Turizmin Kalbine Alternatif Yol

TURİZM 29.09.2020 - 00:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2024+ kez okundu.
 

Turizmin Kalbine Alternatif Yol

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, turizm alanında başlattığı çalışmalarla şehri geleceğe hazırlıyor. Özellikle yayla turizminin ön plana çıkması için çalışmalarını sürdüren Başkan Güler, Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası ile Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesinin yeni yapılan alternatif bir yol ile birleşmesini sağladı.
Karadeniz Akdeniz Yolu üzerinden, Çambaşı Yaylası’na direkt ulaşım sağlayacak 24 kilometrelik güzergâh silindirle sıkıştırılmış beton yol ile buluşuyor. Çalışmalar tamamlandığında, halen dik rampalar ve tehlikeli virajlarla ulaşım sağlanan Altınordu-Çambaşı arasındaki yola alternatif bir güzergâh kazandırılmış olacak.     UYGULANAN BETON YOL ORDU’DA İLK     Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Çambaşı Yaylası ile Topçam Mahallesi arasında devam eden sıkıştırılmış beton yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla iki ilçenin yıllardır beklediği yolun yarısının tamamlandığını belirten Genel Sekreter Alp, “Burada silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması yapıyoruz. Bu yolun özelliği, hizmete girdikten 2 saat sonra rahatlıkla üzerinden makinaların geçebileceği bir güzergâh oluyor. Daha önce aynı örneği Altınordu ilçemizde, yeni otogar ile Civil Irmağı’nın sağ tarafında uygulamış. Başarılı bir sonuç elde etmiştik” dedi.     YAYLA TURİZMİNE HİZMET EDECEK     Silindirle sıkıştırılmış beton yolun uzun ömürlü bir uygulama olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Alp, “Şu ana kadar aldığımız sonuçlardan çok memnunuz. Gayet güzel verimli bir hizmet alıyoruz. Bakım ve onarım istemiyor. Çok çabuk da hizmete alınıyor. 6.5 metre genişliğindeki yol standardı yüksek bir yapıda yapıldı. Bir ucu Topçam üzerinden Karadeniz-Akdeniz Yolu’na bağlandığı için Çambaşı’na ulaşımda da alternatif bir yol olacak” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, turizm alanında başlattığı çalışmalarla şehri geleceğe hazırlıyor. Özellikle yayla turizminin ön plana çıkması için çalışmalarını sürdüren Başkan Güler, Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası ile Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesinin yeni yapılan alternatif bir yol ile birleşmesini sağladı.

Karadeniz Akdeniz Yolu üzerinden, Çambaşı Yaylası’na direkt ulaşım sağlayacak 24 kilometrelik güzergâh silindirle sıkıştırılmış beton yol ile buluşuyor. Çalışmalar tamamlandığında, halen dik rampalar ve tehlikeli virajlarla ulaşım sağlanan Altınordu-Çambaşı arasındaki yola alternatif bir güzergâh kazandırılmış olacak.

 

 

UYGULANAN BETON YOL ORDU’DA İLK

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Çambaşı Yaylası ile Topçam Mahallesi arasında devam eden sıkıştırılmış beton yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla iki ilçenin yıllardır beklediği yolun yarısının tamamlandığını belirten Genel Sekreter Alp, “Burada silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması yapıyoruz. Bu yolun özelliği, hizmete girdikten 2 saat sonra rahatlıkla üzerinden makinaların geçebileceği bir güzergâh oluyor. Daha önce aynı örneği Altınordu ilçemizde, yeni otogar ile Civil Irmağı’nın sağ tarafında uygulamış. Başarılı bir sonuç elde etmiştik” dedi.

 

 

YAYLA TURİZMİNE HİZMET EDECEK

 

 

Silindirle sıkıştırılmış beton yolun uzun ömürlü bir uygulama olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Alp, “Şu ana kadar aldığımız sonuçlardan çok memnunuz. Gayet güzel verimli bir hizmet alıyoruz. Bakım ve onarım istemiyor. Çok çabuk da hizmete alınıyor. 6.5 metre genişliğindeki yol standardı yüksek bir yapıda yapıldı. Bir ucu Topçam üzerinden Karadeniz-Akdeniz Yolu’na bağlandığı için Çambaşı’na ulaşımda da alternatif bir yol olacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.