Tarihi Türbeye Çevre Düzenlemesi

YAŞAM 09.12.2020 - 11:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1752+ kez okundu.
 

Tarihi Türbeye Çevre Düzenlemesi

Akkuş ilçesi Tuzak Mahallesi’nde bulunan ve 2015 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Melik Mehemmed Gazi Türbesi’nin çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirilecek.
Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasında büyük rol oynayan Danişmentliler Beyliği’nin kurucusu Danişment Gazi’nin oğlu Melik Mehemmed Gazi’ye ait olan türbede, Melik Mehemmed Gazi’nin yanı sıra koruması ve komutanlarının definleri de yer alıyor.     ŞEHİDE ANIT ALANI OLUŞTURULACAK     Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek proje kapsamında türbenin yakınında bulunan Şehit Uzman Çavuş Taner Kart için mermerden, içerisinde çeşmesi olan bir anıt alanı oluşturulacak. Proje kapsamında WC, şadırvan, oturma alanları ve yürüyüş yolu yapılırken aynı zamanda ana yoldan türbeye iniş yolunda doğal taş duvar yapılacak.      
Akkuş ilçesi Tuzak Mahallesi’nde bulunan ve 2015 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Melik Mehemmed Gazi Türbesi’nin çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirilecek.

Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasında büyük rol oynayan Danişmentliler Beyliği’nin kurucusu Danişment Gazi’nin oğlu Melik Mehemmed Gazi’ye ait olan türbede, Melik Mehemmed Gazi’nin yanı sıra koruması ve komutanlarının definleri de yer alıyor.

 

 

ŞEHİDE ANIT ALANI OLUŞTURULACAK

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek proje kapsamında türbenin yakınında bulunan Şehit Uzman Çavuş Taner Kart için mermerden, içerisinde çeşmesi olan bir anıt alanı oluşturulacak.

Proje kapsamında WC, şadırvan, oturma alanları ve yürüyüş yolu yapılırken aynı zamanda ana yoldan türbeye iniş yolunda doğal taş duvar yapılacak.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.