Torun: Ordu'nun nüfusunu işsizlik düşürdü

SİYASET 09.02.2020 - 23:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1520+ kez okundu.
 

Torun: Ordu'nun nüfusunu işsizlik düşürdü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun her geçen gün göç verdiğini belirtti ve “Göçün en önemli nedeni işsizliktir” dedi.
 Torun, “Son rakamlara göre, Ordu nüfusu bir önceki yıla göre 17.734 azalmıştır. Oysa Türkiye nüfusu artmış. Demek ki insanlar Ordu’dan iş bulmak için başka şehirlere gidiyor. Ordu büyükşehir ama işsizler iş bulmak için başka büyükşehire göçüyor” diye konuştu.  Ordu’da yıllardır çözülememiş sorunların olduğuna dikkat çeken Torun, “Kamu yatırımı yok. Var olan az yatırım da istihdama yönelik olarak değil, şova yönelik olarak yapılıyor. Örneğin sanayi sitesi yapmak yerine stadyum yapıyoruz” dedi.  Torun, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Ordu’da ‘stadyum yapılmasın’ demiyoruz.  Ama önceliklerimiz belirlenmeliydi. İsraf olmamalıydı. Bir stadyum varken neden başkasını yapma gereği duydunuz? Eğer biz elimizdeki kaynağı organize sanayi bölgesinin kamulaştırılması için harcasaydık belki buralarda 5-10 bin kişi çalışacaktı. Bunun üretim anlamında ülkeye çok ciddi katkısı olacaktı. Dolayısıyla bizim önceliğimiz organize sanayi bölgeleridir.”  Bazı yolları yıllardır bitirilemediğine değinen Torun, “zaten ekonomisi ve sanayisi zayıf olan şehrimizin ayağa kalkması için kamu bir an önce görevlerini eksiksiz tamamlamalıdır. İlimizin yatırım yapılabilir bir il haline gelmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli” dedi.   Torun, “tarımla geçinemeyen Orduluların hala inşaatlarda, elektrikte, gastronomide çalışmak için büyük şehirlere gurbete gitmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Ordu bir büyükşehirdir. Büyükşehir’in insanı neden çalışmak için başka büyükşehire göç etsin?” diye sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun her geçen gün göç verdiğini belirtti ve “Göçün en önemli nedeni işsizliktir” dedi.

 Torun, “Son rakamlara göre, Ordu nüfusu bir önceki yıla göre 17.734 azalmıştır. Oysa Türkiye nüfusu artmış. Demek ki insanlar Ordu’dan iş bulmak için başka şehirlere gidiyor. Ordu büyükşehir ama işsizler iş bulmak için başka büyükşehire göçüyor” diye konuştu.

 Ordu’da yıllardır çözülememiş sorunların olduğuna dikkat çeken Torun, “Kamu yatırımı yok. Var olan az yatırım da istihdama yönelik olarak değil, şova yönelik olarak yapılıyor. Örneğin sanayi sitesi yapmak yerine stadyum yapıyoruz” dedi.

 Torun, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Ordu’da ‘stadyum yapılmasın’ demiyoruz.  Ama önceliklerimiz belirlenmeliydi. İsraf olmamalıydı. Bir stadyum varken neden başkasını yapma gereği duydunuz? Eğer biz elimizdeki kaynağı organize sanayi bölgesinin kamulaştırılması için harcasaydık belki buralarda 5-10 bin kişi çalışacaktı. Bunun üretim anlamında ülkeye çok ciddi katkısı olacaktı. Dolayısıyla bizim önceliğimiz organize sanayi bölgeleridir.”

 Bazı yolları yıllardır bitirilemediğine değinen Torun, “zaten ekonomisi ve sanayisi zayıf olan şehrimizin ayağa kalkması için kamu bir an önce görevlerini eksiksiz tamamlamalıdır. İlimizin yatırım yapılabilir bir il haline gelmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli” dedi.

 
Torun, “tarımla geçinemeyen Orduluların hala inşaatlarda, elektrikte, gastronomide çalışmak için büyük şehirlere gurbete gitmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Ordu bir büyükşehirdir. Büyükşehir’in insanı neden çalışmak için başka büyükşehire göç etsin?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.