer oluyor. Yani 2-3 günde bir sefer olabiliyor”diye konuştu.

Şehirlerarası seyahatlerde aranan şartlar

Şehirlerarası seyahat için yapılması gereken işlemlerle ilgili açıklama yapan Ercan Yıldırım şunları kaydetti, “Otobüsler şuanda yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıyor. Her aldığı yolcunun ise şehirlerarası seyahat izin belgesini seyahat izin kurulundan alması gerekiyor. Yani seyahat için bir sebebi olması gerekiyor. Örneğin, Ünye’ye cenaze sebebiyle gelmiştir, hastası vardır, onun için gelmiştir, kendisi burada ama ikametgahı şehir dışında ve şehir dışındaki ikametgahına dönmek zorundadır. Memurlar izne gelmiştir görevine başlama mecburiyeti vardır, askerler terhis olmuş memleketine gidecektir. Bunlara seyahat izni belgesi veriliyor. Şu ana kadar seyahat etmek isteyenler yok denecek kadar az. Bu zamana kadar 1 talep var, o da terhisli asker.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.